Skip to content
4 reacties
1250 weergaves

Dickpic

De meeste jongens van de klas vinden dat ik een lange piemel heb. Ze hebben dat ook rond gestrooid in school en nu er werd mij ook al een aantal keer gevraagd om een dickpic te sturen. Maar ik doe dat niet, ik walg ervan om dickpics te sturen. En sinds enkele weken doet er dus een foto van mijn piemel de ronde op school. Een foto die ik zelf uiteraard niet gemaakt heb. Ik vermoed dat iemand van de klas die gemaakt heeft tijdens het omkleden voor het zwemmen. Ik was echt geshockeerd hierdoor. Zeker nu zelfs de eerste jaartjes de foto hebben. Ik schaam me kapot nu en het is ech klote om bekeken te worden. En school heeft een onderzoek gestart naar de "daders" maar iedereen weet dat het nooit opgelost zal worden.... Heeft iemand tips om hier mee om te gaan??

15 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • Er zijn 5 jongens in de klas die het nog al graag over mijn lange lul hebben. Maar het zijn er 5 en ze zullen mekaar altijd indekken... De directie zei dat de politie hier geen oren naar heeft en mij de les zou lezen over sexting terwijl ik er niks mee te maken heb...

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind het erg jammer voor jou dat dit gebeurd is. Je zegt dat je denkt dat iemand in jouw klas die foto waarschijnlijk gemaakt heeft, dan heb je wellicht wel enig idee van wie of is die groep alvast niet zo groot. Wat zij gedaan hebben is inderdaad strafbaar, niet alleen omdat ze die foto verspreid hebben maar ook omdat ze die überhaupt gemaakt hebben zonder jouw toestemming. Je kan hiermee naar de politie gaan, maar ik weet niet hoeveel effect dat zal hebben.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat gebeurt is dat heet sexting en is strafbaar:
    "Het maakt niet uit of je de foto's van die persoon zelf kreeg of via iemand anders. Als je ze deelt, ben je strafbaar. Je kan tot 5 jaar gevangenisstraf krijgen en tot 15.000 euro boete."
    Dat is wat ik lees als ik vraag of sexting strafbaar is.

    Die foto van jou kan maar door een beperkte groep gemaakt zijn en als je van allemaal op de telefoon kijkt op welke datum en tijd die foto daar gekomen is dan is de oudste de van de dader. De politie heeft daar de middelen voor.
    Wat je kan doen is aangifte doen bij de politie maar ik weet niet hoe serieus ze dat zullen nemen. Misschien zien ze het als kinderachtige pubergeintjes en hebben ze niet veel zin om er veel tijd in te steken.
    Wat misschien effect zou hebben is dat er een agent naar school komt en vertelt over die straf die ik hier boven noemde en opdracht geeft die foto te verwijderen. Hij kan suggereren dat als ze horen dat het niet gebeurd is dat ze dan telefoons gaan controleren en aangifte doen tegen de eigenaar van die telefoon als die foto er nog steeds op staat. Het is bovendien ook kinderporno en met wat fantasie kan je het ook nog aanranding noemen.

    Wat gebeurd is daar kan je niets meer aan doen, maar de ophef zal uiteindelijk wel wegebben. Misschien dat je er via via achter komt wie het gedaan heeft, dat moet toch bekend zijn bij sommigen. Het is maar een kleine groep waar de dader bij zit.

    Ik wens je sterkte en ik moet zeggen dat wat ik hier zo af en toe lees over hoe jongeren met elkaar omgaan mij soms behoorlijk teleurstelt.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Het zijn walgelijke types, aangifte doen bij de politie

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten