Skip to content
13 reacties
3252 weergaves

Experimenteren

Ik heb een vraag over experimenteren. Als je in het verleden hebt geëxperimenteerd met een ander jongen en je hebt later een relatie met een meisje, vertel jij haar dan eerlijk over jouw ervaringen in het verleden met een jongen? En als je haar dit niet spontaan hebt verteld maar het onderwerp komt ter sprake en zij vraagt hiernaar, zou je het haar dan wel eerlijk vertellen? Ik ben echt benieuwd hoe jullie hiermee omgaan.

22 jaar
2 jaren geleden

13 Reacties

  • Dat zie ik dan wel weer, eerst genieten!

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • J19 Je hebt hier zeker een punt. Vorige relaties en sex ervaringen worden anders ook niet besproken met je vriendin. Bij ons was dit op een moment wel een gespreksonderwerp en ik antwoordde mijn vriendin toen eerlijk. Ik vertelde haar toen dat ik in het verleden wel had geëxperimenteerd, maar zonder verdere details. Pas later begon mijn vriendin wel naar mijn ervaringen te vragen. Dit vond ik toen een behoorlijk onwennig gesprek, maar bleef ook nu eerlijk tegenover haar. Dit versterkte ons band toen wel.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Er zijn mannenzaken die gebeuren nu eenmaal, dat laat je daar, dus neen, ik ga dat niet vertellen. Mij wordt toch ook niet in detail verteld hoe de sex met voorgaande partners is geweest, boeit mij totaal niet.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn huidige vriendin zou ik er nooit over vertellen. We hebben het er wel over gehad maar ik heb dat afgekapt. Het was nl. met haar jongere broertje. En zeker niet dat ik hem heb geleerd over aftrekken. Is ook niet leuk tegenover hem.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij het lezen van mijn eigen antwoord blijkt dat ik het belangrijkste ben vergeten schrijven. Ja, ik dit uiteindelijk aan mijn vriendin verteld. Op een moment kwam experimenteren ter sprake en wou echt niet liegen tegen haar. Behoorlijk onzeker gaf ik toe dat ik vroeger wel eens wat had gedaan. Die avond was m'n vriendin wel even verrast door mijn antwoord, maar gelukkig bleef dit geen item tussen ons. Zij had wel eens gezoend en gevoeld en was hier ook eerlijk over geweest. Bij mij was het experimenteren wel wat verder gegaan, maar dit kwam toen niet ter sprake.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb in mijn puberjaren ook geëxperimenteerd. In het begin was dit best onwennig, maar ook heel spannend en opwindend. Seks met sommige vrienden ging makkelijker dan in een relatie met een meisje. Na de school of het sporten hadden we soms seks, zonder meer en zonder gevoelens. Wat aanvankelijk wat raar en onwennig aanvoelde werd al snel gewoon. Elkaar oraal bevredigen was geen item tussen ons. Een fijne periode en leuke en lekkere ervaringen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • ik ben gay... en mijn vrienden weten dat... ik ben geout toen ik 13 was, de experimentele leeftijd dus, je bent jong en je wil wat, ook voor heteros, want mijn vrienden waren hetero... aangezien ze geen meisje hadden was ik dus perfect voor hun om hun eerste genot te geven, dat ging van lekkere meiden filmpjes kijken samen, tot samen aftrekken, samen klaarkomen, soms mocht ik hem ook aftrekken, pijpen of zijn sperma oplikken... en zo zijn we dat eigenlijk een puberteit blijven doen, bijna wekelijks want ik was vaak alleen thuis.

    toen hij 17 was had hij zijn eerste liefje, en begon hij de meisjes te ontdekken, dus toen is het wel geminderd... maar hij was wel nog steeds maagd, want meer dan onschuldig aan de tieten voelen gebeurde er nog niet tussen die 2. dus we deden het wel nog, maar minder, misschien 1x per maand ofzo, nadien was het uit tussen die 2 en rond zijn 18 had hij een ander liefje, toen is hij ontmaagd als hij 18,5 was, sindsdien hebben we het nooit meer gedaan en ondertussen heeft hij nu ook al een kind enzo

    als we samen weg gaan en zijn vriendin is er bij dan maakt hij af en toe wel nog eens wat grapjes zoals: op je kamer met mijn paal in de hand, zalige tijden... of weet je nog dat het zoveel was dat het van mijn buik op de vloer drupte... en zo van die dingen, terwijl zijn vriendin er bij is... nau ja ik denk eerlijk gezegd dat zij dit ervaart als grapje, en waarheid niet kent, maar geen idee, misschien heeft hij het wel verteld, geen idee

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik begrijp dat het best moeilijk is om zoiets aan uw vriendin te vertellen en ook een zeker risico inhoud. Haar reactie hierop inschatten is niet zo eenvoudig. Het kan ook verwarrend of zelfs bedreigend overkomen voor haar dat haar vriend seks had met een man. Waren hier gevoelens bij of was het zuiver seks. Experimenteren is vaak niet meer dan wat aftasten wat je wil en en lekker vindt niet veel meer dan het bevredigen van lust. In mijn puberjaren ging dit met een vriend "gewoon makkelijker "dan met een vriendin. Er waren geen amoureuze gevoelens enkel het bevredigen van lustgevoelens. In het begin was dit uiteraard ook wel wat raar, maar al snel was elkaar ( voornamelijk oraal) bevredigen gewoon bijzonder leker en opwindend. Telkens ik verliefd was op een meisje stopte het " experimenteren". Tegen mijn laatste vriendinnen heb ik eerlijk verteld dat ik die ervaringen had. Ik voelde me er niet goed bij om dit te verzwijgen of zelfs over te liegen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Inderdaad J18, zo denk ik er ook over. Als het een serieuze relatie is vertel ik dit toch ook eerlijk. Bij mijn vorige vriendin had ik een zeer goed gevoel en heb ik dit redelijk snel in onze relatie verteld. Ze reageerde eerst redelijk neutraal. Later begon ze me hier vragen over te stellen. Ze reageerde positiever dan ik durfde hopen.
    Als ik hier op het forum lees wordt er best wel geëxperimenteerd met hetzelfde geslacht door hetero jongeren, maar weinig over gesproken?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik was het niet van plan, maar ik denk wel dat het op een gegeven moment denk ik wel goed is in je relatie om elkaar alles te vertellen en geen geheimen meer te hebben. Dus misschien als ik een vriendin heb waar ik de rest van m'n leven mee samen wil zijn. Als ze niet ruimdenkend genoeg is, past ze sowieso niet bij mij.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Als het ter sprake komt idd

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Niet 'zomaar' vertellen, maar tegelijk, je deed niets raars, veel jongens, en meiden, doen een tijdje heel intieme dingen met elkaar. Komt het ter sprake, draai er dan niet omheen, maar vertel er gewoon over.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarom dit vertellen, zie het meer als een beleving van ontdekken van jongens onder elkaar. Als je helemaal zeker bent van jezelf dat je hetero bent of alleen maar op meisjes valt heeft dit toch geen zin. Zelf denk ik dat de meeste jongens dit niet vertellen en denk ook niet alleen jongens maar ook wel meisjes.

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten