Skip to content
5 reacties
714 weergaves

Ik weet het niet meer

Ik ben een jongen van 16 en worstel al ruim 3 jaar lang met depressie. Door een zware periode in me leven moest ik zelfs naar een andere land verhuizen. ik heb heimwee gekregen naar oudere tijden en ik denk soms ook uit de dode hoek eraan. Dan komt een pijn in me hart en huil ik gewoon. Soms gebeurt het in het openbaar. De pesterijen door zelfs van mijn mentor zorgt ervoor dat ik al 3 jaar lang worstel met depressie en zelfmoord neiging. Het ging ergens rond eind 2019 begin 2020 goed maar door corona zit ik echt zwaar over te denken om uit het leven stappen. De kans dat ik mezelf wat aandoe is ook 70%. Ik wil ook 3 jaar lang psychologische hulp maar ik durf het niet tegen me ouders te zeggen want ze gaan dan verdrietig zijn. Gelukkig viel het paar vrienden op dat ik worstelde met deze depressie en zelfmoord en ze gaan het morgen tegen me mentor zeggen, ik hoop daarmee dat ik eindelijk dan psychologische hulp ga krijgen

Not: iedereen die worstelt met depressie en zelfmoord neigingen. Probeer aan minimaal 1 persoon duidelijk te maken dat je er last van heb. Of het je beste vriend is of niet. Je hebt hulp nodig en als je het zelf niet kan zeggen probeer het kenbaar te maken. Ook kan je bellen naar de 113 zelfmoord lijn. Blijf er niet te lang mee zitten

16 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Hallo. Ik heb zelf ook al heel vaak depressie gehad. Gelukkig ben ik er zelf net van af. Het is behoorlijk belangrijk om te weten wat depressie nou eenmaal is. Het is een ziekte. Dit moet je jezelf echt even elke dag vertellen als je verkeerde gedachtes hebt. Je bent sterker dan die nare gedachtes anders stond je nog niet zoals nu! Wat voor mij hielp was echt uit je comfort zone komen. Doe dingen die je misschien normaal nooit had gedaan. Je kan je focussen op een bepaalde sport misschien. Sport werkt ook heel goed want dan denk je even niet aan de slechte momenten en gedachtes. Probeer even een doel te stellen en ga het proberen te halen. Kan dus ook met sport zijn of wat anders zoals bij werk. Probeer elke dag wat te doen qua een activiteit wat je bezig houd. Ga op uitjes en chill vaker met vrienden maar zorg wel dat je met goede vrienden omgaat en niet mensen die het voor je erger gaan maken. Kortgezegd zoek of maak hobby's en houdt je ermee bezig elke dag. Het komt wel goed ik geloof in je! Succes strijder

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Jouw topic blijft maar bovenaan staan terwijl er al een dag geen reacties meer komen. Ik zie dat als een uitnodiging van de forum redactie om er aandacht aan te besteden.
    Ik weet niet met welke intentie jij je topic geplaatst hebt dus ik moet maar wat bedenken. Wil jij je verhaal vertellen? Wil je dat er reacties komen waar je wat aan hebt? Wil je misschien meer kwijt als er iemand is die naar je wil luisteren?

    Voor mijn gevoel was jouw topic een afgerond geheel. Je hebt al lang problemen, je vrienden hebben dat opgemerkt en ondernemen actie omdat jij dat niet deed. Als alles goed gaat dan ga jij waarschijnlijk hulp krijgen en met een beetje geluk heb je er wat aan.

    Ik zie voor mij dus niet direct een rol weggelegd, maar als jij dat fijn zou vinden wil ik graag in gesprek met je gaan. Ik dring mijzelf niet op, maar als je dat zou willen dan ben ik er voor je. Misschien dat je hier over dingen durft te praten (schrijven dus) waar je met ouders, vrienden of anderen niet zo gemakkelijk over praat. Daar zijn er hier meer van.
    Misschien dat jij je alleen voelt met je problemen, maar je bent nooit echt alleen. Er zijn altijd mensen, ook in jouw omgeving, die jou willen helpen. Als die een hand uitsteken, durf hem aan te nemen!

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Eet je weinig of slaap je niet veel? Zo ja. Probeer dan een schema te maken voor jezelf zodat je steeds meer begint te eten. Bijvoorbeeld dat je maandag ochtend 1 broodje en de volgende dag 2 broodjes eet. Als je niet goed slaapt raad ik je aan om melatonine te nemen, een dikke en goede laken te nemen en zonder kleren te slapen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Goed dat je stappen onderneemt, je ouders zullen meer verdriet hebben over het niet kunnen helpen al die jaren en het gemist hebben of zelf iet durven aankaarten. Dat jij ze in vertrouwen neemt kan ook een volgende stap zijn, schrijf het uit als je het lastig vertellend vind en succes!

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Het leven is voor jou blijkbaar geen feest. Ik wil graag reageren op jouw verhaal maar ik wacht even of er misschien andere reacties komen waar jij wat aan hebt. Dit forumdeel is niet het meest geschikte voor zo iets omdat het hier meestal gaat om oppervlakkige flauwekul en je topic snel wegzakt en uit de aandacht verdwijnt. Je had het beter bij "Depressie" kunnen plaatsen.
    In ieder geval fijn dat jij vrienden hebt die om je geven en je willen helpen. Psychische hulp gaat eigenlijk via de huisarts en de GGZ, maar je mentor kan je vast wel de juiste weg wijzen en misschien op school dingen regelen.
    Wat jij ook moet doen is tegen je ouders zeggen dat jij je zo rot voelt. Als jij hulp gaat krijgen dan komen ze er toch achter. Het zal ze verdriet doen dat jij er zo slecht aan toe bent, maar als ze jou kunnen bijstaan en helpen dan zullen ze dat heel graag doen. Kinderen zijn voor ouders hun kostbaarste bezit. de meesten doen alles voor ze. Hebben ze echt nooit gevraagd of er niets is?

    Ik wens je het beste, iemand van zestien hoort van het leven te genieten. Veel sterkte!

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten