Skip to content
6 reacties
389 weergaves

bepaalt uiterlijk ook je karakter.?

Rare vraag, maar wie denkt ook soms dat uiterlijk mede je karakter bepaalt, omdat anderen toch vaak reageren hoe je er uit ziet.
Knappe meiden hebben bij jongens altijd veel aandacht en dat weten ze ook en dat bepaalt denk ik toch hun houding. Denk ook weleens als ik slank was zou ik me dan anders gedragen, had ik misschien makkelijker contact met meiden gehad. Ergens onzin maar als je nogal stevig en breed bent denken ze vaak dat je stoer bent, en vrolijk want dat past bij dik. Zocht altijd vriendschap met jongens ging me makkelijker af totdat ik er achter kwam dat jongens beter bij me pasten. Als ik nu eens zeer slank was en er wat zachter uit zou zien had ik het misschien moeilijker gehad van andere jongens, nu, geen last, omdat ik nogal fors gebouwd ben, zo maar wat voorbeelden, wat denken jullie?

17 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Mooie mensen kunnen zich alles permitteren. Overal komen ze mee weg. Dat weten ze en zo gedragen ze zich ook. Lelijke mensen zijn altijd de pineut en worden steevast als schuldige aangewezen wanneer er ergens iets verkeerd ging. Je kan dus maar beter bij de eerste soort horen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Via onderstaande link kan je je karaktereigenschappen testen. Een vragenlijst van plm. 15 minuten. Niet schrikken, de eerste pagina is in het Engels, maar de vragenlijst n de terugkoppeling zijn in gewoon NL. Doe maar eens; https://www.viacharacter.org/survey/account/register

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Binnen de psychologie gaat men ervan uit dat je karakter voor een deel bepaald wordt door erfelijkheid. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld meer aanleg om sneller angstig te zijn dan anderen, waardoor de kans groter is dat ze regelmatig kampen met paniekaanvallen. Iedereen, die meerdere kinderen heeft, weet dat broertjes en zusjes qua karakter direct al heel veel verschillen. Hoewel je dus aanleg hebt voor bepaalde karaktereigenschappen, kun je zelf wel degelijk invloed uitoefenen op je karaktereigenschappen. Hieronder een aantal mogelijkheden:

    Oefenen: Aristoteles zei vroeger al: “Je bent wat je consequent doet”. Als je dus van nature wat introvert bent, kun je wel degelijk sociale situaties oefenen om je wat meer op je gemak te voelen in deze situaties. Je zou bijvoorbeeld een baan als straatverkoper kunnen nemen of callcenter medewerker worden. Daarnaast zou je improvisatietheater kunnen gaan doen of bij de Toastmasters kunnen gaan. Allemaal situaties waarin je sociale vaardigheden kunt oefenen.

    Therapie: Aan veel karaktereigenschappen liggen onbewuste overtuigingen ten grondslag. Mensen zijn bijvoorbeeld altruïstisch omdat ze geleerd hebben dat dit de enige morele manier is om met anderen om te gaan. Een therapeut kan je helpen om deze overtuigingen in kaart te brengen en om te onderzoeken of deze overtuigingen nog wel voor je werken. Hou er wel rekening mee dat het veranderen van je karaktereigenschappen wat tijd kan kosten. Niet voor niets kost het behandelen van persoonlijkheidsstoornissen soms wel een jaar of zelfs nog langer.

    Accepteren: Dit is natuurlijk niet echt een manier om je karaktereigenschappen te veranderen, maar het is wel een effectieve manier om er mee om te gaan. Je zou kunnen zeggen dat je hierbij niet werkt aan het veranderen van de eigenschappen, maar eerder aan het veranderen van de situatie waarin je die karaktereigenschappen nodig hebt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk wel dat het klopt wat je zegt maar ik vind het een beetje bullshit dat het bestand ik benzelf 1.85 en daardoor zijn mensen vaak bang voor me terwijl dat echt niet nodig is

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Je uiterlijk bepaald voor een gedeelte je ervaring met meiden. Tegelijkertijd bepaald je ervaring met meiden ook je karakter. Echter, meiden vallen (in mijn ervaring) meer op karakter dan op uiterlijk. Je hoeft niet een model uiterlijk te hebben om meiden te scoren, zolang je maar zelfverzekerd en spontaan overkomt. Een lekker luchtje en goed zittende kleren helpen ook. "Niks is lelijker dan een knappe jongen die zichzelf heel knap vindt", aldus een van mijn huisgenootjes.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk dat het ten dele waar is wat je schrijft. Jongens die te veel bezig zijn met hun uiterlijk haal je er zo uit. Dat zijn de jongens met sieraden , tatoes en opvallende kleding. Ze maken soms zelfs een andere jongen van zichzelf dan ze eigenlijk zijn. Ze willen meedoen. Dan de sportschooltypes zelfde verhaal maar anders. Ook sport kan een obsessie worden. Aan de andere kant heb je je jongens die te weinig met hun lichaam bezig zijn en bierbuikjes en vetkwabben hebben. Voor mij dus jongens die meer met hun innerlijk en hun hersens bezig zijn en gezellig voor de lol sporten. Tennis bijvoorbeeld vind ik positief.
    Wat jij schetst als slank en zacht dat zegt veel over dat karakter en niet te kort gehouden haar graag.
    Niet te overdreven mannelijke nadruk in het uiterlijk….daar hebben jullie toch je ballen en piemel al voor, als het goed is………

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten