Skip to content
13 reacties
668 weergaves

Waarom zijn vuurwapens vet?

Ik lees hier dat best veel jongens vuurwapens vet vinden en op schietsport zitten en vaak zelf ook vuurwapens hebben. Ik vraag me af waarom dat is en waarom je schieten vet vindt? Vuurwapens zijn vooral gemaakt om mensen dood te schieten, dus waarom is het zo vet om te schieten en vuurwapens te hebben?

17 jaar
9 maanden geleden

13 Reacties

  • Klinkt vet M13. Jij bent bij wijze van spreke een echte jager, op jacht in de diepten van het bos naar eten, terwijl de meeste jongens hier nagellak opdoen, stringen dragen en over vaseline praten. Voor jou heb ik wel respect. Ga ervoor!

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Mijn moeder en ik schieten ook in het buitenland. Is gwoon chill.

    13 jaar
    9 maanden geleden
  • Jongen 19. Dus jou vriend vind het geweldig om Russen dood te schieten waarbij hij de AK-47 aanbeveelt. Sorry hoor, maar wat een droef toeter dat hij hier van geniet en dit als kans ziet om zijn sadisme tot uiting te brengen

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Een vriend van me komt uit Oekraïne en die is bewust terug gegaan om te vechten tegen de Russen. Ik sprak hem laatst over zijn ervaringen, ook over vuurwapens en doden van mensen. Hij vind vuurwapens - vooral zijn Kalashnikov - vooral handig tegen de Russen, maar vooral het schieten geeft hem een enorme kick. Een soldaat heeft veel spanning zegt die, zeker als je wordt beschoten, en dan zijn er weinig dingen lekkerder dan als je schiet dat je dan je kogels die je schiet in een lichaam of door een hoofd ziet gaan. De spanning dat die ander je kan vermoorden is er dan uit. Hij zegt dat in oorlog iemand een kogel door zijn hoofd schieten lekkerder voelt dan seks hebben. Hij heeft ook een paar keer z'n Kalashnikov automatisch gevuurd en zo meerdere Russen met een magazijn doodgeschoten. Dat voelde ook heel lekker zei die.
    Oorlog doet dus gekke dingen met je en zorgt ervoor dat je dingen lekker gaat vinden die we misschien niet kunnen voorstellen.

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Beste M22, ik vraag mij af wie hier "gebrainwashed" is, jij of die mensen die niet geloven in allerlei complottheorien. De manier waarop Hitler aan de macht kwam was door het verspreiden van complottheorien, over Joden bijvoorbeeld. De manier waarop Trump aanhang verwerft is door het verspreiden van complottheorien over stemfraude. De manier waarop Poetin zijn oorlog tegen Oekraine rechtvaardigt is door het verspreiden van complottheorien over nazisme en dreiging. Poetin keek in de spiegel. De Russen draaien alles om.

    Je zegt dat in Zwitserland iedereen een wapen heeft. Dat is natuurlijk onzin. Wie in dienst is geweest die mag zijn wapen mee naar huis nemen, dat klopt. Maar wie in dienst is geweest heeft bewezen een geestelijk stabiel iemand te zijn die te vertrouwen is met een wapen.
    Ik heb een jongen gekend waarvan de broer beroepsmilitair was. Hij zat op de Militaire Academie. Die jongen wilde ook militair worden en meldde zich aan. Hij werd opgeroepen voor de keuring. De volgende dag kwam hij terug, afgekeurd! Waarom? Hij wilde te graag. Idioten geven ze geen wapen in handen. Hier niet en in Zwitserland ook niet.
    Als jij, M22, je zou aanmelden als beroepsmilitair dan zou je afgekeurd worden wegens S5. S staat voor (geestelijke) stabiliteit. 5 voor het minst stabiel. Wie in complotten geloofd en onzinverhalen verspreidt is geestelijk niet in orde. Het ontbreek je aan vermogen tot rationeel denken en gebrek aan feitenkennis. Dat compenseer je dan maar met verhaaltjes die je op internet opdoet.

    In bepaalde staten in de VS zijn ze strenger wat wapens betreft. Volgens jou heb je daardoor in die staten meer criminaliteit. Misschien is het andersom en zijn ze strenger vanwege die criminaliteit!
    Dan denk je dat die shootings daar "false flag" operaties zijn om wapens in een kwaad daglicht te zetten. Je kijkt nooit naar wie dat doen en wat voor soort mensen het zijn die dat doen? Gewoon gestoorde lieden met een bepaalde overtuiging of wrok. Dat jongetje van zes dat op zijn juffrouw schoot was boos op haar. Het was een kind met een kinderlijk redeneer vermogen. Sommige mensen komen nooit verder in hun leven dan dat jongetje al worden ze tachtig. Voor jou vrees ik ook het ergste.
    Die Tristan die in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn mensen doodschoot was dat ook een false flag operatie of was dat gewoon een jongen die niet goed in zijn vel zat?

    Mensen met een geloof die elke week naar de kerk gaan en die proberen de opdracht van Jezus, je naaste liefhebben, op te volgen zijn brave mensen. Mensen met extreme gedachten en een simpele geest denken dat ze hun overtuiging met geweld moeten opdringen, want zij weten hoe het echt zit! Dat zijn gevaarlijke gelovigen. Die moet je goed in de gaten houden en geen wapen geven.
    Vuurwapens zijn om te doden, anders is het niet. Jagers vinden het heel spannend om dieren dood te schieten. Wat vindt het dier er van?

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Vuurwapens zijn behoorlijk veilig op voorwaarde dat iedereen er grondig mee leert omgaan, in een erkende opleiding.

    Het land met de meeste zware vuurwapens in Europa is Zwitserland: daar heeft bijna iedereen er eentje. Immers, alle Zwitserse jongeren moeten in het leger, en nadien krijgen ze hun wapen en kogels mee naar huis. En waar is er het minste geweld, minste overvallen, minste misdaden in Europa? Inderdaad, Zwitserland. Want daar kunnen en mogen de slachtoffers zich wel verdedigen. In tegenstelling tot bij ons waar het krapuul vrij is om ongestraft te doen wat het wil, zonder dat wij iets mogen terugdoen.

    De veiligste staten in de USA zijn die waar iedereen een wapen heeft, de onveiligste die waar wapenbezit aan banden gelegd wordt.

    Trouwens, in de USA zijn de meeste van die massale shootings die in de pers zo breed uitgesmeerd worden, zogenaamde "false flag" operaties: de geheime diensten organiseren die shootings zelf, met als doel wapenbezit slecht te maken, wapens te verbieden, en zo een gore totallitaire tyrannie in te kunnen voeren. Zonder wapens kan het volk zich daar niet tegen weren. Net zoals Hitler en talloze andere dictators: het eerste wat die deden, was wapenbezit verbieden. We hebben gezien wat daaruit voortgekomen is.

    Maar helaas, veel mensen zijn te laagbewust om dat te kunnen zien, ze zijn te gebrainwashed door propaganda.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Vuurwapens zijn vet omdat ze de bezitter een machtsgevoel geven. Stel je niet veel voor, probeer een pistool of beter te pakken te krijgen en je voelt je geweldig.

    Meisje 21 vindt er niets mis mee zijn als mensen vuurwapens hebben en jongen 18 is het daar mee eens. Alleen, dat geldt dan niet voor atheisten, want die geloven dat mensen van bacterien afstammen. Waarom mogen die geen wapen hebben?
    Het punt is dat vuurwapens in handen van gelovigen juist het gevaarlijkst zijn zoals de geschiedenis heeft bewezen en nog dagelijks bewijst. Er zijn vele geloven en al die gelovigen baseren hun geloof op dubieuze verhalen en soms bewuste leugens die voornamelijk gefantaseerd zijn. Mensen die je blijkbaar van alles wijs kan maken en dan tot het ergste in staat zijn, moeten die een wapen hebben? Dat bijvoorbeeld Oekraine een bedreiging is voor Rusland dat is ook zo'n geloof gebaseerd op een leugen en je ziet het resultaat.
    Feiten spelen geen rol in het geloof, wat anders is bij de geschiedenis van het ontstaan van het leven op aarde. Atheisten zijn mensen die nadenken, die doen geen rare dingen.

    Geloofsfanaten met een wapen. Een veel enger idee dan bij iemand die zijn overtuigingen baseert op bewezen feiten.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik ben het eens met meisje 21. Het is inderdaad een eng idee als dat soort mensen wapens bezitten

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik hou zelf wel van vuurwapens omdat het krachtige dingen zijn en het gaaf is dat te beheersen. Ik hou van het geluid (het vuren, uitwerpen van de hulzen, laden van je wapen) en hoe wapens eruit zien en de terugslag bij het schieten. Ik heb zelf verschillende wapens als pistool, geweer en revolver. Ik vind het sowieso super fijn om goed te kunnen schieten, want je weet nooit of je het een keertje nodig hebt in de toekomst.

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Opzich vind ik er niets mis mee, zolang atheisten geen wapens mogen bezitten. Moet je eens nagaan: iemand met een wapen die gelooft dat we allemaal van bacteriën afstammen en het hele leven toeval is. Eng idee.
     

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Vuurwapens zijn, oorspronkelijk legaal in Amerika, niet om elkaar te doden, maar om het volk de middelen te geven tegen een eventuele tyranieke overheid (in de toekomst). Als je me niet geloofd, zoek het maar op. Helaas zijn er altijd enkelen die het weten te verpesten. Maar dat is de wereld. Dat kun je nooit 100% voorkomen

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Hoi J17,

    Inderdaad kun je met een vuurwapen iemand doden. Maar dat kun je ook met een hamer, mes, auto of honkbalknuppel. De schietsport is vooral bedoeld om zo goed mogelijk een gaatje in de roos van een paperen kaartje te schieten, op een zo ver mogelijke afstand. Het gaat vooral om de techniek. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld boogschieten.

    Maar er zullen altijd mensen zijn die voor en tegen zijn.

    Om een wapen te hebben moet je aan heel veel regels voldoen, en de politie komt regelmatig bij je thuis controleren. Ben je ooit in aanraking geweest met de politie dan kun je een eigen wapen vergeten.

    gr

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • ieder zijn hobby denk ik dan? ik heb er zelf ook geen affiniteit mee, dus ik snap je wel.

    21 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten