Skip to content
7 reacties
537 weergaves

Hoe kom je uit de kast

Ik ben bi maar heb dit nog nooit tegen iemand vertelt. Ik heb steeds meer drang om het gewoon te zeggen want het lijkt me zo’n opluchting en dan komen er ook jongens op me af als ze weten dat ik het ben. Ik gedraag me altijd mannelijk en daarom denkt ook niemand dat ik bi ben. Ik vind het ook leuk om grapjes te maken over homo’s enzo en heb het ook vaak over vrouwen want die vind ik ook aantrekkelijk, maar zal toch wel een keer iets met een jongen willen. Hoe kan ik het zeggen. Ben gewoon bang dat mijn ouders heel raar gaan reageren omdat ze totaal niks verwachten.

17 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Waarom moet je als niet hetero elke keer weer verantwoording afleggen voor je seksuele geaardheid. Ik ben bi en dat weet ik al vanaf m’n 17e. Ik ben niet uit n kast gesprongen omdat ik dat niet nodig vind. Ik heb nu een relatie met een jongen. Als mensen oprecht in mij geïnteresseerd zijn kunnen ze vragen of ik een vriend of vriendin heb en geef ik eerlijk antwoord. Ik ben sportief en ik voetbal. Mijn vriend komt regelmatig kijken. De eerste keer toen hij dat deed en ik hem zag op de club gaf ik hem n zoen op zijn mond gewoon waar mijn voetbal maten bij waren. Dat dien hun toch ook bij hun vriendin. Wel grappig daarna in de kleedkamer, toen kwamen er vragen. Wie is dat? Ben je homo? Ik heb rustig gezegd, ja is mijn vriend en ik ben bi. Iedereen vond het prima. Gewoon geen punt van maken en je ding doen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik voel er ook niks voor. Alsof je uit jezelf zou moeten vertellen dat je een of ander afwijking of gebrek hebt. "O ja, ik wil even vertellen, ik mis een teen en er is een kies getrokken vorige maand." Doe je toch ook niet? Als mensen het willen weten (belangrijk vinden), kunnen ze het vragen en geef ik eerlijk antwoord. Zo niet, dan zoeken ze het maar uit. Boeit niet met wie ik het wil doen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Vertel het je ouders, en verder heeft niemand er wat mee te maken.
    Dat uit de kast komen moet maar eens afgeschaft worden, als hetero hoef je ook niet uit de kast te komen, uit de kast komen is voor mij net alsof je verantwoording moet afleggen en waarvoor of waarom?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • heyy ik zou zelf eerst tegen iemand zeggen die je vertrouw en kijken wat zijn rea is )ik ben ook ni echt helemaal uit de kast heb het tegen me zusje en wat vriendinnen gezegt rea de goed) hoop dat dit helpt

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Bi is bijzonder onderbelichte in het rijtje lhbti. Maar wees zeker van jezelf. Want ook jij mag er zijn. Op twee geslachten vallen is eigenlijk al heel lang bekend, dat dat 'kan'. Dus wees niet bang. Reacties als 'je moet kiezen' of 'je bent gewoon homo's zul je wellicht horen. Maar denk zeker niet van je ouders. Het is inderdaad een hele opluchting als je het vertelt. Een hele last van je schouders. Dan kan je je eindelijk gedragen en uiten zoals jij dat wil. Groetjes een 19jarige homo

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Best al een paar jaar terug had ik dit ook en vond ik het tijd om iets te laten weten. Het mondeling vertellen kreeg ik niet voor elkaar en een brief schrijven vond ik te afstandelijk. Ik heb toen iets anders bedacht. Ik ben naar de plaatselijke banketbakkerij geweest en heb een taart besteld met daarop de tekst: verrassing, ik ben biseksueel! Deze taart heb voor een middag meegenomen, gewoon voor na de lunch of iets dergelijks. De reactie was erg gezellig en positief, met een lekkere taart zit je ook gebakken natuurlijk. Dit werkte voor mij erg goed, dus misschien heb je er iets aan. Gr. Mx.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kan je nu al zeggen dat je je ouders jou vinden wat jij bent hun maakt het niet uit. Jij moet het gewn zeggen tegen je ouders en daarna tegen andere mensen.

    13 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten