Skip to content
17 reacties
3997 weergaves

op kamp

ik ga volgend weekend voor het eerst op kamp. nu is dat natuurlijk hartstikke leuk, maar niet met het probleem wat ik heb. in de nacht plas ik nog regelmatig in bed waardoor ik altijd een luier moet dragen. ik ben er al bij verschillende dokters voor geweest en heb verschillende dingen geprobeerd (in de avond niet meer drinken, wekker zetten, en nog veel andere dingen) maar niks werkt. ik schaam mij ervoor dat nog een luier moet dragen. thuis draag ik nooit een onderbroek onder mijn pyjama (omdat ik dan die luier aanheb), maar zelfs met een onderbroek kan je het nog duidelijk zien. wat moet ik nu doen? ik wil heel graag mee, maar als de andere jongen zien dat ik een luier draag gaan ze mij sowieso uitlachen

11 jaar
12 maanden geleden

17 Reacties

  • @ts, hoe is het gegaan hopelijk goed. Misschien kun je je ervaring hier delen voor andere jongens met dit probleem.

    12 jaar
    10 maanden geleden
  • Mensen, er bestaan gewoon bedplasonderbroeken (Drynites). En voor oudere jongens zijn er bijvoorbeeld 'TENA Men Active Fit Pants Plus', gewoon te vinden op de site van tena zelf. Deze speciale onderbroeken vangen heel veel plas op en niemand ziet het. Ze zien er namelijk gewoon uit als gewone onderbroeken.

    Als je echt mega veel plas hebt, kan het zijn dat die speciale onderbroeken niet voldoende helpen (doorlekken). Om de bescherming van deze speciale onderbroeken te verhogen, kan je een plastic overtrekbroekje over zo’n onderbroek aantrekken. Om te zorgen dat anderen dit niet zien dragen veel jongens daaroverheen weer een boxershort.

    Bij heel veel plas is het dus wat meer gedoe, maar persoonlijk vind ik dit nog steeds veel gemakkelijker dan een echte luier. Zo’n luier kan ook opvallen, die bedplasonderbroeken niet!

    En, zoals al gezegd werd, gewoon tegen de leiding zeggen. Je bent zeker niet de enige die daar last van heeft. Ik ben vorig begeleider geweest bij een zomerkamp voor jongeren en kan je zeggen dat er heel veel drynites doorheen zijn gegaan, zonder dat de jongens het van elkaar wisten of dat anderen het gemerkt hebben.

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Ts weet niet of je kamp als is geweest, maar ik zou er misschien voor kiezen om open kaart te spelen. Ik denk dat het onvermijdelijk is dat je klasgenoten het gaan zien en als je probeert te verbergen is voor pestkoppen natuurlijk veel makkelijker om te pesten (jij bent namelijk onzeker er over en dat vinden ze juist leuk). je kunt bijvoorbeeld in de slaapkamer/slaapzaal gewoon je broek en onderbroek uit doen en je luier aandoen of als iemand anders deze moet aandoen gewoon de slaapzaal/kamer vervolgens enkel met je luier komen binnenlopen. Hierdoor lijk je niet onzeker en zal het gepest denk ik het meeste meevallen. Hoop dat je er iets mee kan

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik zou je eerlijk zeggen dat ik nog in mijn broek plasde op mijn 11-12 maar eigenlijk dat het vanzelf weg is gegaan. Dus kan ook zo bij jou zijn miss

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Hey, ik heb het zelf ook nog ben nu 15 maar ik had geluk dat kamp niet door ging ik snap dat je bang bent dat ze je uitlachen

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Geen water drinken? Probleem opgelost

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • @TS. De belangrijkste die het moet weten is de leiding. Weet jij wie dat zijn? Als je het prettiger vindt laat jij je moeder contact opnemen met de leiding om hier een duidelijke afspraak over te maken. Als tweede zul jij je kamergenoten hierover iets kunnen laten weten. De kampleiding kan jou dan hier wel in helpen. Je bent in de wereld niet de enige met dit probleem dus bespreek het in elk geval.

    18 jaar
    12 maanden geleden
  • Mijnouders hebben vorig jaar aan onze klaslerares gevraagd of ik op een aparte kamer mocht. Alle kamers in ons hotel hadden 2 tot 4 bedden, gelukkig geen zaal. Toen moest ik samen met twee andere meisje die ook nog met een luier sliepen, eentje uit mijn klas en eentje uit de andere. Dus het was niet erg dat ik 'snachts nog in mijn broek deed, want zij hadden het ook. En ik moest mijn luier niet verbergen.

    Kan je dat ook niet vragen? het enige beschamende is dat mijn lerares het nu weet, maar ja.

    Wij gingen met de nachtbus zo dat we onderweg konden slapen, dus ik had toen ook eentje aan. Gelukkig maar.Maar niemand heeft er iets van gemerkt.

    ik heb luiers met klevers, die lekken minder en zakken minder af dan pullups. Ik trek er een hoge onderbroek over die een beetje te klein is en die hard spant, dan zie je die luier bijna niet.

    14 jaar
    12 maanden geleden
  • Ik draag ook nog steeds luiers. Thuis heb ik meestal dikkere luiers met plakkers. Die laten zich best slecht verbergen maar gelukkig weten mijn goede vriendinnen ervan.
    Op zeilkamp had ik speciale broekjes vorige zomer, die vallen iets minder op als mijn echte luiers. Ik ontdekte dat een ander meisje op zaal ook nog luiers droeg en heb het daarna aangedurfd ook weer echte luiers te dragen. Bij dat broekje was ik toch een beetje bang voor lekken.. makkelijke van zeilkamp was dat het geen klasgenootjes waren. Wat voor kamp wil jij naar toe? Vooral doen komt altijd goed is mijn ervaring!

    15 jaar
    12 maanden geleden
  • Een plaswekker idd je luier op de wc aan doen of als je onder de dekens ligt

    12 jaar
    12 maanden geleden
  • Het melden aan de verantwoordelijke gaat mss ook helpen ze zullen zeker wel helpen bedenken met een oplossing

    23 jaar
    12 maanden geleden
  • Bij scouting kun je dat met leiding bespreken, ze kunnen je midden in de nacht een keer wakker schoppen om te plassen, kijken ze helemaal niet gek van op.
    Misschien een optie.

    23 jaar
    12 maanden geleden
  • Je kan natuurlijk, zoals geadviseerd wordt, proberen om het te verbergen. Wat je ook kan doen is er open over zijn. Praat er met een leraar of lerares over die je vertrouwt en die betrokken is bij het kamp. Laat op een of andere manier je klasgenoten weten dat jij dat probleem hebt. Houd het er op dat jij af en toe een 'ongelukje' hebt. Jij bent echt niet de enige! Bij jongerenkampen houden ze rekening met dat soort dingen. Je bent natuurlijk bang dat ze je uit gaan lachen, maar de praktijk leert dat ze er meestal wel begrip voor hebben en niet onaardig gaan doen. Heb je een leuke klas? Heb dan vertrouwen! Als je open over bent kan je met plezier zonder stress naar het kamp uitkijken en wordt het een leuke ervaring. Succes en een fijn kamp!

    23 jaar
    12 maanden geleden
  • Ik snap dat het heel lastig is. Ik zou als iedereen in zijn bed ligt, even naar de wc gaan, daar je luier omdoen, en je pyamabroek eroverheen doen, en dan naar bed toe gaan, en dan hoop ik voor je dat niemand het ziet. Ik hoop dat dit je helpt

    16 jaar
    12 maanden geleden
  • Hoi TS, wat vervelend, een neef van mij heeft tot zijn 15e luiers moeten dragen. Nu meen ik dat hij luiers droeg die erg veel op onderbroekjes leken, maar weet niet wel merk.

    Is het dragen van een luier onder een boxershort geen optie, probeer het eens of koop een oversized boxershort. Deze zou je dan op het toilet kunnen aantrekken en in de ochtend weer uit. Wel weggooien dat niemand het ziet. Succes en laat horen of je het heb kunnen oplossen.

    20 jaar
    12 maanden geleden
  • phoee, lastige situatie. en met een pyjamabroek erover, zie je het dan nog? andere optie is om gwn niet te slapen, probleem opgelost ;)

    13 jaar
    12 maanden geleden
  • mischien moet je voordat je gaat slapen plassen

    12 jaar
    12 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten