Skip to content
5 reacties
722 weergaves

Praten

Hey boys. Ik heb al een tijdje niet echt vrienden ofzo. Ik praat wel gewoon met iedereen op school en shit maar chill of app nooit met iemand. Dit is al ongeveer 6 jaar zo. Hierdoor weet ik eigenlijk nooit waar ik een gesprek over kan hebben en vind dat het dan een beetje awkward is omdat ik niks te zeggen heb. Door dit weet ik niet waar ik het met “vrienden” over kan hebben aangezien ik niks mee maak omdat ik 24/7 thuis ben en met niemand praat. Mij vraag is waar praten jullie over met vrienden? En hoe kan ik hier verandering in brengen?

17 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Precies hetzelfde gahad, gewoon de duer uit en leuke dingen doen! Sportschool, of een tour in een stad dat soort dingen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Nou, sport, de film van op tv, hobby, lego, om samen nog eens de terril op te gaan of met de fiets het bos in, aftrekken en waarover ge fantaseert, auto's, paddenstoelen (die zijn er nu veel en hier zijn heel veel bossen), meisjes (maar ik ben voor de jongens maar ze vinden het wel grappig als ik dan een vergelijking maak met wat ik leuk vind), en zo vanalles

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey Wat vervelend om te lezen dat je het gevoel hebt dat je alleen bent. Ik herken dat gevoel deels wel. Waar je met mensen over kan praten... Vraag eens of diegene van games houdt of films/series. Wie weet willen jullie dan wel een keer samen gezellig gamen. Ik noem maar wat. Of op app, het komt meestal wel aardig over als je eens aan iemand vraagt hoe zijn/haar/hun dag was. Ik praat met mijn vrienden over van alles. Over wat ons bezig houd, school, nieuws. Maar ook gewoon minder serieuze dingen hoor. ;) Ik hoop je hier enigszins mee te helpen. Anders lees ik het verder nog wel.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Je zegt dat je al zes jaar geen vrienden hebt en je denkt dat het komt omdat je niet weet waar je over moet praten. Bij jongens en mannen is het zo dat ze een band met elkaar krijgen door samen dingen te doen. Ze gamen samen, sporten samen, gaan samen uit, knutselen samen, noem maar op. Blijkbaar doe jij dat soort dingen niet.
    Ook is het zo dat mensen een klik met elkaar krijgen als ze over bepaalde dingen hetzelfde denken. Je houdt allebei van voetbal, je hebt dezelfde ideeen over wat je ziet en meemaakt, je denkt hetzelfde over school, bepaalde leraren, enzovoorts.

    Je zegt dat je 24/7 thuis zit maar dat is natuurlijk niet zo, je gaat naar school. De leerlingen waarmee jij in dezelfde klas zit zijn allemaal verschillend en bij de een voel jij je meer op je gemak dan bij de ander. In de pauzes neem ik aan dat jij niet alleen in een hoekje zit of staat maar onderdeel bent van een groepje.
    Dan wordt er gepraat en dan hoor je vanzelf waar ze mee bezig zijn en wat ze wel en wat ze niet interessant vinden. Je hoeft je niet direct te mengen in de discussie, maar je kunt ook luisteren en leren. en misschien heb jij ergens ook wel een mening over en dan geef je die.

    Ik heb het gevoel dat jij een wat verlegen jongen bent die niet echt sportief of assertief is. Misschien heb je van jezelf het gevoel dat je niet echt interessant of aantrekkelijk bent.
    Jij bent niet de enige die een beetje verlegen is en weinig zelfvertrouwen heeft. Vraag jezelf eens af wat jouw kwaliteiten zijn. Hoe zijn je resultaten op school? Ben jij echt minder aantrekkelijk dan anderen? Als er iemand zou zijn die net zo is als jij zou jij dan zijn vriend willen zijn? Heb jij bepaalde liefhebberijen of dingen waar je veel van weet?

    Er zijn heel wat jongens en meisjes die zich eenzaam voelen omdat ze denken dat ze niet de moeite waard zijn. Voor iedereen is er wel iemand die jou leuk vindt en het gezellig vindt als jij er bent. Een hond of een kat zegt ook niets, toch houden de meeste mensen heel veel van hun hond of kat. Hoeveel meer ben jij wel niet dan een hond of kat? Er is vast wel iemand die jou heel graag als vriend wil hebben. Begin met vriend van jezelf te zijn, krijg wat zelfvertrouwen.
    Probeer gewoon eens contact te maken met klasgenoten of anderen die je misschien tegen komt, vraag ze wat, zeg wat over kleding of haar, laat je kennen en ze zien je.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij ons gaat het voornamelijk over seks en porno eigenlijk

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten