Skip to content
15 reacties
1255 weergaves

Nog geen natte droom gehad

Hallo, ik ben nu 16 jaar en ik heb nog nooit een natte droom gehad. Ik masturbeer wel sinds ongeveer een jaar, dat is misschien goed om te vermelden. Maar is het raar of ongezond? Of komt dat nog op latere leeftijd? En zouden mijn ouders dan doorhebben dat ik masturbeer?

16 jaar
2 jaren geleden

15 Reacties

  • nu nog iets anders over de natte droom, ik wist niet dat je kan horen als een jongen een natte droom heeft. mijn broertje van 13 slaapt namelijk door ruimte gebrek op mijn slaapkamer en een paar weken geleden werd ik in de nacht wakker doordat hij aan het kreunen was. Eerst dacht ik dat hij misschien met zijn eigen aan het spelen was maar hij lag gewoon stil in zijn bed in een diepe slaap. Na een tijdje stopte hij met het zware ademen en kruenen en toen ben ik uit nieuwsgierigheid naar zijn bed geslopen om toch maar even snel te spieken onder zijn deken. ik zag zijn onderbroek flink strak staan en er zat dus ook een natte plek in en die rook niet naar plas in ieder geval, dus dat moet dan een natte droom geweest zijn bij hem. Is dit bij meer jongens zo? ik weet het van mezelf natuurlijk niet en heb heel soms een nachtelijke zaadlozing.
    ik heb trouwens nog niets hierover tegen hem gezegd, dat voelt een beejte raar.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Het ligt er ook aan hoe actief je ballen zijn. Bij jongens die zich nooit trekken zijn de ballen niet actief. Als je regelmatig trekt worden je ballen steeds actiever met aanmaken. Hoe meer je trekt hoe actiever. Het krijgen van een natte droom (of spontane zaadlozing overdag) is dan een combinatie van een aantal dingen. Actieve ballen, waar de druk vanaf moet en het zien van bijvoorbeeld een aantrekkelijk meisje (of jongen natuurlijk) kan leiden tot een spontane zaadlozing of natte droom. Hoe geil je bent is een goede indicatie of dit gaat gebeuren. Als je bijvoorbeeld met een heel geil gevoel gaat slapen dan is de kans groter op een natte droom dan wanneer je niet geil bent. Sommige jongens zijn nu eenmaal minder geil, die zullen dan niet vaak of nooit een natte droom krijgen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @J19

    Ik masturbeer enkele keren per week en heb toch wel nu en dan een natte droom. Soms zelfs twee op een maand.
    En ik ken jongens die echt bijna nooit masturberen en nooit een natte droom hadden.

    Het sperma wordt niet in de ballen bewaard. Wel in de bijballen.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Natte droom krijgen is ook afhankelijk van hoeveel seksuele prikkels je overdag krijgt. Dus veel naar leuke meisjes kijken helpt om een natte droom te krijgen (of naar leuke jongens kijken als dat je meer prikkelt). Als je 's avonds in bed voordat je in slaap valt nog steeds aan dat leuke meisje denkt (of die leuke jongen) dan geeft dat goede kans op natte droom.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Doordat je al regelmatig masturbeert krijg je geen natte droom. Een natte droom gebeurd wanneer je ballen "vol" zijn, je lichaam los dit op door een spontane zaadlozing. Door jezelf regelmatig af te trekken maak je je ballen leeg en houd je de druk laag. Als je jezelf een tijdje niet aftrekt zul je wel natte dromen en spontane zaadlozingen krijgen denk ik. Maar dit moet je dan wel enkele weken volhouden en dat zal voor jouw op die leeftijd erg moeilijk zijn. Wat je andere vraag over je ouders betreft: natuurlijk hebben die door dat je masturbeert, dat merken ze wel aan je. Ik denk dat ze zich juist zorgen zouden maken als je niet zou trekken.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • lijkt me niet raar hoor.
    ik heb nu vanaf mijn 12,5de nog maar 4 natte dromen gehad of zo.
    ik trek mezelf ongeveer vanaf toen meestal omde paar dagen. Dat vind kk het lekkerste namelijk.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Neen, is echt niet raar. Ik heb er een paar gehad toen ik dertien was of zo, maar sinds ik geleerd heb wat het woord aftrekken betekent, heb ik er geen meer gehad. Gelukkig trouwens, want er is niets viezer dan wakker worden met een koud, nat, plakkerig zootje rond je piemel. Ik veronderstel dat je dan de lading gewoon telkens op tijd weg doet voordat hij er echt dringend uit moet, maar mensen die dagelijks masturberen kunnen ook wel een zaadlozing hebben. Of je ouders het weten weet ik echt niet. Die weten soms dingen over jou waarover je versteld zou staan, maar misschien maakt het hen ook gewoon niet uit.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier. Thanks allemaal voor jullie reacties! Is er hulpvol. Wie weet krijg ik later nog een keer een natte droom en wie weet ook niet, we zien wel. In ieder geval voor nu bedankt voor het delen van jullie ervaringen en kennis. Dan weet ik dat ik niet de enige ben.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik mastrubeer al sinds mijn 12e, dagelijks werk en nog nooit een droom gehad. Ben het voor denk ik!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik was 11 jaar kreeg een natte droom, ik masturbeer. mijn pappa en mamma weten het.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ook (nog) niet, maar niet iedereen krijgt dat?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • ik kreeg een jaar geleden voor het eert een natte droom en masturbeer best vaak maar mijn ouders hebben nog nooit wat door gehad.
    ik zou me er niet druk over maken want ik heb verhalen gehoord mannen op een leeftijd van 25 nog nooit een natte droom gehad hebben maar iedereen is anders en het is helemaal niet ongezond maar bij jou gebeurt dat dus gewoon wat later
    niks om je zorgen over te maken bijvoorbeeld mijn piemel is nog steeds bijna niet gegroeid sinds een paar jaar geleden ik ben daar dus wat later mee
    ik hoop dat je hier wat aan hebt

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je echt veel masturbeert ga je niet snel een natte droom krijgen enkel wanneer je een tijdje niet masturbeert althans dat is bij lij het geval.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Niet iedereen heeft ze

    En doorhebben geen idee hangt vanaf waar je in loost, ze zullen het vast weten want je bent 16 dat is gewoon zo maar nobody cares

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben al aan het klaarkomen door masturbatie vanaf mijn veertien jaar en heb nogal wat natte dromen sedert mijn vijftiende,
    Maar ik ken jongens die nooit natte dromen hebben.

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten