Skip to content
13 reacties
725 weergaves

Pijn in linker bal

Ik heb echt soms opeens pijn in mijn linker bal, soms is het zo erg dat ik niet meer kan bewegen en soms voel ik er niet veel van. Ik moet echt naar de huisarts dat is de enige oplossing en dat weet ik maar ik durf het niet tegen iemand te zeggen. Ik schaam me echt super snel en ik vertel niet veel tegen mijn ouders. Veel mensen zeggen dat ik geen keuze heb en ik het gewoon niet zeggen maar wat ik ook doe ik kan het niet. Ik zit heel vaak alleen met mijn moeder of ik in haar een appje sturen maar wat ik ook doe het lukt gewoon niet

14 jaar
2 jaren geleden

13 Reacties

  • Kijk eens op deze pagina: www.diakonessenhuis.nl/folders/acute-pijn-balzak Daar staan mogelijke oorzaken van pijn aan teeltballen plus behandelingen. Draaiing van je bal wordt ook genoemd, maar omdat het steeds maar tijdelijk is bij jou denk ik dat het niet zo kritiek is.
    Bij de dokter zeg je gewoon dat je regelmatig heel erge pijn hebt aan je linker bal, dan weet hij genoeg. Hij zal je vragen gaan stellen en er even naar kijken. Misschien wordt je doorverwezen.
    Het beste er mee en niet bang zijn!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Goed dat je naar de huisarts gaat

    Rijd is kostbaar voor een arts geen heel verhaal omheen zeg gewoon waar het op staat. Pijn vragen die je kan verwachten (je kan dit ook al opschrijven zelf en meenemen)

    Locatie
    Hoe lang last
    Spontaan of zijn er triggers
    Wat voor pijn (stekend/scherp, beurs, brandend)
    Straalt het uit naar andere plekken
    Gelijkmatig of wisselend qua intensiteit
    0-10 hoe erg
    Verdere gezondheid veranderingen?
    Problemen met plassen en of zaadlozing

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Zeg gewoon dat je pijn hebt en beschrijf waar, hoeveel en hoe vaak. De rest zal wel natuurlijk gaan. Die dokter gaat wel vragen stellen en je bent heus de eerste niet die met zo'n probleem tot bij hem of haar komt. Die zal wel weten wat te doen.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • TS weer: ik ben er klaar mee ik ga gewoon naar de dokter ik heb er nu afgelopen 3 dagen echt veel meer last van dan eerst dus ik ga gewoon naar de dokter.. maar ik heb wel nog een vraag.. kan stom klinken maar is er iemand die de tijd en moeite wilt nemen om ongeveer te schrijven hoe ik het moet zeggen, jullie weten natuurlijk niet hoe ik me voel maar het klinkt ook stom om te zeggen bij de dokter “ik heb last van mijn ballen”. Is er iemand die weet hoe ik dit het beste kan vertellen en bedankt nog allemaal want zonder jullie had ik het nooit gedaan!

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier: meisje 16 nee dat is niet het geval, ik doe het denk ik 2 en soms 3 keer per week en ik heb er ook al maanden en eigenlijk zelfs een jaar lang last van, ik had dat zelf ook al in gedachte maar soms trek ik zelfs een week niet af dus dat kan niet

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarschijnlijk te veel aan je lul getrokken, daar worden je balletjes overbelast van. Die moeten dan te veel zaad aanmaken hé

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Maak een afspraak (via mijngezondheid online of als dat niet kan en als balie assistente vraagt naar de reden zeg je desnoods langdurige pijn in je lies ( en neem je echte probleem uitgeschreven mee naar de huisarts dat is mogelijk makkelijker voor je.

    Maar nogmaals zorg medewerkers don't care, weten heus wel dat iemand staat te springen om zo een controle maar ze zijn niet voor niet opgeleid om mensen te helpen. Stop met excuses beter Schaamte dan spijt

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier: ik weet het ik moet echt naar de huisarts maar ik heb super snel een schaamtegevoel en ik weet het ik moet me daar overheen zetten maar ik kan het gewoon niet. Ik wil het zo graag en ik sta zo vaak op het punt het te doen maar ik ben het nu al een paar maanden aan het uitstellen zoals ik altijd bij wel meerdere dingen doe

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Draag je misschien vaak strakke skinny jeans?Daar had ik eerder weleens last van.
    Daarom draag ik vaak een trainingbroek.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Huisarts schamen niet nodig is hun werk ze hebben echt alles al gezien en zijn je na de werkdag weer vergeten als het niks was

    Je gezondheid is belangrijk

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts, toen ik jou leeftijd had kreeg ik ook soms van die scherpe pijnstoten in een van mn ballen. Maar dit is over gegaan. Zal wss met de groei te maken hebben. De een heeft dit wel en de ander niet. Zolang het niet te lang aanhoudt die pijn zal het wel niet zo ernstig zijn. Natuurlijk kun je bij twijfel best wel eens wat advies van een dokter inwinnen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Zeker naar de huisarts gaan! Het zou kunnen dat je bal verdraaid is of dat de zaadleider naar je bal afgekneld wordt, daardoor kan je bal afsterven!
    Je moet ECHT je schaamte opzij zetten jongen! En je moeder aanspreken, of buiten je ouders om een afspraak maken bij de huisarts als dat kan. Zo'n huisarts ziet de piemels en ballen van jongens en mannen van alle leeftijden, dat is ECHT niets om je voor te schamen! Als je bang bent dat je bij de huisarts niet durft te vertellen wat er mis is, schrijf het dan voor de zekerheid op een briefje en geef dat aan de huisarts als je daar bent en niet uit je woorden kunt komen.

    En je zult zien.. als achteraf blijkt dat er eigenlijk niets aan de hand is OF er is wel iets aan de hand maar dat kan opgelost worden, dat je blij bent dat je bent geweest! Je hebt maar 1 lichaam en maar 2 ballen waar je je hele leven mee moet doen! Zorg dat je niet de rest van je leven spijt krijgt van iets wat je NU moet doen!
    Succes!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Durf je wel naar de huisarts te gaan?

    12 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten