Skip to content
4 reacties
1037 weergaves

Best heftig

Ik ben er pas achter gekomen dat mijn vriendje van mij eindelijk een zusje zou hebben.Maar die is overleden in zijn moeders buik en nu vindt ik dit zo erg en wil ik hem helpen en het erover hebben maar hoe pak ik dit aan jongens help alsjeblieft

15 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • De vraag is, heeft hij er last van of ga jij een last creëren omdat jij het erg vindt. Zijn moeder heeft een miskraam gehad, dit gaat meestal voorbij aan broers en zussen, omdat er vaak niet openlijk over gesproken wordt. Het grote verdriet zit bij zijn moeder, het is maar alle waarschijnlijkheid al jaren geleden gebeurd, ik zou hier niet teveel aandacht aan schenken. Je zou wel eens iets kunnen oprakelen in de familie waar ze niet op zitten te wachten. Klinkt misschien hard, maar als hij er last van heeft gehad, dan komt hij er zelf wel mee. Jij bent 15, weet gewoon wat jou plek hierin is, ondanks jouw liefde voor hem!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • J14 TS hier
    Zijn moeder heeft het mij pas verteld heel erg bedankt
    Xxx TS

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi TS,
    Dit soort nieuws is inderdaad heftig. Hoe ben je dit te weten gekomen? Ik snap dat je het erover wil hebben en iets wil doen. Maar wees heel voorzichtig. Dit soort dingen zijn heel delicaat en liggen erg gevoelig. Hoe gaat het gezin er zelf mee om? Voor sommige mensen kan het iets betekenen om erover te praten, anderen willen er absoluut niet over praten.
    Hoe jij kan reageren, hangt dus erg af van hoe jij dit te weten gekomen bent (door iemand van het gezin zelf of door iemand anders).
    Zelf praat ik wel over overleden gezinsleden, maar lang niet met om het even wie en ook niet op gelijk welk moment.
    Ik wens jou veel wijsheid en tact. En als je hier nog wil praten, kan dat altijd.
    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Door de regie aan hem te laten, niks forceren je bent geen professional en geen familie jij lost niks op jij kan wel steun geven als hij aangeeft dat nodig te hebben. Als het recent is breng hem rust vooral en stel voor leuke dingen te doen mar volg beetje zijn tempo. Helaas gebeurd het heel vaak dat een zwangerschap mis gaat echt heel vaak eb dat is een verdrietige zaak.

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten