Skip to content
13 reacties
1442 weergaves

scouting, wie was ook een echte scout.

Wie is ook jaren scout geweest en mist het eigenlijk wel. Vooral ook de andere scouting groepen uit het buitenland.

18 jaar
2 jaren geleden

13 Reacties

  • Heb het de hop toch verteld, heb hem gebeld want het is vakantie tijd. Hij reageerde niet echt verbaasd, vond het dapper dat ik het vertelde. En zei , waag niet om vroegtijdig van scouting af te gaan, gewoon met 18 stoppen. Je bent een echte scout, je hoort bij ons, heb hem gevraagd of hij de anderen ook wil inlichten, dit wou hij wel. En zei hij, laat ik niet merken dat er iemand vervelend tegen je doet. Maar dat verwacht ik ook niet. En verder maken we dit seizoen met zijn allen af. Ergens opgelucht nu, al hoop ik wel dat er ook nog andere verhalen komen, en dat ik mezelf helemaal kan accepteren nu, denk het wel. Nu iedereen zo positief reageerde.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen 17 , je hebt gelijk, als ik 18 ben stop ik. Heb het nu wel aan mijn ouders verteld en die vinden het geen enkel probleem. Ze wisten het eigenlijk al wel. Waarom zou je het op scouting moeten vertellen zegt mijn vader, hoeven hetero's toch ook niet. Alleen als ze er naar vragen gewoon eerlijk zijn . Ga die jongen het dus wel vertellen, weet dat het voor hem niet uit maakt. De hop weet ik nog niet. Maar ik moet het eigenlijk eerst voor mezelf nog verwerken, niet dat ik er mee zit maar even wennen. Ik hoef nog geen vaste vriend, wel graag omgang met andere jongens eigenlijk.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Je zit al jaren op scouting. Kent die jongens al jaren. Die ene jongen heeft door dat je homo bent. Hij doorziet je smoesjes want hij zag je zoeken op homo sites. Wees eerlijk tegen over je andere maten, ze kennen je al jaren en als ze je laten vallen wat ze denk ik niet doen waren het geen echte vrienden. Nu, homo jongens genoeg die wel graag vrienden met je willen zijn.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ehm, omdat ge voor de jongens zijt moet ge echt niet stoppen met scouting hoor. En een scoutsgroep voor alleen maar jongens die voor de jongens zijn; ik denk niet dat dat goed gaat komen, als ge begrijpt wat ik bedoel :-) .
    Er over fantaseren kan echter wel eens leuk zijn :-) .

    Gewoon blijven waar ge zijt, er gaat u niemand uitstoten omdat ge voor de jongens zijt. In het begin wat plagerijen misschien en wat grapkes, maar dat is evenvlug over.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Vervolg jongen 17. Sinds een halfjaar heb ik eigenlijk door dat ik op jongens val. Dacht altijd dat het kwam omdat ik me een echte scout voelde. Maar heb het nog niet bekend. Mijn ouders hebben wel iets door, dat weet ik zeker, maar het maakt hun niet uit, ze hebben dit al eens laten blijken zovan ieder moet zijn of haar leven leiden zoals ze zelf willen. Dat ik het nooit over meisjes had viel hun ook al op. Wil er toch met de hop over hebben, maar als ik 18 ben stop ik met scouting. Zou wel graag scout blijven maar dan alleen met homo jongens. Zoiets bestaat in Nederland nog niet echt. Ben wel een beetje in de war nu, wie snapt of begrijpt me.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Een belevenis?

    Oh, ik weet er nog wel eentje, daar heeft de leiding het toen heel moeilijk mee gehad.

    We (jongverkenners) gingen een nacht-bosspel doen aan de Duivelssteen in Termien (is een zwerfsteen uit de prehistorie, meegevoerd door de toen heersende gletsjers). We hadden daar toen de lokalen van de scouts van Termien te leen.
    Voor we door de leiding geblinddoekt naar onze posities in het bos gebracht werden, kregen we allemaal de film 'Evil Death' te zien.

    Het nachtspel werd een groot fiasco omdat er een paar in hun broek gedaan hebben en nog een deel bevroren. Ikke bevroor, durfde niks meer waardoor de jongen die toen bij mij was ook niks meer durfde. Ze hadden er zelfs op gelet om broer en mij uit elkaar te halen! Dat was de ergste scouts-ervaring ooit. Wel grappig als ge er nadien aan terug denkt ...

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Roverscouts wordt niet, moet eerlijk zijn tegen mezelf. Stop met scouting, al voelde ik me heel verbonden, reden voor. Een jongen met wie ik een tent deelde merkte op, je hebt het nooit over meiden, wees eerlijk tegen me dikke, zelf is hij ook dik, dus mag hij dit zeggen. Maar hij heeft wel een meid. Zei dat hij op moest houden met zijn gepraat. Jongen zei hij, lieg niet, zelfs de hop denkt het maar wil het niet tegen je zeggen. En heb gezien hoe je op je tab. naar homosites zat te kijken. Zei dat het uit nieuwgierigheid was. Schaam me ergens maar weet dat hij gelijk heeft. Hij is niet de enigste die me wel eens gevraagd heeft of ik gay ben, mijn zus heeft ook ontdekt dat ik weleens chat met jongens. Eigenlijk zou ik na scouting wel bij een jongensclub willen .
    Heb weleens gechat met een jongen die ook bij een vriendenclub aan sluiting heeft, hij is ook 17, hij denkt dat het echt is voor mij is. Maar ergens schaam ik me en ergens lijkt het me spannend om gay te zijn.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Nog niet veel verhalen over belevenissen. Zelf scout geweest. Veel kamperen in het veld of bos in de tent. Was 14 toen ik overging, Weer zo'n inwijding met veel geklieder met mayo en curry in je haar. Achteraf denk ik wel kinderachtig. Had dit ook eens gezegd, nu, de hop, bedenken we voor jou iets anders, Hadden ze van een andere club een schandpaal geleend, nu daar toen stond ik in mijn korte broek , ruim een uur vastgeketend aan die paal. Lol, alleen niet voor mij, en maar foto's maken. Mijn broer lag in een deuk toen hij ze zag.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Scouting is een geweldige beleving vind ik. Mijn opa, mijn pa allen scout geweest, al hadden ze toen een andere naam. Kan wel boeken schrijven over dien belevingen van hun en me zelf. Wel veel veranderd, in den jaren '60 was het nog bij veel padvinders zoals ze in Holland genoemd werden of woudlopers in Belgie nog wel millitaristisch. Uniform verplicht, nu niet meer zo, alleen bij officiele gelegenheid. Aanrader dus voor iedere jongen, mijn pa stond er op dat ik ook scout werd, maar ben echte scout, zo voel ik het.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Wil als ik 18 ben bij de roverscouts. Leeftijd 18 tot 21.
    Daarna geef ik me op als ondersteuning of leiding gevende.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • TS. jammer jongen 17 dat jullie er af moesten om dat het financieel niet meer ging. Zwemmen is ook een mooie sport, maar scouting is ook mooi. Dan jongen 22 mis het ook nog steeds, Het heeft iets, beetje avontuur nog wat ik nu mis.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Broer en ik zijn beiden bij de scouts geweest. Maar we zijn daar mee gestopt omdat het thuis financieel moeilijker ging (door onze 'vader'). We konden toen kiezen tussen ofwel scouts blijven doen of zwemmen blijven doen. We hebben voor zwemmen gekozen.
    Maar we missen het alletwee best wel hoor ...
    Maar was dan ook geen tijd meer voor. Intenser het zwemmen volgen plus een baantje op de boerderij om het zwemmen te kunnen blijven betalen.

    Broer is nog eerstejaars verkenner geweest,
    ikke gestopt als laatste jaars jongverkenner.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • ik heb 13 jaar bij de woudlopers gezeten in groningen mis het nog steeds

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten