Skip to content
26 reacties
1601 weergaves

Voorhuid niet helemaal over penis krijgen

Hi Guys,

Ik ben 20 en heb een probleem, ik krijg namelijk mijn voorhuid maar half naar achter als mijn penis stijf is, maar als hij niet stijf is krijg ik hem met gemak helemaal naar achter. Nu heb ik nog nooit seks gehad maar ik kan me voorstellen dat dit misschien wel problemen kan opleveren. Ik vind het alleen super gênant om hiervoor naar de huisarts te gaan. Hebben meer jongens hier last van, of wat moet ik doen?

20 jaar
11 maanden geleden

26 Reacties

  • Even naar de huisarts, ik had zelf een te kort toompje kon ook mijn voorhuid bij erectie niet helemaal over mijn eikel krijgen en werd door verwezen naar de uroloog. Die besloot dat het ingeknipt kon worden. Je krijgt van te voren een verdovingszalf die je op je toompje smeerd en je voelt helemaal niks van je (kleine) ingreep. Je staat vervolgens na 5 min weer buiten. Een weekje niet aan je trekker komen en je kunt er vervolgens weer tegen aan ?? met je voorhuid volledig over je eikel.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Ts hier,

    Beetje laat maar bedankt voor de reacties guys!

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Even naar de huisarts, ik had zelf een te kort toompje kon ook mijn voorhuid bij erectie niet helemaal over mijn eikel krijgen en werd door verwezen naar de uroloog. Die besloot dat het ingeknipt kon worden. Je krijgt van te voren een verdovingszalf die je op je toompje smeerd en je voelt helemaal niks van je (kleine) ingreep. Je staat vervolgens na 5 min weer buiten. Een weekje niet aan je trekker komen en je kunt er vervolgens weer tegen aan ?? met je voorhuid volledig over je eikel.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik ben met mn moeder na huisarts geweest die vond besnijden te veel van het goede met zalf en voorzichtig opstropen wat mn moeder smorgens deed na ruim een maand was het helemaal goed mede dankzij mn moeder

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Moeilijk ts! Probeer de penis dan eens helemaal over de voorhuid te krijgen. Mischien dat dit helpt!

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • @ J18: Een besnijdenis is voor altijd dus het is de moeite waard om er even over na te denken en naar alternatieven te kijken. Je zegt dat je zelf oprekken geprobeerd hebt maar blijkbaar ben je toch wat te ongeduldig geweest en te ruw. Het had geen pijn mogen doen. De voorhuid is gewoon huid en die kan uitrekken. denk maar eens aan de buik van een zwangere vrouw.

    Op de pagina waarvan ik de link heb gegeven staan duidelijk de mogelijkheden. Het lijkt mij verstandig voor ts af te gaan op de adviezen van de huisarts en niet alleen op toevallige persoonlijke ervaringen. Als je nauwe voorhuid een probleem is dan zal je uiteindelijk toch een bezoek aan de huisarts moeten brengen en het is goed dat je dan weet wat de mogelijkheden zijn. De dokter heeft ongetwijfeld ervaring met de resultaten van de verschillende behandel mogelijkheden.

    De voorhuid van ts kan teruggeschoven worden bij een slappe penis maar niet als hij stijf is. Naar mijn idee is zijn probleem dan niet zo erg groot. Te weinig gemasturbeerd misschien? Als de voorhuid moeilijk weer in de oorspronkelijke positie kan worden gebracht als hij teruggeschoven is helpt een beetje speeksel als glijmiddel wel.
    Voor een Spaanse kraag hoeft ts naar mijn idee niet bang te zijn, dat komt doordat je forceert als het eigenlijk niet kan en zo erg is het bij hem niet.

    Dat jij besnijdenis propageert begrijp ik vanuit jouw situatie gezien maar die geldt niet voor iedereen. Besneden zijn heeft niet alleen voordelen. Daar moet je ook serieus over denken. Als het niet echt nodig is denk dan nog eens na.
    Als ik er op zoek dan vind ik dat men in het algemeen wel tevreden is met besneden zijn en dat de seks wel goed is, maar dat wie niet besneden is er niet over denkt zich te laten besnijden. Besnijdenis is tenslotte voor altijd. Het moet echt de oplossing van een probleem zijn.

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • @j23 Een voorhuid kan je niet altijd oprekken! Meestal doet het sowieso pokkepijn en gaat de huid zelfs (lichtjes) scheuren. Hierdoor wordt het probleem alleen maar groter. Ook die hormoonzalfjes werken voor het merendeel niet. De voorhuid achter de eikel laten "klemmen" is ronduit gevaarlijk want dat kan je eikel afklemmen waardoor er geen voldoende bloedtoevoer is en de eikel afsterft!
    Zelf heb ik het allemaal geprobeerd en een besnijdenis was de enige afdoende oplossing. Nu geen enkel probleem meer!

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Een huid, ook een voorhuid, kan je oprekken. Bij de huisarts kan je daar een zalfje voor krijgen. Je kan ook, voor het slapen gaan bijvoorbeeld, je voorhuid terugschuiven en zo laten zitten. Er komt dan spanning op te staan waardoor de huid geleidelijk oprekt. Zoek ook eens op Google met als zoekterm: "Oprekken voorhuid". Ik zag dat je ook bij de Etos drogist welkom bent met je probleem, maar ik denk eerlijk gezegd dat je toch liever naar de huisarts gaat dan het in de winkel bespreken met een winkelmeisje. Misschien dat ze er wel iets voor hebben? Je voorhuid kan teruggeschoven worden, dus jouw probleem is eigenlijk maar een klein probleem dat vrij makkelijk verholpen kan worden. Even naar de huisarts is echt het beste. Mes is waarschijnlijk niet nodig. Kijk ook hier: https://www.thuisarts.nl/strakke-voorhuid/ik-heb-strakke-voorhuid-mannen

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • @j21 Het toompje inknippen heeft enkel zin als het toompje te kort is, niet als de voorhuid te nauw is.
    Ik ben volledig besneden en kan me best wel prima aftrekken hoor. Dat je meer wrijving hebt bij zowel seks als aftrekken is nu net lekkerder. Met voorhuid zit je maar wat op en af te bewegen in je eigen voorhuid i.p.v. rechtstreeks contact te hebben met je partner.

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik had hetzelfde probleem en de huisarts heeft mijn toompje ingeknipt onder plaatselijke verdoving. Dat is nu drie jaar geleden en ik heb nergens meer last van en kan mijn voorhuid achter mijn eikel schuiven tijdens het neuken.
    Besnijden zou ik echt pas doen als er geen enkele andere mogelijkheid is. Zonder voorhuid kun je moeilijk rukken en heb je veel meer wrijving tijdens het neuken. Dat is niet altijd prettig voor degene die geneukt wordt.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • @J18, misschien wel, en daarnaast uit persoonlijke ervaring. Het hoeft namelijk helemaal geen probleem te zijn.

    Besnijdenis is meteen zo'n drastische stap, zeker als het niet (medisch) noodzakelijk is.
    In sommige gevallen kan een kleine insnede van het toompje ook al voldoende zijn, maar daar kan de huisarts over oordelen.

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • Zeker, zelfs in geval van medische redenen verbieden zou te ver gaan, maar helaas zijn de meeste besnijdenissen niet vanuit medische, maar vanuit religieuze redenen en op zo'n jonge leeftijd dat er geen sprake kan zijn van instemming: kinderverminking als je het mij vraagt.

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • @j19 De "medische wereld" in Nederland misschien wel, maar zeker niet in de rest van de wereld. En mijn arts was ook wel pro. Maar er is in elk land wel een zgn anti-besnijdenis lobby actief. Die proberen besnijdenis te laten verbieden, zelfs om medische redenen. Totale nonsens als je het mij vraagt!

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Dit is hier al zo vaak besproken. De wetenschap is er duidelijk over, er staat hier nog ergens een verwijzing op dit forum naar een onderzoek, besnijdenissen zijn in de meeste gevallen overbodig. De medische wetenschap is ook voorstander van een verbod, maar om religieuze redenen komt dat er niet.

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Komt vaak voor bij guys. Glijmiddelen is je beste vriend. Schoonhouden is lastiger en kan smegma creëeren.
    Beste is voor jou (maar eigenlijk voor alle guys) je pik te wassen met enkel water. Douchegel en shampo verlaagt je ph waarde en dat stinkt. Ben zelf besneden door het zelfde probleem vind besneden zijn wel echt chiller. Anders naar de huisarts die kan zeker helpen.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • @j18 Na de voorhuidplastiek totaal geen pijn(klachten) gehad.

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • @j19 Maar na een voorhuidplastiek kan door het littekenweefsel de voorhuid achteraf vaak weer opnieuw vernauwen. Mij werd dit daarom afgeraden. Ook las ik dat door de aanwezige zenuwen in de voorhuid het genezingsproces veel pijnlijker is dan bij een gewone besnijdenis. Liever dan gewoon laten besnijden. Ik heb nauwelijks pijn gehad en alles is prima nu.

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Een voorhuidplastiek is ook een optie; daarbij behoud je de voorhuid en wordt de opening groter gemaakt.

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • @j23 Kan het zijn dat jouw advies aan TS om er verder niets aan te doen ingegeven is door jouw persoonlijke voorkeur dat je het "juist wel mooi en lekker om te zien, en mooier dan een besneden piemel" vindt?

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik heb hetzelfde, hoeft geen enkele probleem te zijn! Schoonhouden gaat prima omdat je met een slappe prima je voorhuid naar achteren kunt doen om schoon te maken.
    Sex gaat ook prima! Met een vrouw zal het helemaal geen probleem zijn, tenzij je anale sex (al dan niet met een man) wilt gaan doen, dan kan het vervelend en pijnlijk zijn, maar bij gebruik van een condoom en voldoende glijmiddel is er nog steeds niks aan de hand.
    Ja, je kunt naar de huisarts, niks bijzonders en niks om je voor te schamen, maar noodzakelijk is het zeker niet!
    Persoonlijk vind ik het juist wel mooi en lekker om te zien, en mooier dan een besneden piemel!

    Als ik jou was zou ik mijzelf er niet (meer) druk om maken, zeker niet als het met een slappe piemel wel gewoon lukt! Er zijn zat jongens die dat hebben en er geen probleem mee hebben of van maken!

    23 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten