Skip to content
12 reacties
1020 weergaves

Vernieuwing topics. Wat vinden jullie.?

Soms lees ik oude topics. Sommigen jaren oud waar totaal niet meer op gereageerd wordt. Neem als voorbeeld jongensvragen. Ruim 500 topics maar velen vaak met hetzelfde onderwerp. Als je dat globaal bekijkt heb je misschien 10 onderwerpen, beslist niet meer. Als reactie zou ik alles eens verwijderen. Gewoon jongens en meidenvragen. Zelf een topic met inhoud plaatsen wat het meest voorkomt, en dan hoeft niemand zelf meer een topic te plaatsen maar kan wel iedereen op het onderwerp reageren.
De meeste topics gaan toch over pubervragen, de onderwerpen die ik meerdere malen tegen kwam eigenlijk waren, twijfels homo, voetbal en douchen, fetisch, thuissituaties over opvoeding, uiterlijk en kleding, piercing en tattoos, over seks, vriendschap, en dat was het eigenlijk wel. Verder compliment over jullie site, alleen mocht wel iets overzichtelijk. Te veel onderwerpen apart, zou ze samen voegen. Wie heeft ook suggesties.?

18 jaar
2 jaren geleden

12 Reacties

  • @TS Goh, daar heb ik ook al over nagedacht als ik steeds dezelfde vragen tegenkom. Sommigen krijgen nauwelijks antwoord in hun topics, of reageren helemaal niet meer. Dat vind ik best wel jammer.

    Ik weet ondertussen dat de beheerders op vrijwillige basis dit forum onderhouden en hun best doen om alles in goede banen te leiden.

    Dan over de structuur: Dit forum is helemaal anders opgesteld dan andere.(Is lineair hier de juiste term?)

    Wat de invoer van accenten en andere leestekens betreft kan ik over meespreken en laat me er soms nog aan vangen.

    De laatste reactie van M20 ben ik het mee eens maar ik weet niet hoe je dit hier technisch zou kunnen oplossen. Ik ben helaas geen ITer ;-)

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje 20 ben het ook eens met jou. Veel onderwerpen zou je samen kunnen voegen. Dan zijn er topics met onderwerpen waar al tijden lang niet op gereageerd wordt. Dan zijn er zoveel onderwerpen dat als je iets hebt moet je nadenken waar moet ik het onder plaatsen. Zelf kies ik voor jongens vragen, omdat gewoon dit onderwerp het meest gelezen wordt, ja en jongens vragen zegt het al, daar valt heel veel onder. Ben dus de TS schrijver.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje 21 eens , onderwerp allerlei verhalen zou leuk zijn, verhalen van je zelf of kan anderen waar jij jezelf misschien ook in herkent.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ook wel ideeën, sommige daarvan zullen al door anderen genoemd zijn ook.
    Ik wil wel graag actieve topics handhaven. Het is handig om nieuwe onderwerpen even op een rijtje te hebben zonder alle subfora te hoeven openen. Wel zouden de nieuwe onderwerpen van zeg de laatste 24 uur bovenaan mogen staan en pas daaronder de onderwerpen waarop kort geleden gereageerd is.
    Dan zijn er best veel onderwerpen die nauwelijks gebruikt worden. Om toch iedereen zijn zegje te kunnen laten doen denk ik aan samenvoegen. Bijvoorbeeld ouders en familie, vakantie en vrije tijd. En misschien het hele "ergens mee zitten" en gezondheid terugbrengen naar lichamelijke en mentale problemen.
    Een kopje "algemeen" waarop je vragen over het forum en aan de redactie kwijt kunt lijkt mij wel wat, net als een kopje "belevenissen" voor verhalen die mensen kwijt willen maar waar niet direct een vraag aan vast zit.
    Als ik het voor het zeggen had kwam er ook een kopje "domme vragen". Om niemand te beledigen zal ik geen voorbeelden noemen maar ik kom ze dagelijks tegen.
    Onderwerpen komen vaak in golven. Iemand schrijft iets over schaamhaar en een paar dagen later staat het halve forum vol met topics daarover. Daar mag best wat meer op gelet worden, vooral omdat ze vaak exact hetzelfde behandelen. Net zoals ik enquêtes en vragenlijsten zou willen weren. Ik heb vaak het gevoel dat de mensen die ze plaatsen dat doen om te kunnen geilen op de antwoorden.
    Maar ik snap ook dat de mensen die dit forum beheren dat vrijwillig doen naast hun andere bezigheden en dus weinig tijd hebben om hele lijsten met veranderingen door te voeren.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Eens met j14 die nu bovenaan staat. Altijd een datum erbij zou idd handig zijn.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Over categorieën ga ik niet veel zeggen. Ik wil enkele suggesties doen rond overzichtelijkheid en vlotter met elkaar communiceren.

    Anonimiteit is en blijft belangrijk. Toch wil ik voorstellen:

    Zouden de reacties genummerd kunnen worden? Bv.: #1, #2, ... Dan kun je in een reactie gemakkelijker verwijzen naar het nummer van de reactie op wie je antwoord.

    Zou er ipv "12 jaar" vermeld kunnen worden "j14", "m21", ... Dat lijkt me duidelijker en handiger.

    Zou er ipv "een dag geleden", "meer dan een maand geleden", vermeld kunnen worden [24/09/2022 20:35]? Immers, wat is "meer dan een maand geleden": 8 weken, 9 maanden, 3 jaar.

    Dit blijft de anonimiteit garanderen, maar kan - denk ik - prettiger werken.

    Alvast bedankt om dit te willen overwegen.

    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Met meisje 21 wel eens, verandering topics , iets nieuws , en zelf denk ik aan minder onderwerpen. Dit kun je laten vervallen door verhalen waar alles aan bod komt. Waar gebeurde verhalen, met best wat fantasie er in verwerkt, of de situatie iets veranderen, maar waar wel de beleving van de schrijver centraal staat. Veel van dit soort verhalen mis ik dan ook. Zelf lees ik alleen eigenlijk de site met jongens vragen en gewoon anders. De laatste lees ik ook wel de oude topics die afgesloten zijn voor reacties. Maar wel interessant zijn om te lezen zoals homoverhalen. Zelf vond ik het verhaal van ene Meat zoals hij genoemd werd van één der hoofdrolspelers van de films Porky's Pretpark vanwege dat hij ook nogal fors gebouwd was. Zoals ik elders las . pag 14 of 15 dus op de site voor homo's en lesbisch lhbt . Mocht er een verhalen site komen zal ik het nog eens mailen in mijn eigen woorden. Zelf ook wel wat mee gemaakt, meisje 21 ook zoals ze schrijft, ben benieuwd. Meisje 21 misschien een idee voor een topic. Of reactie toevoegen als onderwerp en misschien enige onderwerpen verwijderen.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Misschien is het handiger als jongensvragen ook weer verdeeld wordt in verschillende onderwerpen zodat als je ergens naar zoekt het makkelijker kan vinden

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi, ik terug (m21).

    Ja, ik snap jullie punt wel van die dynamiek. Anderzijds vind ik een topic waar al 30 antwoorden staan, interessanter dan een bijna leeg over weer eenzelfde onderwerp.

    Iets anders waar ik net nog aan dacht:

    1) Misschien zou een aparte categorie "Fetishes" ook wel zinvol zijn? Immers, heel veel mensen hebben sexuele voorkeuren die niet binnen het standaard patroon vallen. Dat mag van mij gerust, zolang ze die maar niet aan mij opdringen. Maar ze maken zich daar zorgen over en vragen zich af of ze normaal zijn, en hoe ze aan spullen moeten geraken? Je kan daarmee echt niet naar je ouders, vrienden of leraars: "Hallo ma en pa, hallo mijnheer/mevrouw, ik heb een fetish en ik zou graag: een konijnenpakje/tepelklemmen/leren zweepjes/handboeien en kettingen/latexpakjes/luiers/een plaaster/dildo/buttplugs/whatever...". Ze zouden nogal uitfreaken en je direct naar een psychiater sturen, denk ik. Zeker in bekrompen families. Dit soort onderwerpen past ook niet echt onder meidenvragen of jongensvragen, want het is voor allebei. (Opm.: dit hierboven zijn niet mijn fetishes, ik heb er niet echt, behalve misschien "mooie billen, en mooi schaamheuveltje"...)

    2) Wat denk je van een categorie "Allerlei verhalen: waar gebeurd / geromantiseerde waarheid / fantasie"? Veel jongeren vertellen graag verhalen; ik ken er ook verschillende. Dat is goed, dat kunnen later misschien grote schrijvers of filmscenaristen worden. Maar onder 18 jaar kunnen ze nergens terecht, want internetforums zijn bijna altijd +18.

    3) En wat met een tak "Forum feedback", voor net dit soort discussies? Of voor technische dingen die niet optimaal werken, zoals umlauts die soms niet doorkomen? (Poging: e-umlaut: ë; a-accent: à; leerling in het frans: élève; jongen in het frans: garçon)

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Eens met jongen 18. Oude postings niet weghalen, veel te leuk om na te lezen en de antwoorden te vergelijken. Minder categorieën zou wel goed zijn. Nu is het soms moeilijk om te bepalen of een vraag nou onder bijv. Seks tegen je zin of Goed fout past. Ook bij Vrijen, Jongensvragen of Meisjesvragen. Als een jongen de vraag stelt is het een jongensvraag, als een meisje enz.: logisch. Ook wel veel vragen over ziektes en operaties onder Seksvragen, terwijl het om gezondheid gaat (lijkt mij). Dikke pluim voor de mods, dit is echt een topsite waar ik vaak en graag kom.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Helaas kan ik het met TS en m21 maar gedeeltelijk een zijn. Dit forum vernieuwd zich telkens, omdat oudere boven de 23 afvallen en er aan de onderkant nieuw jongeren bij komen.

    Besef dat als iemand een vraag stelt, dit heel persoonlijk is en graag op “zijn/haar” vraag een antwoord wil. Men kan zich wel identificeren met oude vragen, maar dan krijgen zij geen antwoord op wat hen NU bezig houdt.

    Hiernaast ontwikkeld de jeugd zich voortdurend, een vraag van 5 jaar geleden wordt nu wellicht anders beantwoord dan toen,

    Wat wel een idee is, is een goed archief waarbij je op onderwerp kunt terug zoeken. Hier kunnen potentiële vragenstellers al antwoorden kunnen vinden op hun vragen, maar het moet ook weer niet de dynamiek uit dit forum halen dat er geen nieuwe vragen bij komen. Moderators, succes!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou die oude dingen wel laten staan. Wie iets zoekt via een zoekmachine, die komt ergens midden in een site terecht, bij de meest toepasselijke info. Dat zijn niet altijd de nieuwste topics, soms zijn de oude net veel toepasselijker en veel vollediger.

    Maar je hebt wel gelijk dat er te dikwijls hetzelfde gevraagd wordt. Ik weet niet of dat is uit luiheid, domheid, of door mensen met een fetish die daar opgewonden door raken (vb. 87x buttplugs). Maar het stoort soms, na de zoveelste keer. Daar zou een betere moderatie wenselijk zijn. Ik zou zulke kort na elkaar volgende dubbels direct sluiten, en erbij zetten: "Dit topic werd recent al uitvoerig behandeld. Gelieve uw reactie daar te zetten. (plus evtl. de link naar het vorige identieke topic)"

    Immers, als er altijd opnieuw dezelfde vragen gesteld worden, gaat er op de duur niemand nog reageren. Er is niemand die iedere dag opnieuw en opnieuw en opnieuw zijn antwoord van de vorige keer gaat intypen. Dus zo bloedt het forum dood, want alle intelligente mensen haken af.

    De tak "Alle actieve topics" doet er ook geen goed aan: op de duur word je lui, en je bekijkt alleen nog maar die ene tak. Doordat alles daarin op een hoopje gegooid wordt, verdwijnen topics zeer snel uit het zicht, want niemand scrolt 20 pagina's diep omlaag. Dus dat veroorzaakt ook dubbels, want dan gaan ze hun vraag opnieuw stellen. Dus ik zou die categorie "Alle actieve topics" terug verwijderen. Het was een goede poging, maar het resultaat is niet wat gehoopt werd.

    Ik denk dat dat ook al veel zou helpen?

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten