Skip to content
5 reacties
647 weergaves

uit de kast komen

heyyy ik val op jongens maar durf het ni te zeggen tegen me ouder ik weet dat ze me supporten maar ben toch bang dat ze boos gaan worden of me te jong vinden ik heb het tegen een paar vriendinnetje gezegt en ze waren blij om dat te horen iemand tips?

13 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Waarom al vertellen, stel dat je over een paar jaar een meisje tegen komt waar je ineens verliefd op wordt. Met homo zijn is niets mis, is heel gewoon, denk zelf dat je ouders je nu nog te jong vinden om definitief nu al uit te komen dat je op jongens valt. Misschien toch nog even geduld, twijfelen doen heel veel jongens op jouw leeftijd.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • gho als het op tips aankomt ben ik niet de juiste persoon vrees ik, maar goed... ik was ook 13 jaar toen ik het aan een goede vriendin vertelde, haar reactie was super positief, en zo ben ik dit gaan uitbreiden naar mijn nicht, vrienden, de klas, de school, toen ik 14 jaar was, had een klasgenoot mij opgebeld, hij was gewoon hetero, maar op die moment extreem geil, en hij moest perse vertellen dat hij aan het aftrekken was etc, nu moet je weten dat er toen nog amper een gsm bestond, dus dat was via de vaste huistelefoon, ik had een loper die ik mee kon nemen naar mijn kamer, maar op die moment was mijn vader thuis, en kon gewoon het hele gesprek mee beluisteren via de telefoon beneden, dus hij heeft toen alles gehoord, dat was een beetje een shock voor hem, toen is hij zelfs in het ziekenhuis enzo beland dus niet al te prettig verhaal eigenlijk, ik heb het hem daarna ook niet meer gezegd, hij vermoed het uiteraard wel, maar ik zeg het hem niet, ondertussen is hij daar wel al over en heeft hij al vaker verteld dat het niet uitmaakt met wie ik naar huis kom, naar toch zeg ik het hem nooit, voor mij was dat ook een beetje een shock op die moment, dus ik ben dan ook verder nooit meer uit de kast gekomen, enkel vrienden en vriendinnen waar ik het aan had gezegd toen ik 13 jaar was, maar recente vrienden etc weten het de dag van vandaag nog steeds niet, maar goed, ik vind het goed zoals het is, verder hoeft het ook niemand te weten, ik praat daar niet graag over dus ik vind het oke zoals het nu is, er is ook niemand die je verplicht dat je dit moet vertellen uiteraard

    maar als ik je dan toch een tip kan en mag geven, waar ik in gefaald heb, en nog steeds in faal, zorg dat jij sterker bent en gewoon vertellen

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • 13 is ook nog erg jong, maar ik kan mij voorstellen dat je al zeker bent van jezelf alhoewel op die leeftijd kan het ook een fase zijn die over gaat. Niks overhaasten! Gewoon lekker genieten van het jong zijn en van je pubertijd en alle (lichamelijke) veranderingen die daarbij komen kijken. Zodra je zelf voor 100% zeker weet dat je op jongens valt gewoon vertellen wanneer jij de tijd er rijp voor acht. Wellicht kom je de komende jaren een leuke jongen tegen waar je verliefd op wordt. Dan hoef je het misschien niet eens te vertellen maar zien je ouders het al aan je stralende gezicht als hij bij je is!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @20 jaar ik denk dat ze het wel weten met me gedrag ja en tysmm voor dezee uitleg

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Hebben ze het misschien vanuit jouw gedrag al niet in de gaten? Vaak is dat al zo en hoor je 'maar dat wisten we eigenlijk al lang'. Je maakt het jezelf misschien wel veel te moeilijk. Je bent wie je bent en ja mag zijn wie je bent. Jouw ouders begrijpen dat heus wel en zijn trots op je.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten