Skip to content
12 reacties
622 weergaves

Favoriet boek .

Lees niet veel, maar vond in de boekenkast van mijn ouders een boek van Jan Cremer, als titel de Hunnen in 3 delen, ging over zijn jeugd die afspeelde in de tweede wereld oorlog, in 3 delen. Vond het een geweldig boek, die beleving van hem in zijn jeugd met zijn vrienden, dat avontuurlijke wat we nu niet kennen als jongens. Wie heeft ook iets met een bepaald boek .

17 jaar
4 jaren geleden

12 Reacties

  • Ik lees geen boeken meer. Waarom zou je? Alle mooie boeken zijn toch al verfilmd. Stuk handiger toch? Papieren boeken zijn iets van de vorige eeuwen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste M. Om eerlijk te zijn vind ik jullie nog erg onschuldig voor jongens van jullie leeftijd. Je hebt ook heel veel fantasie merk ik met jullie huismonster Jules. Ik denk dat jullie moeder dat stiekem wel een beetje fijn vindt. Veel plezier samen, ik vind het altijd leuk om wat van jullie te lezen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • J22: Oh neen, we lezen best wel hoor, maar lego krijgt toch de voorrang. Op internet zitten we niet veel en voor TV al helemaal niet behalve 'savonds soms een film met mama. Als het in de winter bijvoorbeeld te koud wordt op de slaapkamer om ons met de lego te amuseren, dan is het dikwijls lezen. We zijn altijd wel in een boek bezig. Ikke nu in Niels Holgerssons Wonderbare Reis, van Selma Lagerlof en broertje in De Drakenschat van Tanith Lee. Die van broertje heb ik al gelezen en ik heb me echt kapot gelachen toen ze ontdekten waar de draak was. (En Het Monster Jules heeft verdorie een tunnel vanuit onze kelder naar de terril gegraven - onderweg nog wat locomotieven van de mijn tegen gekomen :-) ).
    Nee, van een groepsfoto weet ik niks. Van jullie of van ons? Wij zijn inderdaad ene heel blond (broertje) en ene (ikke) iets minder blond.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Alle boeken van Dan Brown zijn geweldig

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste M, Jij bent al net zo als zoveel jongens en meisjes van jouw leeftijd, boeken zijn saai. Ik begrijp het wel, Lego spelen met je broertje is veel leuker dan in je eentje een boek lezen en op internet is zo veel te beleven. Toch zou je het wat meer moeten doen. Jullie leven in een kleine wereld, thuis, de boerderij, de zwemclub en de school, en dan heb je het wel gehad. De zee hebben jij en je broertje nog nooit gezien en je bent al zestien.
    In boeken leer je over hoe andere mensen leven, denken en voelen. Je leert over andere werelden en je beleeft avonturen. Van veel boeken zijn films gemaakt, maar het boek is toch meestal beter. Je vindt het leuk verhaaltjes te schrijven. Vind je het dan ook niet leuk om ze te lezen?

    Ik heb nog een schrijver waarvan jij de verhalen misschien wel interessant vindt, Clive Cussler. Ik las in een andere post (Wat doen jullie) dat je reddingsduiker bij de brandweer wil worden. De boeken van Cussler gaan over een denkbeeldige organisatie, Numa, die zich bezig houdt met onderwater archeologie. De hoofdpersonen in die boeken doen niets anders dan duiken en beleven allerlei heel spannende avonturen. Kijk er eens naar in de bibliotheek.

    Nog een advies, als je hier anoniem wil blijven moet je geen plaatsnamen en dergelijke gaan noemen. Ken je een groepsfoto van december vorig jaar met op de voorgrond drie liggende jongens? Een heel blond, een wat minder blond en een met donker haar. Ik ook dus.


    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind zelf het boek The Subtle Art of Not Giving a F*ck van Mark Manson een zeer tof boek om te lezen. Dit boek gaat over hoe je de juiste mindset krijgt om te slagen in het leven.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Call me by your name, van Andre Aciman. En het boek is ook 10X beter dan de film.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • j22: merci, die van de middeleeuwen zal ik eens gaan opzoeken. Een beetje gelijk de middeleeuwen zijn de boeken van Schijfwereld, van Terry Prattchet. De bieb van Hasselt heeft er een heel deel. In het Engels zijn die beter, maar daar ben ik nog niet goed genoeg in om al ganse boeken te kunnen lezen. Enne, de lego krijgt toch voorrang op lezen hoor.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • M19: ge hebt gelijk, dat moet las zijn.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste J16 (M), Als je graag boeken over de middeleeuwen leest dan moet je eens de boeken van Ellis Peters lezen over broeder Cadfael. Die leefde in Engeland in een abdij in Screwsbury. Daar lost hij misdaden op. Het zijn in feite ook romantische boeken die je moeder misschien ook wel leuk vindt. Er komt heel vaak een jongeman in voor die het moeilijk heeft. Hij wordt onterecht beschuldigd van iets of zo. Broeder Cadfael ontdekt dan de waarheid en het recht en de liefde overwint uiteindelijk.
    Er komt dus romantiek in voor, maar het gaat vooral over moed en mannelijkheid, over recht en onrecht. Je leert er ook veel van over hoe het vroeger toeging in die tijd. Ik denk dat het jou aanspreekt.

    In de Romeinse tijd spelen de boeken over Gordianus de Vinder. Dat gaat over een detective in de tijd van keizer Ceasar. Die zijn geschreven door Steven Saylor. Dat is ook een hele serie. Die zijn spannend en je kan daar veel van leren over die tijd.

    Het aardige van die boeken vind ik altijd dat ze altijd goed aflopen. Het goede overwint en het kwade wordt gestraft. In werkelijkheid gaat het jammer genoeg niet altijd zo, dus gelukkig maar dat er die boeken zijn. Dan kunnen we tenminste nog blijven dromen. Zonder dromen wordt het leven te zwaar.


    22 jaar
    4 jaren geleden
  • "Leesde ons voor..." ????

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Jan Zonder Vrees, maar dan een heel oud boek. Mama leesde ons daar altijd uit voor als ik of mijn broertje ziek was en thuis in bed of op de zetel moest blijven liggen. Het gaat over in de middeleeuwen en dat vinden wij alletwee al heel erg leuk. Als één van ons twee nu ziek is lezen we dat boek zelf en voelen we ons minder ziek. En we zijn alletwee sterk, zoals Jan Zonder Vrees dat ook was. Jammer genoeg niet zo groot als Jan Zonder Vrees. Maar wel onbevreesd: geen schrik hebben van pesters en als iemand probeert die gewoon tussen pakken dat die niet meer weet waar dat die staat. En niet alleen voor mij (ik word nooit gepest) of mijn broertje (die soms wel eens gepest wordt maar niet graag vecht) maar ook voor anderen die op school gepest worden. Ik krijg dan wel strafstudie maar mag van de directeur klusjes doen wat ik eigenlijk graag doe en mama is dan trots als ze weet dat ik iemand heb geholpen. Misschien wel allemaal door dat boek.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten