Skip to content
7 reacties
893 weergaves

hoe gedraag je zo hetero mogelijk

heyyy ik ben een jongen 13 en gay en ga voor het eerst naar de middelbare maar heb homofoobische mensen in me klas weet iemand hoe je zo hetero mogelijk kan lijken zonder uit gescholden te worden daar ben ik bang voor

13 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Je moet ook geen vriendin hebben gedurende 6 jaar. Gewoon een maand of zo. En daarna maak jij of haar het zogezegd uit. En je kan na een jaar of twee aan iemand anders vragen.

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Het klopt allemaal wel wat de jongens hierboven schrijven. Maar dat betekent dus ook dat TS voor de volgende zes jaar toneel zal moeten spelen. Nooit zichzelf zal kunnen zijn en zes jaar in de constante angst zal leven 'ontmaskerd' te worden. Dat is indroevig en een haast onmogelijke opgave. Ik zou dit afraden. Gewoon niet verbergen dat je gay bent maar ook niet opvallend nichterig doen. Bijna alle hetero jongens zijn open minded wat gay zijn betreft. Ze zullen jou heus niet pesten of verstoten. Natuurlijk heb je overal wel een paar bullies. Maar dat is een hele kleine minderheid. En het zijn vaak ZIJZELF die worstelen met hun geaardheid en een bliksemafleider zoeken. TS, wees jezelf en laat je leven niet bepalen door een paar hufters. Wees gewoon de leuke homojongen die je ongetwijfeld bent en je zal versteld staan hoeveel vrienden je hebt. Echte vrienden, die er zullen voor zorgen dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Daar steek ik mijn hand voor in het vuur.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Helaas voor jouw zal het moeilijk worden om je homoseksualiteit niet te laten ontdekken. Zulke jongens pikken homo's er zo uit. Wat je vooral niet moet doen is naar hen kijken, want als er iets is waar ze een hekel aan hebben is dat homo's naar hen kijken. Een nep-vriendin is een goed idee denk ik. Volgens mij zijn er genoeg meiden die een gay-friend willen hebben om leuke dingen met te doen, zonder dat ze bang hoeven zijn om seksuele dingen te moeten doen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet alle hetero en homo jongens gedragen zich gelijk. Gedraag je zoals je zelf bent. Dan je bent 13 erg jong en zijn de meeste jongens en meisjes nog niet zo bezig om wat ze zijn, komt later midden tienerleeftijd, je hoeft toch niet te vertellen dat je op jongens valt, daarbij veel jongens op jouw leeftijd splitsen of wisselen nog wel eens van waar ze op vallen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben bi met voorkeur vr jongens, en ik had hetzelfde probleem. Het beste is om je er niks van aan te trekken en er zijn er altijd die gaan roddelen. Maar uiteindelijk zijn het er veel minder dan je denkt. Ik draag zelf rode en zwarte nagellak, heel soms eyeliner en zwarte en rode oogschaduw. Dat is niet echt gay (kijk naar Damiano David).

    Als je echt een antwoord wilt, probeer mee te lachen met de seks- of homophobische grappen een beetje mee te lachen. Of neem een nepvriendin. Desnoods vraag je aan een goede vriendin of ze niet voor een maand of zo, je nepvriendin kan zijn om de schijn hoog te houden.

    Maar onthoud dat er altijd mensen, meestal meisjes, die dat al door hebben (ik heb dat ook heel snel door bij anderen)

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Kleed je normaal, geen nagellak, niet je haar verven, geen piercings, en geen gay loopje

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Homo zijn betekent dat jij je aangetrokken voelt tot jongens. De ene homo echter is de andere homo niet. Sommigen zijn wat vrouwelijk ingesteld. Dat laten ze zien, bewust of onbewust, in de manier waarop ze zich kleden, praten en hoe ze bewegen. Anderen zijn wat mannelijker ingesteld en daar merk je het niet aan. Het punt is, hoe zit dat met jou.

    Voel jij verlangen om geliefkoosd en geknuffeld te worden door een jongen, of wil jij graag een vriendje om lieve dingen mee te doen? Verlang jij er naar een stoere vriend te hebben die er voor jou is dan heb je waarschijnlijk meer moeite het te verbergen dan wanneer jij zelf zo'n stoere vriend wil zijn.

    Nu ben ik er altijd voor om zoveel mogelijk jezelf te zijn maar als jij met jongens in de klas zit waarvan jij weet dat ze vervelend gaan doen dan begrijp ik je wel. Jij bent in de eerste plaats een jongen van dertien, dus gedraag je zo. Gewone kleren, gewoon meedoen met de anderen.
    Ben je sportief? Heb je vrienden waarmee je dingen doet zoals elke jongen van jouw leeftijd? Dan kan het toch niet zo moeilijk zijn?
    Kijk het gewoon even aan. Je zult een heleboel klasgenoten krijgen die je niet kent en misschien zijn er daar bij waar jij vrienden mee kan worden. Vaak lees ik hier van jongens die vertellen dat hun beste vriend verteld heeft homo te zijn en ze zijn gewoon vrienden gebleven.
    Soms ook lees je van jongens die bij elkaar in de klas zitten, vrienden worden en dan meer voor elkaar gaan voelen dan alleen maar vriendschap. Alles kan en alles mag op jouw leeftijd!

    Ga naar je nieuwe school, leer nieuwe vrienden kennen en heb een fijne tijd. Voor iedereen is er vriendschap en liefde te vinden, ook voor jou. Het beste!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten