Skip to content
5 reacties
1487 weergaves

Overgevoelige eikel

Yup.. 21 en nog steeds dit probleem, een overgevoelige eikel. Waarom nog steeds vraag je je af? Ik heb het goede eigenschap om snel van mijn problemen weg te rennen. (: Ik heb nog geen vriendin gehad en dus nog maagd dus ik heb er nog geen gebruik van hoeven te maken en bij masturberen heb ik gewoon mijn voorhuid ervoor. Maar ik kan niet oneindig er van weglopen want ik ga mijzelf een keer tegen komen. Kwa schoonmaken, ja, dat heb ik dus ook nauwelijks gedaan.. Ik heb geen bad en ik gebruik soms een klein bakje tijdens het douchen waar ik water in doe en dan daarmee mijn eikel in het water dompel. Ik heb een beetje het idee dat het niet goed zo goed werkt voor het schoonmaken vandaar dat ik het niet vaak gedaan heb. Ik heb geen infecties gehad doordat op een of andere manier, of in ieder geval heb ik geen rare plekken etc. Extra informatie: mijn toompje is te strak. Bij slap kan ik gewoon mijn voorhuid geheel naar achter trekken bij stijf niet zo ver (iets verder wanneer ik ben klaargekomen etc). Nou trek ik mij niet zoveel van dit probleem aan. Ik ben al een keer naar de dokter gegaan voor dit probleem en de behandeling om het toompje losser te maken staat mij totaal niet aan. (: Ik wil tenminste van de overgevoelige eikel af wat thuis gedaan kan worden. Ik ben een beetje een watje en hou niet van pijn. Ik had gelezen over de overgevoeligheid verminderen door middel van thee. Is dat een betrouwbare methode? Ik lees ook dat veel jongens het tijdens het slapen doen. Mijn huid gaat vanzelf weer over mij eikel, dus dat is wel een probleem voor mij en ik val uberhaupt moeilijk in slaap. Enige tips voor dit? Voor het aanmaken van het beschermlaagje, moet de eikel per se iets aanraken om een beschermlaagje aan te maken of kan ik mijn voorhuid ook naar achter houden zonder iets aan te raken? Voor hoelang zou ik dit moeten doen? En als laatste vraag, verdovende zalfjes gebruiken tijdens het aanmaken van een beschermlaagje om de pijn te verminderen, is dat een idee? Alvast bedankt!

21 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Bij mij is mijn eikel ook heel gevoelig. Ik vind dat juist lekker, want daardoor geniet ik extra bij lichte aanraking. Bij mij zijn mijn eikel en mijn kloten heel gevoelig.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Je eikel vaak aanraken kan helpen om je eikel minder gevoelig te maken. Sommige jongens trekken hun voorhuid inderdaad terug in hun boxer en laten hun eikel een tijd bloot liggen, maar bij jou schuift de voorhuid terug, dus dat werkt bij jou minder goed, denk ik. Ik heb inderdaad gehoord dat je je eikel kunt insmeren met lauwe thee, zodat er op den duur een laagje opkomt. Of je dompelt je eikel regelmatig onder in een kopje lauwe thee, dat kan ook. Ik denk dat dat zeker geen kwaad kan. Overigens is het wel fijn als je eikel toch een beetje gevoelig blijft, vooral voor je seksuele leven. Succes!

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Je zegt dat je hele erogene zone gevoelig is en je zegt ook dat je nog geen seks hebt gehad met iemand. Misschien is dat wel het probleem en is jouw gevoeligheid meer een psychische kwestie dan een fysieke zaak.
    Als je voor het eerst seks hebt met iemand moet je een drempel overwinnen. Iemand anders raakt jou aan op plaatsen waar voor het laatst je moeder je heeft aangeraakt toen ze je in bad deed.
    Waarom heb jij nog nooit seks gehad? Kreeg je de kans niet of durfde je het niet aan? Heb je er moeite mee om aangeraakt te worden? Knuffel je wel eens? Wordt je wel eens geknuffeld? Zijn ze bij jou thuis lichamelijk ingesteld of eerder afstandelijk?

    Misschien moet je daar eens naar kijken. Bij seks moet je je overgeven en dat is niet voor iedereen gemakkelijk.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen van 21 en jongen van 23. Wat jullie beschrijven over dat jullie eikel moeilijk bloot kan liggen bij het hebben van een stijve lul, heb ik niet (dat lijkt mij trouwens wel heel lastig!), maar wel dat de eikel gevoelig is. Trouwens het hele gebied daar ongeveer. Mijn kloten zijn ook heel gevoelig, bijvoorbeeld bij aanraking, maar dat hebben jullie misschien ook wel.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • had ik vroeger ook, vaak genoeg je piemel bloot laten, denk maar aan, tijdens huiswerk, tijdens studeren, gewoon de piemel bloot en zoveel mogelijk je eikel aanraken met je vinger is de enge manier om de pijnlijke eikel weg te krijgen, aanraken! en de pijn ondergaan, duurt een dag of 2/3 en dan zal het al beter moeten gaan, ik had ook een gevoelige eikel, in 2016 met spoed naar het ziekenhuis wegens een infectie op mijn lul, mijn penis was opgezwollen en ik moest direct besneden worden, ik had geen keuze, en mijn eikel ook niet natuurlijk, die was bloot, na 3 dagen kon ik al terug masturberen en de pijnlijke eikel verdween ook, de enige manier om van je pijnlijke eikel af te komen is zoveel mogelijk aanraken

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten