Skip to content
10 reacties
1274 weergaves

Ervaring homo's in Nederland

Hoe ervaren jullie in het dagelijks leven homo te zijn en ook dit zichtbaar te kunnen zijn?

18 jaar
4 jaren geleden

10 Reacties

  • Nou ja eigenlijk best wel goed... natuurlijk zijn er altijd mensen die het niet accepteren maar dan zeg ik gwn wat terug. Dus eigenlijk heb ik nergens echt last van. Is dat wel gezond dat ik nergens last van heb of heb ik teveel scheid?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Vind het allemaal wel prima eigenlijk, mijn vriend en ik lopen rustig hand in hand door Rotterdam als we daar zijn (woon zelf in Zeeland). We zijn beide altijd wel heel goed gekleed en stralen wel beetje status uit, ik denk dat dit enorm scheelt in de opmerkingen die je wel of niet naar je toe krijgt. Bijna nooit worden we nageroepen oid terwijl dit wel vaker het geval is als we bijvoorbeeld even in een hoodie en sweatpants richting de bios gaan.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier, Goed om te lezen dat over het algemeen de meeste van jullie geen problemen ervaren met in feite gewoon 'jezelf zijn'. Ikzelf merk wel dat ik altijd oplet op straat, in de stad, op het station waar we wel of niet hand in hand lopen of elkaar een kus geven. Zou waarschijnlijk ook wel een verschil zijn tussen de randstad (waar ik woon) en de rest van Nederland.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb geen idee. Ken ook geen mensen die homo zijn. Ook prima toch

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben ontslagen omdat ik homo ben

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb weinig tot geen last van homofobie. Zeker in mijn vriendenkring of vertrouwde omgeving zoals school/werk niet. In het openbaar of op straat toon ik wel geen affectie, je weet nooit wat voor mensen je kan tegenkomen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben ook voor de jongens, maar het valt niet echt op. In school weten ze het en is er geen last. Als er zijn die toch willen pesten daarover zijn het bijna altijd de turkse jongens die daarover beginnen. Maar mijn broer pakt ze na school dan tussen. Maar de school is nu toch weeral gedaan door corona, dus geen last meer.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • In het dagelijks leven heb ik er gelukkig geen problemen mee gehad, maar we lopen niet hand in hand over straat, omdat de tolerantie in Nederland toch wel afgenomen is. Wel erg dat dat eigenlijk niet meer kan in bijvoorbeeld Amsterdam, terwijl Nederland altijd bekend stond als een land waarin je echt kon zijn wie je bent.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • De islamitisering in NL speelt hier zeker een rol helaas.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • De laatste paar jaar is de tolerantie steeds minder geworden. Conservatieve opvattingen krijgen de overhand. Jammer de samenleving wordt er zo niet fijner van.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten