Skip to content
4 reacties
719 weergaves

Voel me niet echt thuis in deze tijd., soort heimwee naar een verleden.

Voel een soort heimwee altijd naar het verleden, iets wat ik verloren heb zo lijkt het. Voel me thuis in oude gebouwen of huizen uit het jaar 1800 zoiets, hoewel niet Katholiek voelt een Katholieke kerk als iets vertrouwd, wat ik herken ja uit wat.? Droom ook vaak wat zich afspeelt in een andere tijd, zie daar ook mensen die ik nu niet ken, maar het zijn geen vreemden voor me, alsof ik me verweven voel met hun. Hou ook niet van drukte, het liefst ben ik in een gebied waar niets veranderd is in veel eeuwen, ongerepte bossen, meren , en die stilte. Zie vaak dat ik als jongen in een klein maar in een sterk solide huisje woon , met een vrouw alleen, die zegt mijn moeder te zijn. Ze is zwijgzaam, maar ben ik ook, we zien nooit andere mensen, het huisje staat op een grote vlakte tegen een bos aan, de winters zijn streng en koud, bergen sneeuw, ben nog nooit in een ander dorp of stad geweest, weet ook niet in wat voor land we leven. Ergens verder staat een groot jachtslot, mijn moeder gaat er weleens naar toe, zonder mij. Haal haar weleens op maar kom er nooit binnen. Op afstand zie ik dan weleens andere mensen die daar wonen, klinkt verward, en raar misschien, maar verlang naar dit leven terug, wat kan de oorzaak zijn dat ik het gevoel heb dat ik eerder geleefd heb, terwijl ik hierin niet echt geloof, wie begrijpt dit of kan uitleg geven.?

17 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • TS. Over de reactie's, het belemmert me niet en denk dat een huisarts hier weinig aan kan doen. Dit past bij me. Dan het is geen hang naar het verleden dat ik niet ken, ik ken het wel, heb het gevoel dat ik toen leefde en dit mee gemaakt hebt. Alleen ik geloof niet in vorige levens, of wil er niet in geloven . Maar geniet echt wel van mijn leven, of de tijd waarin ik nu leef. Dan de laatste reactie heel herkenbaar, heb dat gevoel ook dat ik niet altijd de persoon was die ik nu ben, maar wel met hetzelfde verstand of wat ze de ziel noemen. Alleen met een ander uiterlijk en familie en een ander land. Toch is mijn familie nu wel vertrouwd, maar heb nog steeds een binding met iets wat ik niet echt kan verklaren, maar gelukkig beheerst het me niet en ben ik er ook niet altijd mee bezig.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik dacht dus dat ik de enige was die zo’n binding voelt met een veel eerdere tijd. Wanneer ik plaatjes zie of ergens loop tussen gebouwen en straatjes van rond 1400 dan voelt dat gelijk heel sterk als thuis en dat ik daar hoor. Ook met het dagelijks leven van toen ik weet en voel echt hoe dat gaat. Ik ben in die tijd een volkse vrouw met een huisje op een hoek in een kleine stad. Ik ben helemaal niet iemand die gelooft in opnieuw geboren worden. Ik leef in het nu en geniet van de dingen maar dat heimwee naar toen blijft altijd.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste j17, vreemd dat je hang hebt naar een verleden die je niet kent. Zelf ben kijk ik ook graag naar het verleden, elk decennia heeft zijn eigen charme, de jaren ‘60 de Beatles, jaren’70 vrouwenrechten en ABBA, jaren ‘80...... enz. Mooi om over te lezen en verhalen van ouders en grootouders, maar je kunt niet naar die tijd toe. Je kunt je er wanen door spullen uit vervlogen tijden te kopen, maar ook daarmee krijg je die tijd niet terug. Geniet van de gedachten en dromen, maar realiseer je dat het hier en vandaag te doen is!!! Succes met alles wat je onderneemt.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Als dit alles je belemmert in een normaal functioneren, zou je eens met je huisarts moeten praten. Die kan je vast helpen.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten