Skip to content
11 reacties
1537 weergaves

Besneden

Hoe voelt een besneden piemel? Ik ben zelf niet besneden maar binnenkort wel

11 jaar
1 jaar geleden

11 Reacties

  • Ik ben op mijn 21e besneden en het herstel viel reuze mee. De eerste 10 dagen was vervelend omdat de hechtingen in je vel en je eikel prikken. Daarna lossen ze op en heb je er geen last meer van. Na een week of 6 kon ik weer echt sex hebben.
    Als je voorhuid te krap is of als je regelmatig ontstekingen hebt is een besnijdenis echt de oplossing

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • beste TS, ik lees wel veel negatieve reacties. dat snap ik niet zo: ik ben zelf besneden toen ik 8 was. dat was echt nodig, omdat mn voorhuid super nouw was, met plassen bolde alles helemaal op en dan kwam er een klein straaltje. Dus degene die zeggen dat het bijna nooit echt nodig is geloof ik echt niet. Besneden zijn is niet erg, en als het nodig is moet je het gewoon doen. het is ook handig met schoonhouden, veel makkelijker. en er zijn er zoveel besneden dus gek is het echt niet. en de verhalen van hoe lang het duurt (8,5) maand zou ik niet geloven. beter google je ff zelf, daar zul je zien dat het echt meevalt en vrij snel zeker op jou leeftijd weer herstelt is. suc6!! laat ff weten hoe het gelopen is..

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Een besnijdenis (geheel of gedeeltelijk) is medisch zelden noodzakelijk. Bijna altijd kan volstaan worden met een voorhuidbesprarend alternatief.
    Om te beginnen is er de mogelijkheid van behandeling met hormoonzalf, al dan niet in combinatie met 'oprekoefeningen' van de voorhuid.
    Heeft dat niet het gewenst effect, dan kan gekozen worden voor een voorhuidplastiek (simpel gezegd: een operatieve inkeping van de voorhuid). Eenmaal genezen zie je amper nog iets van deze ingreep.
    Goed doorvragen dus, voordat je een besnijdenis laat uitvoeren! Meestal is het gewoon mogelijk om je voorhuid te behouden (wel zo fijn...). Eenmaal besneden, kan je niet meer terug als je er toch spijt van krijgt. "Bezint eer ge begint", zou mijn opa zeggen.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • het ligt eraan hoe je besneden word.
    als je hele voorhuid word weg gehaald word je eikel uiteindelijk minder gevoelig, maar als je half word besneden (dan bedoel ik dat je nog ongeveer de helft van je voorhuid overhoud na de operatie) dan word je eikel maar een heel klein beetje minder gevoelig dan eerst.
    je houd dan ook nog een soort litteken over, en je heb je toompje niet meer.

    als ik zou was zou ik goed vragen voor de operatie wat voor besnijdenis je krijgt wan tik had dat niet gedaan omdat ik ervan uit ging dat mn hele voorhuid weg ging.
    want mijn voorhuid heb ik nog voor de helft.
    en toen ik voor controle ging kon ik het niet vragen omdat de uroloog9de dokter die de operatie heeft uitgevoerd) ziek was, dus kreeg ik een assistent of zo.

    nog je nou de zelfde besnijdenis krijgen als ik, dan duurt het ongeveer 5a8 maanden voordat je geen las meer heb van het wondje/litteken. vanaf 2,5a4,5 maanden kan je gwn weer zo vaak aftrekken zoals eerst maar dan heb je ngo wel last. na 5a8 maanden heb je helemaal geen last tijdens aftrekken enz

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Moet dan wel een hele goeie reden zijn? Je bent 11, lijkt me niet nodig toch.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijn advies om het niet te doen hoor of het moet perse nodig zijn omdat je voorhuis te strak zit. Zelfs dan kunnen zeheel makkelijk een inknipje maken Ik zou mijn voorhuis iig niet willen missen. Is ook veel makkelijker met aftrekken als je dat al zou dan en je eikel blijft veel gevoeliger.
    Maar wat is precies de reden?

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik zou het zeker laten doen! Ik ben ook besneden vanaf mijn 15de en heb er heel blij mee. Het voelt goed, ziet er goed uit en is super-hygiënisch. Ik kan je het zeker aanbevelen ??

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik zou het ook niet doen tenzij je je huid niet over je eikel krijgt

    12 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik zou me niet laten besnijden als ik jou was

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je een huidbesparende operatie krijgt veranderd er weinig of niks maar als je alles laat wegnemen en je eikel constant bloot zit is je eikel de eerste weken overgevoelig en pas daarna wordt je eikel minder gevoelig eens alles genezen is en ga je op een andere manier moeten leren aftrekken het voordeel is wel dat je het tijdens de seks langer kan volhouden.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Waarm word je besneden ?

    16 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten