Skip to content
6 reacties
1136 weergaves

Plassen tijdens rijles

Ik heb binnenkort mijn eerste rijles en daar ben ik natuurlijk super nerveus voor. Helaas gaat nerveus zijn bij mij soms samen met opeens nodig moeten. Natuurlijk zal ik zorgen dat ik van tevoren naar de wc ga en hoop ik dat ik niet tijdens de les opeens moet. Maar als dat wel zo is… Is het raar om de rijinstructeur te vragen of we ergens kunnen stoppen om naar de wc te gaan of tegen een boom te plassen? Iemand hier ervaring mee?

19 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik heb ook rijlessen. Het is bij mij maar een uur en ik heb nog nooit erg moeten plassen. Het is inderdaad een beetje lullig als je tijdens een les van een uurtje moet vragen om naar het toilet te kunnen. Maar aan het eind van de les moeten zeggen dat je in je broek hebt geplast is 1000 maal lulliger. Dus bedenk je dat als je nodig moet en vraag het op tijd. Je zal de eerste niet zijn.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben iemand die heel vaak moet plassen. Zeker bij lange autoritten als bijrijder. Het idee dat ik niet kan plassen de komende uren, dan krijg ik al flinke drang na een half uur. Ik probeerde dan die ochtend weinig te drinken en dan ging het redelijk.
    Nu heb ik zelf ook gehad tijdens het rijlessen dat ik was vergeten te plassen van te voren maar ik heb het toch nog 1,5 uur volgehouden. Nadat een nieuwe leerling was ingestapt en mij naar huis moest brengen moest ik flink knijpen. Maar het was gelukt hoor!
    Wat ik hiermee wil zeggen is, bij mij in ieder geval, je bent dan zodanig met het verkeer en met je voertuig bezig dat je jezelf minder bezighoudt met het plassen en ook minder snel drang krijgt omdat je kop heel ergens anders staat.
    Normaal gesproken moest ik na een half uur al weer plassen en deze zomer onderweg naar Oostenrijk waarbij ik van de 9 uur, 4 uur zelf heb gereden en moest ik maar 3x naar het toilet.
    Maar als je moet plassen, moet je plassen en ga het zeker niet ophouden want dan beïnvloedt je rijgedrag en oplettendheid in het verkeer. Rij instructeurs moeten zelf ook wel eens plassen als ze 8 uur in de auto moeten draaien, dan moeten ze dat toch wel begrijpen! Bovendien worden ze er gewoon voor betaald.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, gewoon zeggen. Wel ruim van te voren. Die man/vrouw kan ook geen wc uit zijn zak toveren. Bij het praktijkexamen wordt dat moeilijker en overweeg dan om voor een keertje een Tena for men om te doen. Als je rijdt met hoge nood en de angst dat je het in je broek doet maak je net de fout dat je zakt en dat kost een sloot geld.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb zelf nog nooit moeten plassen tijdens rijles, maar moest wel een paar keer ergens stoppen omdat mijn instructeur naar de wc moest. Gewoon tegen je instructeur zeggen dat je even moet plassen, een volle blaas gaat je alleen maar afleiden van het rijden.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Rijinstructeurs hebben alles al gezien kan prima

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je moet plassen, moet je plassen. Een instructeur heeft ook niets aan een natte zitting, dus die laat jou heus wel ergens plassen.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten