Skip to content
11 reacties
772 weergaves

Highschools, enz.

Lees op sites hier over highschools en internationale scholen. Die in Nederland niet bestaan. Wie heeft toch ervaring met een dergelijk instituut die we hier niet kennen.

17 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • @TS, 17. Ik wist er vooraf ook niet veel over, maar met bijvoorbeeld google-maps, Wikipedia en een officiële online encyclopedie (bijvoorbeeld de online editie van W.P) kom je een heel eind voor een juist antwoord op jouw vraag. En Nyenrode in Breukelen is nog hoger dan een highschool/private school, dat is op bepaalde leergebieden (opleiding voor bijvoorbeeld een CEO, of een CFO, enz) een instituut.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • TS 17, Meisje 18 bedankt voor je uitgebreid antwoord. Wel apart dat je een opleiding volgt die maar op 4 plekken ter wereld worden gegeven.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen van 17. De internationale school in Wassenaar (helaas alleen voor expat kinderen) staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven. Ik studeer een bepaalde richting wetenschap (wat meer tegen scheikunde staat) op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Die opleiding wordt maar op 4 plekken ter wereld gegeven. En ben ik afgestudeerd, dan heb ik een baangarantie. (internationaal bijvoorbeeld bij Heerema, All-seas, Mc-Dornick, Saipem, in Nederland bijvoorbeeld bij Fugro of Van Oord, In België bijvoorbeeld bij Jan de Nul of Douglas) En dan kan ik mij binnen het bedrijf verder specialiseren.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 18, ja als ze uitsluitend lessen in Engels doen, dan is het toch wel een internationale school in Nederland, soort Highschool.
    Verder toch weinig bekend over, zoals wel over buitenlandse Highschools. Je weet er veel van, studeer je zelf ook op hoog niveau.?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • De lessen op een internationale school zijn merendeels in het Engels, maar als je je richting hebt bepaald kan je wereldwijd ook lessen in de Franse en Latijnse taal volgen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hebt gelijk meisje 18. Alleen hebben denk ik dit soort scholen een ander imago. Niet van die grote statige gebouwen, echt zo'n campus. En ook niet die conservatieve traditie's die daar nog enorm populair zijn.Wat typisch Amerikaans is.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Internationale scholen zijn er wel degelijk in Nederland. De internationale school in Wassenaar, alleen voor expats, Technische Hogeschool Delft, Erasmus universiteit Rotterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Technische Hogeschool Eindhoven, enz. En highschool/private scholen zijn er ook in Nederland. Bijvoorbeeld Nyenrode in Breukelen en de Joodse school in Deventer.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Films zijn vaak hetzelfde, maar als de inhoud van de scholen in het algemeen ook hetzelfde zijn dan kan het niet anders. Denk dat het wel overdreven wordt grotendeels, al ontken ik niet dat er wel eens misstanden zijn. Mijn vriend en ik houden wel van dit soort films.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Uit boeken of films haalt ge niet den kennis van het beleid van den campus of den highschool.

    Vooral den films zijn altijd uit hetzelfde opgebouwd.
    Den grote sjieke gebouwen, delta's. Dat begint met aankomst nieuwe studenten. Den opvang van degene die vaak gelijk hun machtsvertoon doen gelden. Dan ontstaat altijd een vriendengroepje van vaak 6 personen, allemaal verschillend, ééntje vaak heel knap en populair bij den meiskes, die altijd ook een belangrijke rol vormen, en altijd den jongen die opvalt door zijn dik zijn. Maar er wel bij hoort bij dit soort vriendengroepen. Dan altijd den traditionele ontgroening, waar vaak iets mis gaat en onder zocht wordt. Het eind den afsluiting met het behaalde diploma. De machtstrijd bestaat niet meer, vaak ziet ge dan aan het eind een nieuwe lichting binnen treden, dit is was je ziet in al dit soort films. Zelf enige internaatervaring, enigzins herkenbaar, zeg enigzins, wil het niet vergelijken, maar den opbouw ,den sfeer van films als coat en pledge night 1990 zijn soms enigzins herkenbaar in den machtsvertoon onderling, alleen minder heftig, maar snap het wel. In Nederland 9 van deze scholen, vraag me toch af of ze de Amerikaanse mentaliteit hebben als in den films die ik benoem. Denk het niet, maar den topic had een andere aanhef moeten hebben, zo van wie heeft interesse in den geschiedenis van den Highschools.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Je zegt zelf , Een instituut die we hier niet kennen. Dus weinig lezers of helemaal niemand zal persoonlijk ervaring hebben. Misschien op een internationale school omdat ouders in het buitenland werken. Een uitwisselingsproject. Dus je zal je kennis toch uit films of boeken moeten halen denk ik. We hebben wel internaten maar zijn niet te vergelijken denk ik, daarbij bij highschools denk ik aan leerlingen of studenten van rijke ouders. Omdat het behalen van een diploma op zo'n school een aanbeveling is voor later op een kans voor een maatschappelijke hoge positie.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Toch wel TS. In NL zijn er 9. In totaal zijn er 3987 verdeeld over 143 landen. Het zijn private scholen gericht op de kinderen (leeftijdsgroep 3-19). Het onderwijs is in het Engels overal ter wereld. De scholen worden in hoofdzaak bezocht door kinderen van expats (zakenlui voor langere tijd gestationeerd of diplomaten). Maar ook kinderen van gefortuneerde lokale ouders lopen er school.

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten