Skip to content
9 reacties
1237 weergaves

Vriend veel interesses in mijn biseksualiteit

Ik weet dat er een apart forum is maar volgens mij wordt deze niet veel gebruikt dus vandaar hier me vraag. Ik ben een paar maanden terug tegen 3 goede/beste vrienden uit de kast gekomen dat ik bi ben. Ik heb er lang over getwijfeld omdat mijn biseksualiteit zich alleen uit in seks met hetzelfde geslacht maar goed merkte gewoon dat het niet goed voelde om het nog langer voor me te houden. Me vrienden reageerden allemaal heel positief al waren ze wel verrast en vonden het fijn dat ik het deelde en zeiden ook dat het voor hun niks zou veranderen.

Echter sinds dien is een vriend wel heel erg geïnteresseerd in het hoe en wat en vraagt ook best wel veel over. Zoals hoe ben je er achter gekomen dat je het lekker? Hoe komen je met andere in contact? Hoe voelt het? Hoe vaak? Wat voor type mannen (oud/jong, groot/klein geschapen, onbehaard of behaar, etc.)

Ik vind het ene kant wel leuk maar andere kant voelt ook wel heel akward en ook wel teveel detail informatie. Stiekem denk ik dat hij ook bi/ho maar nog in ontkenningsfase hij heeft nog nooit een vriendin gehad en praat op feestjes ook nog echt vaak met vrouwen. Hebben jullie hier ervaring mee en tips hoe ik hiermee moet omgaan?

21 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Goed gezegd jongen 20!!! Ik ben ook bi en ik snap niet dat mensen dat niet willen geloven lol

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 22. Wat voor onzin zit je uit te kramen. Tuurlijk bestaat homoseksualiteit, dat ontken ik niet, maar biseksualiteit even zeer. TS heeft inderdaad al lang voor zichzelf uitgemaakt wat hij is, namelijk bi. Dat jij daar niet bij kan dat dat niet bestaat is oké, maar je moet daarom niet hem wijsmaken dat dat niet bestaat en dat hij homo is. Hij stelt een vraag en dat deel van je antwoord had er niets mee te maken. @TS negeer maar wat hij zegt over jezelf voorliegen hoor. Zolang jij doet waar je je goed bij voelt en het veilig houdt, is er niks mis. Ik hoop dat je je op je gemak voelt bij je vriend en besluit wat jou het beste lijkt om te doen :)

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ook reactie op @jongen22. Man, wil je aub niet zo minachtend doen over onderwerpen die voor jou op jouw leeftijd van geen belang meer zijn? Jouw sneer naar deelnemers die posten over onderbroeken en de lengte van hun lul vond ik niet netjes. ALLE topics zijn belangrijk. Elke jongen heeft een periode in zijn puberteit waarin onderbroeken (of die goed zitten en of die sexy zijn en wat nog meer) en een periode waarin hij erg bezig is met de lengte van zijn piemel en of die okee is voor zijn leeftijd.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J20, Blijkbaar heb jij diep in de ziel van TS gekeken want je weet precies hoe het met hem is. Ik krijg de indruk dat jouw mening vooral ideologisch gemotiveerd is en van mij mag je. Ik lees wat er staat en ik trek daar een conclusie uit. Daar hoeft niemand het mee eens te zijn. TS weet zelf wel hoe het met hem zit en dat is helemaal zijn persoonlijke zaak. Of hij iets heeft gehad aan mijn reactie is ook iets dat hij zelf mag beoordelen. Ik probeer alleen maar te helpen vanuit mijn persoonlijkheid en dat is natuurlijk ook maar een subjectieve zaak. Maar homo's bestaan echt hoor!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 22, wat voor zever is dat nu weer. Punt 1: Je bent bi. Het is niet omdat je graag seks hebt met jongens dat je daarom automatisch homo bent. Als je verliefd bent op iemand van het andere geslacht, ben je hetero. Bij iemand van hetzelfde geslacht ben je homo en bij de twee bi. Als je enkel echt verliefd wordt op meisjes, maar het ook leuk vindt om met jongens naar bed te gaan, dan ben je wat ze “heteroflex” noemen. Wat jongen 22 allemaal uitlegt is absolute onzin. Als hij zegt “uit zich enkel bij seks met jongens”, dan bedoelt de topicstarter daarmee dat hij voor de rest niet is aangetrokken tot jongens, enkel seksueel. Jouw standpunt is compleet conservatief. Dat je TS gay vindt is iets anders dan wat de waarheid is. Seksualiteit is een spectrum en zeggen dat iemand zichzelf voorliegt over zijn seksualiteit, is mensen terugkatapulteren naar de jaren 50. Bovendien heeft alles wat jij daarover te zeggen hebt geen betrekking op de kwestie. Punt 2: je hebt geen monopolie op deze site. Iedereen mag hier iets posten, want het is ook een jongensvraag. Punt 3: @TS. Klinkt eigenlijk wel niet zo erg. Als je daar alleen met je vriend over kan praten, zou je hem eens kunnen vragen waarom hij daar zo geïnteresseerd in is. Als je het zou zien zitten om met hem wat te experimenteren, dan zou je dat heel rustig en vriendelijk eens kunnen laten vallen in zo’n gesprek. Als dat niet zo is, dan kun je altijd vragen of hij ook met zo’n gevoelens zit en dat dat helemaal oké is. Veel succes ermee :)

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J17, Als iemand schrijft dat "mijn biseksualiteit zich alleen uit in seks met hetzelfde geslacht" dan noem ik zo iemand gewoon homo. Niemand wil echt graag homo zijn en hoopt daarom bi te zijn zodat een "normaal" leven met een vrouw er toch nog in zit. Je hoopt nog en houdt jezelf een beetje voor de gek.
    Dat is heel begrijpelijk, maar soms moet je accepteren dat dat er niet in zit. Dat vraagt moed en ts heeft die stap gezet. Hij beseft dat je alleen gelukkig kan zijn als je bent zoals je bent en niet een fake leven gaat leiden. Het is moeilijk, maar ook met een partner van het eigen geslacht kan je heel gelukkig worden.

    Wat je kritiek op al die rubrieken van het forum, daar ben ik het wel mee eens. In totaal zijn er 40 en dat is veel te veel, maar alleen maar jongensvragen of meisjesvragen werkt niet.
    Het punt is, als iedereen al zijn vragen bij jongensvragen of meisjesvragen dumpt dan verzuipen de serieuze topics in een zee van ook veel flauwekul zoals welke onderbroek en hoe lang is je piemel.
    Dat is slecht voor jongens en meisjes die echt ergens mee zitten en hopen op een serieus antwoord. Daarom moeten er aparte categorieen zijn voor de meer serieuze problemen.

    Ik heb al eens voorgesteld om er 10 rubrieken van te maken, maar dat schijnt een lastige zaak te zijn. Dit forum is helemaal gratis en er is geen reclame. Iemand moet dus alle rekeningen betalen en dat is dan subsidie en nooit een vetpot.
    Ze werken met stagiaires en waarschijnlijk een enkele vaste medewerker. Dat beperkt de mogelijkheden. Er moet echt wat gebeuren, en ze willen wel, maar niet altijd kan alles wat je wilt wanneer je het wilt.

    Persoonlijk hoop ik dat het beter kan worden want dit forum is voor veel jongeren een laatste middel als ze het moeilijk hebben en niet weten waar ze heen kunnen. Er zou naar mijn mening ook iemand moeten zijn voor de moeilijke vragen waar de leeftijdscategorie van dit forum niet altijd mee overweg kan. Soms is er gewoon wat meer levenservaring nodig.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Waarom zou die jongen van de topic niet biseksueel kunnen zijn, dat bestaat ook jongen 22. Dan over topicschrijver, neem aan dat het goede vrienden zijn, dus zou gewoon vragen aan die vriend waarom hij zo'n interesse heeft in zijn biseksualiteit, en vragen waarom hij nog nooit een vriendin heeft gehad, wat de reden is, en dat hij daar dan nieuwsgierig naar is. Dan je opmerking over deze post, zelf ook de ervaring dat jongensvragen het meest worden gelezen en zijn alle onderwerpen eigenlijk geen jongensvragen, zou er alles onder laten vallen en die andere onderwerpen verwijderen, vind dit hinderlijk, je gaat toch echt niet alles bij langs? Heb je een dagtaak aan.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je hebt er wel erg lang mee gewacht om naar buiten te komen maar het is gebeurd en blijkbaar is het goed aangekomen en zijn je vrienden nog steeds je vrienden. Dat is alvast iets om blij mee te zijn, je hoeft niet meer de schijn op te houden en je kan je gevoelens uiten en dat is een hele opluchting. Je hebt fijne vrienden.

    Je noemt jezelf biseksueel, maar je bent natuurlijk gewoon homo. Soms is dat moeilijk te accepteren dus beginnen jongens met die gevoelens zich maar bi te noemen, dat is minder erg voor hun gevoel en geeft een mogelijkheid dat het toch nog anders kan zijn.

    Jouw belangstellende vriend wil graag van alles weten. Dat kan zijn omdat hij door het verschijnsel geintrigeerd wordt, omdat hij het zelf ook is en wil weten hoe je het als homo aanpakt of, misschien wel omdat hij wel wat in jou ziet.
    Het maakt je wat nerveus, en je weet niet goed wat je er mee aanmoet. Als je nu eens gewoon vraagt waarom hij dat allemaal weten wil en tegen hem zegt dat hij gerust kan zeggen hoe het met hem zit.
    Ik weet niet of je inmiddels met een jongen in bed hebt gelegen of dat je open staat voor gelegenheidsseks met iemand die daar ook wel zin in heeft, maar misschien is dat wat hij wil.
    Zo te lezen is hij jouw voorkeuren aan het aftasten. Om te weten of hij bij jou in de smaak valt?

    Homo's zijn er in alle soorten van extreem vrouwelijk tot extreem mannelijk, maar de meesten zitten er wel tussen in. Sommigen willen graag gedomineerd worden, anderen willen domineren, maar het meest bevredigend lijkt mij toch een gelijkwaardige relatie met wederzijds respect die voortkomt uit op z'n minst een hele goede vriendschap.

    Jij zal vast wel je fantasieen hebben en je voorkeuren zoals iedereen die een partner zoekt. Dat is een heel persoonlijke zaak en als jouw nieuwsgierige vriend niet bij je past op dat gebied dan kun je dat denk ik gewoon zeggen. Je hoeft niet met iedereen waar je gevoelens van vriendschap voor voelt naar bed te gaan. Dat kan zelfs een einde aan de vriendschap maken. Zeg gewoon hoe het is.

    Je bent inmiddels een volwassen kerel. Het is goed dat jij jezelf laat zien zoals je bent en ik wens je veel gelukkige momenten, veel goede vrienden en misschien wat echte liefde toe.

    Ps. Als je het bij LHBTIQ+ had gepost dan had ik het ook gelezen hoor. Als iedereen zo denkt zoals jij nu dan komt daar straks helemaal niemand meer en dat zou toch jammer zijn. Het verdwijnt daar ook niet zo snel uit de aandacht. Hier is het met een paar dagen weggezakt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Volgende keer als hij weer zo geïnteresseerd is gewoon vragen aan hem of hij mss ook zulke gevoelens heeft dan weet je gelijk de achtergrond van zijn vragen.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten