Skip to content
18 reacties
2079 weergaves

Op de camera bij naaktlopen

Mijn ouders zijn weg en gisteren was een vriend hier en vannacht durfden we naakt op straat een rondje te lopen. Maar toen zagen we dat er twee huizen verder een camera was neergehangen.
Dat was te laat, dus daar staan we op. Die mensen kennen ons ook nog. Dus nu hopen dat ze niet kijken wat er vannacht op staat of aan hun uitleggen dat het een grapje was en vragen het te wissen. Maar dan gaan ze vast eerst kijken en hun dochter zit bij ons op school. Aangifte zullen ze niet doen, zo zijn ze denk ik niet.

16 jaar
3 jaren geleden

18 Reacties

  • @ jongen 17. Van mij mag ts dat rustig elke nacht doen. Als hij even doorgeeft hoe laat dan zet ik de wekker ook nog. Is weer eens wat anders dan poepende hond met oude man in regenjas.
    En ts gewoon niet bang zijn, over jouw piemeltje gaan ze echt geen drukte maken. Dat zie je niet eens op zo’n slechte camera.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Je gaat niet opgepakt worden. Waarschijnlijk gaan die beelden zelfs nooit bekeken worden. MAAR, jij zou ook niet naakt de straat op moeten. Hoe goed jij je daar ook bij mag voelen, dat staat ook in de wet. Als je naakt buiten wil komen ga je naar een naturistenoord.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Niks mee doen, niet gaan vertellen, dan gebeurt er ook niks. En je niet schuldig voelen

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS, denk eerst toch nog maar even na voordat je zonder kleren de deur uit gaat, of check je spaarvarken. Naaktlopen kan alleen op de daartoe door de (plaatselijke) overheid aangeduide plaatsen (zoals naaktstrand of naturistencamping).
    jouw buren mogen dan wel moeten opletten wat ze filmen; jij hoort niet naakt over straat te lopen.
    Dat wordt dus een discussie waarbij aan beide kanten de argumentatie niet helemaal sluitend is. Werk voor advocaten en rechtbank.
    met dit weer lijkt het ook niet zo prettig; binnen een paar dagen zit je bij je huisarts in de wachtkamer.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Vertel maar hoe het ging

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat wat de laatste jongen 19 zegt vind ik ook. Dat heeft toch met je privacy te maken. Je kunt natuurlijk ook een politie tegen komen. Zouden die ons dan oppakken om zoiets? Je moet toch zulke grapjes uit kunnen halen en we stonden niet met een stijve naar dat meisje te rukken. Gewoon alleen bloot een rondje. Ik denk nu ook dat niemand dat bekijkt en zo ja dan ziet hij onscherp mijn lul. Nou? Zeurt hij dan zeg ik dat hij niet tegen grapjes kan en hij dat niet eens mag.
    Vannacht gaan we weer, maar vanmiddag eerst een nieuw rondje controleren op cameras. Dit was ts.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Daar moet je je niet druk om gaan maken want een beveilingscamera mag niet op de openbare weg gericht zijn. Dus als ze er iets mee doen zijn hun fout en jij dus niet. Internet: Belangrijkste regel camera bij huis. De belangrijkste regel is dat uw camera alleen uw eigen bezittingen mag filmen. U mag dus niet de eigendommen van anderen filmen, zoals het huis of de tuin van uw buren. Ook mag u in principe niet de openbare weg filmen, zoals de stoep of parkeerplaatsen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • De meeste opnames worden pas bekeken als daar reden voor is, dus bv als er ergens een inbraak is ofzo. De meeste camera-eigenaren gaan écht nioet alle beelden bekijken op of er toevallig naakte mensen over straat lopn ;-)

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Die camera's draaien niet continu. Ze werken met bewegingsdetectie. Meestal een bereik van +/- 15m. Als jullie niet dichterbij geweest zijn heeft die niks gefilmd. Relax.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Geen slapende honden wakker maken!

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hopen maar dat die beelden een beetje scherp zijn……

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou me er geen zorgen over maken. Een camera hangt er meestal alleen voor als er iets gebeurd is. Bijvoorbeeld een inbraak of zoiets. Ik denk niet dat je buren iedere avond gezellig gaan kijken wat er snachts in de straat is gebeurd.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • En je vraag is?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Zou dr niks mee doen

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Meeste mensen kijken eigenlijk niet echt naar wat er gefilmd wordt door hun bewakingscamera's, tenzij er iets gebeurd is als een inbraak of zo. Ik denk niet dat je je echt zorgen moet maken.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat zou best kunnen meevallen. Camera's aan prive woningen nemen niet continu 24/24 alles op. Die werken met bewegingsdetectie. Meestal is die zo afgesteld dat alleen wie het perceel betreedt gefilmd wordt. Ik ga er vanuit dat jullie er gewoon voorbij liepen en dus niet tot aan hun voordeur geweest. Als het al een echte camera is want half NL hangt vol nep camera's.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • De meeste mensen die een beveiligingscamera hebben hangen kijken de beelden pas terug als er is ingebroken of vernielingen zijn aangericht. Is dat niet het geval dan doen ze uiteraard niet de moeite om urenlang naar beelden te kijken die geen doel dienen. Afhankelijk van het systeem wat ze gebruiken worden de beelden na enkele dagen overschreven door nieuwe opnames. En wat ook speelt is dat de resolutie vaan zo slecht is dat je op de opnames wel mensen ziet lopen maar dat die toch niet echt te herkennen zijn. Zeker niet vanaf een afstandje.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Als het donker is zijn jullie misschien minder goed te herkennen!

    12 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten