Skip to content
11 reacties
730 weergaves

Homo

Weet iemand hoe je kan zien of iemand homo is?

12 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • @' jongen'18

    Je wil 'mooi elegant lopen', je draagt hoge hakken en paradeert met een 'knalroze handtasje' en tegelijk wil je 'helemaal geen meisje zijn' ? Terwijl jongens dat dus allemaal niet doen. Wat jij wil is gewoon opvallen en in de belangstelling staan. Maar dat doe je op een dubieuze manier. Normaal doe je dat door iets te presteren : sportief, muzikaal, wetenschappelijk enz. Terwijl jij alleen maar uit de toon valt en jezelf degradeert tot een schertsfiguur.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22   Ik geef je volledig gelijk. Jongen18 heeft al eerder diverse malen andere topics onveilig gemaakt met zijn opjuttend betoog. Volgens mij kickt hij erop, mensen op die manier op stang te jagen of geeft hij anderszins blijk van een ontstellend gebrek aan voortschrijdend inzicht. Het is mij ook al opgevallen, dat hij steeds 18 jaar 'blijft'.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste J18, jij hebt toch echt een behoorlijk bord voor je kop. Je zit helemaal opgesloten in je nichtenwereldje en begrijpt niet dat jij in de homowereld niet de norm maar de uitzondering bent. Je wil geen meisje zijn maar je gedraagt je wel uitermate vrouwelijk en lang niet elke homo is vrouwelijk ingesteld.
    Voor mij mag dat allemaal en als jij je daar gelukkig bij voelt dan is dat prima, maar probeer jouw norm niet op te dringen als de standaard voor de homowereld.

    De meeste mannen die homo zijn willen graag als een normale man met wat alternatieve verlangens gezien worden. Ze hebben er geen enkele behoefte aan om activistisch met regenboogvlaggen te gaan lopen zwaaien. Ze willen een normaal leven maar dan met een lieve vriend in plaats van met een liefhebbende vrouw.
    Wat jij doet is vooroordeel bevestigend naar mensen die toch al niet zoveel ophebben met homo's. Jij maakt de acceptatie van homo's moeilijker. Voor de homo's ben jij wat Zwarte Piet is voor de Afro mens. Een karikatuur.

    Hier hebben we een jongetje van twaalf dat vraagt of je het kan zien of iemand homo is. Het antwoord is simpelweg: Niet aan hun uiterlijk. De meeste homo's zijn hele gewone mensen. Alleen als je veel contact hebt met zo iemand, in je werk bijvoorbeeld of je vriendenkring, dan kan je wel eens iets gaan vermoeden.

    Vriendelijk verzoek, hou op met het verspreiden van je nichtenevangelie, vooral als het gaat om kwetsbare jonge ventjes. Het is al moeilijk genoeg voor die jongens, breng ze niet steeds extra in verwarring. Zo durven ze nooit uit de kast te komen. Geen jongen van veertien of vijftien die er over peinst om elegant te gaan lopen op hoge hakken met een roze glittertasje. Wees gelukkig in jouw wereldje, maar laat de normale homo's met rust.

    Ben jij wel echt 18 trouwens? Hoe kan een jongen van 18 er zo bij lopen en naar school of werk gaan zonder problemen?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Juist om mooi elegant te lopen draag ik de hoge hakken, die zijn daar speciaal voor uitgevonden, heeft niets met provoceren te maken. Verder wil ik helemaal geen meisje zijn, draag gewoon jeans, t-shirtje, enz. Alleen wel regenboogvlag-accessoires maar dat moet gewoon kunnen in Nederland vind ik. Alleen mijn knalroze handtasje is wel over-de-top misschien, maar ook wel handig om mijn dingetjes mee te nemen, en waarom dan niet meteen een tasje in een leuk kleurtje? Valt me wel op dat als ik het tasje bij heb dat het meer reacties geeft (van mannen) dan mijn hakken. Vrouwen hebben juist het vaakst commentaar op mijn hakken, maar dat is meestal omdat ze die te hoog vinden en niet over mijn geaardheid.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 18 Je hebt al eerder bij andere topics zo gereageerd. Mijn conclusie is : ofwel wil je onnodig provoceren en dat is niet verstandig, ofwel meen je het en bewijs je de homozaak in het algemeen een slechte dienst. Homo 's willen behandeld worden als normale mensen en carnaval is slechts 1 week op een jaar.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen van 18 jaar, daar heb je het compleet fout. Homo zijn betekent enkel dat je op hetzelfde geslacht valt en niet dat je je gedraagt als een meisje of dergelijke. Alle respect als jij dat wel graag wil doen hoor, maar het is niet zo dat dat hoort bij homoseksualiteit, integendeel.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Homo zijn kun je niet verbergen, je kunt het duidelijk zien. Ikzelf bijvoorbeeld wil er zo mooi elegant mogelijk uitzien en bijlopen. Dus: dameslaarzen met torenhoge naaldhakken. Verder voor het statement polsbanden en brede halsband in regenboogkleuren. Nagels in een leuk kleurtje gelakt, ogen geaccentueerd met mascara en eyeliner. Meestal heb ik ook mijn roze glitter-handtasje bij. Dat handtasje is misschien wel wat cliché, maar wel lekker praktisch om mijn make-up en andere spulletjes mee te nemen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @J22 precies dit, sorry als mijn reactie een beetje bot was

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, dat kan je niet zien. Homo zit van binnen in je hoofd. Soms gedragen jongens zich wat vrouwelijker, nichterig noemen ze dat ook wel, maar dat zijn maar sommigen. De meesten gedragen zich zoals alle andere jongens. Ze gaan naar school, ze voetballen, ze zwemmen, ze doen spelletjes, net als iedereen.

    Waarom vraag jij dat? Voel jij je homo en ben je bang dat ze het zien of wil je graag een vriendje om samen homo te zijn? Homo zijn is niet makkelijk, je kan je vaak heel alleen voelen. Als jij denkt dat je homo bent dan kan je het beste daar over praten met iemand die je vertrouwt, in de eerste plaats je ouders. Gevoelens kunnen nog wel veranderen, maar de meesten voelen op jouw leeftijd wel dat ze "anders" zijn. Hoe eerder je er mee naar buiten komt, hoe beter het is. Dingen verbergen is niet leuk.

    Als je geen homo bent, maak je er dan niet druk over of iemand homo is. Homo vrienden zijn net zulke goede vrienden als gewone vrienden. Als je weet dat iemand zo is, wees een beetje aardig tegen hem. Hij heeft het niet altijd gemakkelijk en kan wel wat vriendschap gebruiken.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Niet dat ik er zoveel van ken. Maar een aantal van hen gedragen zich verwijfd : in hun manier van bewegen (ook met hun handen), kleding en dragen van make-up en praten ( ze zijn 'proud to be gay', weet je wel ). Volgens mij zijn dat diegenen die er openlijk voor uitkomen en dus willen dat iedereen het weet.

    Er zijn er ook die zich gewoon als hetero mannen gedragen en misschien niet willen dat iedereen het weet of niet de behoefte voelen zich anders te gedragen. Voor hen is dat volgens mij eerder privé. Die zijn dus vaak 'niet herkenbaar'.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja, gewoon vragen aan hem, als hij nee zegt, en zijn neus begint te groeien, dan weet je dat hij homo is! Suc6!

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten