Skip to content
14 reacties
3120 weergaves

Pedofiel

Waneer ben je pedofiel
Ik ben het niet hoor is gewoon een vraag

11 jaar
2 jaren geleden

14 Reacties

  • Wat j23 schrijft klopt ook niet hoor. Pedofielen vallen op kinderen die geen secundaire geslachtskenmerken hebben. Meisjes zijn meestal iets eerder dan jongens. Tieners van 12/13 jaar zitten al in de eerste fase (soms tweede) van de secundaire ontwikkeling. Deze fase begint al rond je 10de. Er zijn natuurlijk "vroege vogels" en "laatbloeiers". Een pedofiel is minimaal 16 jaar en het leeftijdsverschil tussen de pedofiel en kind is meer dan 5 jaar. Als iemand valt op tieners van 12/13 jaar spreek je niet van pedofilie maar van efebofilie (seksuele voorkeur voor post-puberale adolescenten) en dit heet alleen zo als het verschil groter is dan minimaal 5 jaar. Dus een meisje van 17 die een vriendje van 12/13 jaar heeft is nooit pedofiel. Vaak worden mannen als pedofiel gezien. Over vrouwelijke pedofielen hoor je eigenlijk nooit iets. Een kind bij een man op schoot is al snel heel raar maar een kind bij een vrouw op schoot is iets heel normaals. Pedofiel zijn is ook niet strafbaar, het uitvoeren echter wel. Het meer en deel van de pedofielen wil helemaal geen strafbaar feit plegen en zullen kinderen ook geen pijn doen. Zij koesteren juist de kinderen waar ze van houden. Ik studeer sociologie. Gedrag, gevoelens (ook seksuele stoornissen, waar het hier over gaat) is 1 van mijn studieonderzoeken.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • J18 wat je schrijft is dus niet waar. Zie de eerdere uitleg van J23.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • een pedo is een 18+ sex heeft met een minderjarige

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Rare vraag, aangeven dat je het niet bent om eerst aan te te geven dat je niet weet wat het is. Lijkt wel het kip en ei verhaal. Je mag hier alles vragen, maar ooit van internet gehoord?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen19, het ging om de wettelijke definitie van 'kind' en voor de wet is iedereen onder de 18 een 'kind'. Da's gewoon een feit.
    Als het meisje uit jouw voorbeeld zich aangetrokken voelt tot kinderen onder de 12 of 13 heeft ze wel degelijk pedofiele gevoelens.

    Meisje14, nee, jij bent zeker geen pedo.







    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Oke maar mijn vriendje is dus net 13 en heeft nog geen schaamhaar enzo. Maar ik dus wel. Ben ik dan ook pedo?

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • J23. Jouw aanvulling klopt ook niet. Over het algemeen verwijst deze term naar mensen die zich seksueel aangetrokken voelen tot kinderen die nog geen secundaire geslachtskenmerken vertonen. Bij meisjes (die meestal eerder zijn dan jongens) beginnen de secundaire kenmerken rond het gemiddelde van 11 jaar. Bij jongens is dit gemiddeld 12,5 jaar. Een meisje van 17 die seksuele gevoelens heeft voor een jongen van 13 is geen pedofiel. Het meisje is zelf nog minderjarig. Over kind zijn kun je discussiëren tot je een ons weegt. Als jij 70 bent en je moeder 90, ben je nog kind. Kind ben je tot je 12/13e, dan wordt je puber, adolescent, jong volwassen, maar zeker geen kind meer.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Aanvulling. Zie een paar keer voorbijkomen dat pedofielen meerderjarigen zijn die op minderjarigen vallen. Dit hoeft niet zo te zijn. Iemand van 17 die op kinderen jonger dan 12 valt heeft net zo goed pedofiele gevoelens.

    Wat meisje17 hierboven zegt klopt ook niet. Pedofilie heeft niets met verschil in leeftijd te maken. Iemand van 70 die valt op iemand van 20 is natuurlijk geen pedofiel.

    jongen23, voor de wet is iedereen onder de 18 minderjarig. Ook jongeren van 13 of jonger. Volgens het Internationaal verdrag inzake de rechten van het kind is iedereen onder de 18 kind.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Je bent een pedofiel wanneer je jezelf seksueel aangetrokken voelt tot kinderen. Je bent pas pedoseksueel wanneer je handelt naar die verlangens en effectief kinderen aanraakt. Het is belangrijk om het verschil tussen pedofiel en pedoseksueel goed te kennen. Pedoseksuelen doen iets vreselijk en moeten gestraft worden. Maar er zijn heel veel pedofiele mensen die zich bewust zijn van hun gevoelens en hulp en therapie zoeken om hier mee om te kunnen gaan.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Een pedofiel is een volwassen persoon die op kinderen valt die nog niet geslachtsrijp zijn. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Als iemand als niet minderjarige op minderjarige valt

    Pedo seksueel is al iemand er ook naar handelt en zich zo een misbruikers maakt

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Een pedofiel is een volwassen iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot kinderen. Bij kinderen moet je denken aan jongeren van ongeveer dertien en jonger. Als ze ouder zijn en jonger dan achttien dan zijn het minderjarigen, geen kinderen meer in de zin van de wet.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Vragen mag altijd. Daar is dit forum voor.
    Om verder discussie te voorkomen, dit is niet mijn mening maar zijn gewoon de feiten.
    Een pedofiel is iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot kinderen die nog niet in de pubertijd zitten. Dus tot 12 of 13 jaar ongeveer. Iemand die zich aangetrokken voelt tot tieners tussen 14 en 16 jaar wordt een hebofiel genoemd en de aantrekking tot jongeren tussen 16 en 19 heet efebofilie.
    Je moet pedofilie niet verwarren met pedoseksualiteit. Pedofilie op zich (dus alleen de aantrekking) is niet strafbaar. Pedoseksualiteit (dus ook echt handelingen verrichten met minderjarigen) wel.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Iemand die veel meer ouder is dan jouw. Bijvoorbeeld jij bent 11 jaar en iemand die met jouw sex wil is 35-40 of 40 -60 jaar oud is, die persoon is dan een pedofiel, iemand die veel ouder dan jouw leeftijd. Vermoed je iets? Praat dan met je ouders daar over.

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten