Skip to content
8 reacties
841 weergaves

latent gedrag vertonen.

Las dat latent in bijna ieder mens zit. Maar dat de meerderheid hier bij zich zelf nooit iets van merkt. Omdat ze er nooit over denken vooral niet in een relatie en dat er zich nooit een situatie heeft af gespeeld met confrontatie naar het eigen geslacht, wat dit ook wezen mag.?

17 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Denk dat mensen gewoon nieuwsgierige wezens zijn en op zijn tijd eens wat willen proberen. Hoeft niet altijd een hele diepe gedachte achter te zitten. Je ontdekt iets nieuws, gaat eens op onderzoek uit. en dan bevalt het je of niet.
    Seksualiteit is sowieso een spectrum.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J17, Waar ze het over hebben is dat jongens/mannen die denken dat ze hetero zijn toch ook stiekem homo gevoelens kunnen hebben. In bepaalde situaties, als ze dronken zijn bijvoorbeeld, dan vallen de remmingen weg en geven ze er aan toe. Ook wel eens doen ze spelletjes waarin ze elkaar uitdagen om homo dingen te doen. Die homo neigingen daar waren ze zich niet echt van bewust, of ze ontkennen het, maar ze waren latent, onbewust, wel aanwezig. En soms komt het er uit. Latent betekent dus dat iets (kan ook wat anders dan homoneigingen zijn) in potentie aanwezig is, maar dat het verborgen blijft. Sommige reageerders snappen niet helemaal wat latent precies is heb ik de indruk, vandaar dat je het niet meer kon volgen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat begrijp je niet jongen 17. We hebben het over latent. Iets wat in je verborgen zit misschien. Latent wat is dat. Je bent een heterojongen, valt op meisjes, wordt ook alleen verliefd op meisjes. En dan kan het gebeuren dat er iets gebeurd, of wat je ziet in een film, of leest in een boek, of iets mee maakt in een groep met alleen jongens die elkaar een beetje uitdagen en dit toch wel een ietwat erotische avontuurlijke spanning bij je op roept. Kan bij stoeien of worstelen soms gebeuren. Zijn zoveel mogelijkheden is ook geen standaard theorie over. Misschien nu wat duidelijkheid.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Nope, ik snap het nogsteeds niet. Waar hebben jullie het over?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • latent gedrag in een groep van jongens komt soms voor door een stoere uitdaging, en wordt als normaal beschouwd. Vooral van huis, met vakantie. Toch kan latendheid ook onzekerheid veroorzaken. Wat is latent precies vraag ik me soms af. waar ligt de grens.?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Latent gedrag bestaat dat wel vraag ik me af. Iemand is niet constant latent. Er kan eens een situatie ontstaan dat je ineens van jezelf iets ontdekt dat je denkt dit heb ik nog nooit gedacht of beleefd. Kan zoveel zijn, maar betekend niet dat je homo bent. Uitdagen kan soms ontstaan in een groep waar iedereen elkaar goed kent, soms ontstaat er dan toch enig latent gedrag. Dan onderzoek heeft uitgewezen dat 100% hetero of homo niet bestaat.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Het zal aan mij liggen, maar ik snap echt niet wat je zegt.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben hetero, heb een vriendin (we gaan vriendschappelijk met elkaar om). Ik zie wel eens een jongen met een mooi gebouwd en gespierd lichaam (in de sportschool) waar ik echt de "kriebels" van krijg. Ik vind die jongen echt mooi om naar te kijken maar zou echt geen seks met hen willen hebben (zou ook niet kunnen want ze hij is hetero). Mijn vriendin heeft al wel gemerkt dat ik best vaak naar mooi gebouwde jongens kijk. Ik heb uitgelegd dat het alleen maar is vanwege hun mooi gebouwde en gespierde lijven en dat ik er verder niets mee wil. Gelukkig vind ze het niet erg, want ze zei dat ik een goede smaak had, want zij vond het ook mooie aantrekkelijke jongens.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten