Skip to content
67 reacties
4141 weergaves

beleving van dikke jongens.

Wie is ook dik, en hoe beleven jullie dit.? Moeite met om een vriend of vriendin te krijgen of juist helemaal niet. Graag reactie 's van andere jongens , hetero of homo, maakt niet uit.

17 jaar
3 jaren geleden

67 Reacties

  • Dikke jongens zijn niet zielig, ik ben het bewijs zelf. Op oude topics komt zelfs aan bod dat ze wel populair zijn. Vooral in jeugdfilms met een vriendengroep is er altijd wel een dikke bij. Let maar eens op vooral als dit zich afspeelt zowel als in drama of humor en zich afspeelt op een highschool, boardingschools of het leger. Meestal is het een sterke jongen die opkomt voor onrecht, niet bang is, zijn vrienden beschermt en daarom gewaardeerd wordt, karakter beetje gemoedelijk, beetje verlegen tegen over meisjes, maar er is altijd wel een meisje die voor hem valt. Zelf nooit last gehad en heb goede vriendschappen zowel jongens als meisjes. Zelf voel ik me er goed bij, mijn lichaam past bij me, zou niet anders willen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @j18 dat zeg ik niet maar we moeten zulke mensen niet aan de kant zetten ik ben ook niet de dunste en ik heb een hele sterke weerstand. en niet iedereen kan er wat aan doen en tuurlijk het is ook wel zo dat mensen het er zelf naar maken maar ik krijg bij deze reactie het gevoel alsof wij niet mogen bestaan en dat we er iets aan kunnen doen maar niet iedereen kan dat. kijk ik heb zo iets als je nou elke week bij de mac zit dan zoek je het zelf op maar als ik kijk naar mezelf ik kom daar eigenlijk nooit en wat dacht je van al die mensen die daarom gepest worden dat ze iets steviger zijn dan de rest en daardoor in het ergste geval zelfmoord willen plegen vindt jij dat normaal? ik hoop het niet. en het ligt niet altijd aan wat een mens eet. dus hou het gwn normaal en probeer mensen niet onzeker te maken.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @J15 roep je de redactie nou op om censuur te gaan toepassen? Dus alleen als je zegt 'dikke mensen zijn zielig en kunnen er niks aan doen' mag je van jou in dit forum iets posten', maar als je zegt 'ieder pondje gaat door het mondje en dik zijn is ongezond', dan moet dat verwijderd worden?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • mensen ik lees hier soms dingen waar ik van walg ik zelf ben gepest omdat ik dik zou zijn maar ik ben gwn stevig en dat heeft veel met mij gedaan en het heeft me ook sterker gemaakt en ik zeg niet om hier een zielig verhaal te lullen dat doe ik niet maar sommige uitsspraken hier kunnen hier heel kwetstend overkomen en mensen onzeker maken. daarom een oproep STOP MET ZULKE UITSPRAKEN. en voor d mensen die dik of weet ik wat zijn troost je met 1 gedachte slanke mensen kunnen dan wel knap zijn maar ze kijken vaak naar de bouw van iemand dan naar het hart van een persoon. en het zijn niet allemaal gelukkig maar echt waar mensen kap gwn met zulke uitspraken. en tuurlijk ik zou ook wel slanker willen zijn (tips zijn welkom) maar weet dat het hart van een persoon belangrijker is dan zijn bouw. en mensen die dit niet serieus nemen. stik dan maar lekker in je eigen huig. niemand maar dan ook niemand heeft het recht om ander mensen aan de kant te zetten om hun geaardheid, bouw of gedrag en ik roep ook de redactie op om meer op zulke uitspraken te letten. hier volgen een paar uitspraken waarvan ik dacht kom op jongens doe ff normaal ik citeer 21 jaar - 22 dagen geleden Ik zie hier een aantal mensen tussen die het opnemen voor dikke mensen. Die zeggen dat er er niks aan kunnen doen enzo. Ik zou er juist voor willen oppassen dat dikke mensen het idee krijgen dat dik zijn normaal is. Dikke mensen zijn een ernorme last voor de gezondheidszorg. Kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, allerlei andere ziekten en zelfs ernstige vormen van Covid, komen allemaal vaker voor bij dikke mensen dan bij dunne mensen. Dik zijn is echt niet gezond. Ik vind daarom ook dat hulp bij afvallen vergoed moet worden door de verzekering, ook voor mensen die niet niet obees zijn. Want ik snap best dat het heel moeilijk is om af te vallen, zeker als je al je hele leven dik bent en teveel eet, maar het is wel heel belangrijk voor je eigen gezondheid en de maatschappelijke kosten. ik heb h juist een hele sterke weerstand en ben eigenlijk nooit ziek dus dit is dom gelul 15 jaar - 16 dagen geleden Prima, als dikke mensen dik willen zijn, blijven, ongezond willen eten, whatever. Maar dan zelf je volledige zorgkosten dragen! Niet meer op last van de overheid of gezamenlijke verzekering. Hetzelfde vind ik voor rokers overigens. Puur egoïstisch gedrag. Alleen maar 'ikke, ikke, ikke'. Daar walg ik echt van. Ook zouden dikke mensen meer moeten betalen voor een vliegticket. Als mijn koffer 1 kilo te zwaar is, moet ik bijbetalen. Maar een moddervet persoon is in totaal misschien wel twee keer zo zwaar als ik met m'n koffer. En die mag zonder bijbetalen mee. Ik betaal dus eigenlijk voor hun overgewicht. voor mij part val je dood is de samenvatting van dit kleine tekstje dus redactie let hier op

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hoeft echt niet de hele dag honger te lijden om af te vallen. Vooral zorgen dat je dingen eet die goed vullen en weinig calorieën hebben. Weinig suikers, alle kolydraten van volkoren producten, veel groenten, eventueel mager vlees. Een salade voor de lunch is ook handig, ben je een stuk langer mee bezig dan een paar boterhammen, waardoor je vanzelf minder eet. En met een goede salade heb ik echt na de lunch tot een uur of drie/vier geen honger meer.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, afvallen is keihard werken en hele strenge discipline. Dieet met heel weinig eten in combinatie met veel en intensief sporten Je moet echt honger lijden en toch doorgaan met training. Maar ik was eerst dik en wil echt slank worden. Het geeft een kick als ik weer een maatje kleiner jeans aan kan. Merk ook dat ik sinds ik ben afgevallen veel meer aandacht van andere mannen krijgt. Als ze dan zeggen dat ze vinden dat ik er goed uitzie is dat echt leuk. Slank is volgens mij toch wel de norm in het homo-wereldtje.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ook homojongens kunnen wel op dik vallen, mijn vriend viel op mij en juist omdat ik nogal stevig ben. Zelf geen probleem mee, genoeg jongens die op me vallen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @ j19, je mag trots zijn dat je er keihard aan werkt en ook nog een mooi resultaat hebt, doorgaan voor die 20 kg. Jammer dat weidt niet live kunnen aanschouwen! Succes

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik was op mijn 17e ook heel fors. Maar ik vond mijzelf niet mooi en aantrekkelijk. Toen ben ik heel streng gaan lijnen en sporten om af te vallen. Dat was heel erg zwaar om te doen, ook psychisch om vol te houden. Nu is er al 15 kilo af, maar er moet nog 10 kilo af omdat ik superslank wil worden. Ik heb het nu heel zwaar, kan het bijna niet volhouden om zo weinig te eten, maar ik wil slank worden. (PS ik ben homo, dat heeft er denk ik wel mee te maken, heterojongens accepteren dik zijn gemakkelijker).

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dik zijn heeft wel met erfelijkheid of genen van de ouders te maken.
    Dat ook de lengte bepaalt.
    Ik eet echt niets meer dan mijn klasgenoten, eet ook wel gezond, en ben volop in beweging en toch ben ik dikker, maar voel me gezond, stoort me ook niet. Zelf krijg ik nooit commentaar of kritiek, kan met iedereen over weg, laat iedereen gewoon zichzelf zijn, en respecteer elkaar.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik drink liters bier dus vandaar heb ik een dikke buik en nog door gebak,cola,snoep koekjes,energie drink,patat Maar ik voel me top en zwaar

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Het lijkt er op dat sommige mensen steeds als een ander individu reageert. Sommige meningen zijn geen mening meer te noemen, maar meer een haat. Ik heb dus meer respect voor een mening van de 15 jarige jongen boven deze reactie. Rondom deze discussie vind ik het erg belangrijk op wie je je meningen richt en dat je feiten gebruikt. Je kan niet zomaar zeggen “ga afvallen”

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • @J17 ik heb helemaal niet het idee dat het hier nu gaat om haat en nijd richting dikke mensen, de kritische personen geven juist allemaal goed onderbouwd aan waarom ze vinden wat ze vinden en de discussie is erg feitelijk.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Yoww, ik ben een ander jongen van 15. Ik heb een vraagje. Wat is voor jullie gezet en wat is bij jullie dik? Voor mij is een gezet persoon, iemand met overgewicht, en volgend mij kunnen die er niet altijd iets aan doen. Voor mij is een dik persoon iemand die heel erg dik is die niet eens een buik meer heeft maar echt enkel vetrollen (sorry voor de grove uitspraak) en die personen kunnen er wel iets aan doen. Dan nog is dat wat ik vind en moeten die personen doen waar ze zichzelf goed bij voelen. Er werd ook gesproken over een soort tax, maar in dacht dat je bij sommige banken een grotere schuldsaldoverzekering (ik denk dat dat de naam is) betalen naast de lening als je overgewicht hebt. Hiernaast werd er ook gesproken over roken, ik werk in een winkel en moet ook sigaretten enz afrekenen en daar zijn al heel strenge regels voor zoals, geen reclame, geen acties, heel duur en pakjes kun ja enkel in een slof van 10 stuks kopen en dat kost gemiddeld 85 euro. Over een suiker-tax ben ik het niet eens want dan zou alles opeens veel duurder worden omdat et in bijna alles een homp suiker zit.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik krijg het idee dat dit topic nu vooral uitdraait op haat en nijd richting de stevig gebouwde of dikkere groep mensen...

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben het behoorlijk eens met die jongen van 15. Dik zijn is niet normaal, dik zijn is ongezond. Dus hou op met het goedpraten en ga afvallen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hier ben ik het eens met de 2 andere meiden van 18. J15 je bent je erg “hoog” aan het gedragen, als je ernstige haat hebt tegen dikkere mensen mag je het zeggen hoor. Ga eens naar je plaatselijke dokter om informatie te vragen over genen en dik zijn, ipv een artikeltje op internet. Dik zijn door genen kan zeker wel, verder van dat kom je heel onmenselijk over. Ik wist niet dat 15 jarige zo onmenselijk konden denken. Ik vraag me dan echt af hoe je persoonlijke leven eruit ziet, iemand die je haat die dik is? Betekent niet dat alle mensen zo zijn. Die smerige voorbeeld van je; “ Maar een moddervet persoon is in totaal misschien wel twee keer zo zwaar als ik met m'n koffer. “ als het goed is, hoef jij niet te betalen voor je ticket. Hoe kun je zo erg getriggert zijn. Ben meer met jezelf bezig ipv dikke mensen, wat jij doet kan je geen discussie meer noemen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou wel voorstander zijn van een vet- en suikertax of -accijns. Op die wijze blijft de verantwoordelijkheid voor gezonde keuzes bij ieder individu liggen, maar gaan mensen die ongezond eten net als rokers zelf meer bijdragen aan de door hun gedrag verhoogde ziektekosten.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @M18 & M18 en alle andere pro-dikkers. Jullie verwijten mij dat ik me niet aan de feiten houd, maar zelf zaaien jullie onzin. Google gewoon ff, en je vind direct een artikel op Scientias dat dik zijn niet door de genen komt. Het is uiteindelijk de (on)gezonde leefomgeving die maakt dat mensen dik worden of niet. Hoogstens is het zo dat mensen met erfelijke aanleg om dik te worden, beter moeten oppassen op wat ze eten. Maarja, dan leg je weer de verantwoordelijkheid bij de dikke mensen zelf neer. Zat mensen die wel erfelijke aanleg hebben om dik te worden, maar het niet worden, omdat ze gezond leven.
    En de discussie vervuilen met argumenten als 'ik kan ook een dik vriendje krijgen, ook al ben ik dik', 'mijn vriendje is ook dik en houd van me zoals ik ben' of 'jouw papa of mama betalen toch voor je' geven overigens jullie zwakke positie in de discussie aan. Deze hebben geen moer met de discussie te maken of dik zijn gezond of niet is of dat het komt doordat je teveel eet of niet. Houd je daarbij aan de feiten en probeer ze niet te verdraaien zodat je de schuld van jouw omvang bij iemand anders kan leggen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @j15 ik schaam me dood voor de mensheid, zeker door zo’n hersenloos en laaggeschoold type zoals jij.
    Sommige mensen zijn dik omdat het in de genen zit, dan kun je sporten en diëten zoveel als je wilt want dik zijn ligt aan jezelf maar is zeker ook genetisch bepaald. Doe eerst research voordat je de boel hier maar onder zit te kotsen. Wat als jij ooit een kind krijgt die ook wat steviger is, ga jij die dan ook zulke complimenten geven? Dan denk ik niet dat dat lang stand houdt... Laten we het hebben over de mensen die leven op een uitkering, zonder ooit een uur gewerkt te hebben, daar hoor ik jou niet over. Trouwens, wat zit jij te praten over betalen? Jij bent nog 15, leeft nog volledig op de portemonnee van pappie en mammie dus wat weet jij nou van betalen? Is niet erg hoor, maar hou lekker je kut commentaar voor je.
    Ja, ik ben ook dik. Nou en? Ik heb geen moeite om een vriendje te krijgen, ik ben al een half jaar dolgelukkig met mijn huidige vriend die me accepteert zoals ik ben. Hij is zelf ook iets flinker. Maar daar houd ik van :)

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten