Skip to content
9 reacties
517 weergaves

Welke drank kopen

Hoi, ik ben een paar maanden geleden 18 geworden en ik vond het wel tijd worden om iets van drank te kopen. Ik houd niet echt van bier en wijn. Dus dan blijft eigenlijk alleen nog sterke drank over.

Wat raden jullie aan? Is er een drank die jij lekker vindt? Misschien iets om mee te mixen? Ik heb hier zo'n 30 euro voor over dus je kan denk ik wel alles zeggen. alvast bedankt

18 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Omdat ik twee verslaafde ouders had die mijn leven een hel gemaakt hebben en ik mee gekapt heb.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben al een paar maanden 18 dus niet net 18. Daarnaast voel ik me nergens toe verplicht, en ik ben ook niet van plan om het "op een zuipen te zetten". Ik wil gewoon ooit een keer iets van drank proeven en ervaren.

    Je bent alles verkeerd aan het interpreteren en je gaat telkens uit van de ergste situatie, J19. Ik ben geen VMBO comazuiper, ik ben op de hoogte van de risico's en ik weet daarom ook dat de risico's bij gering gebruik nauwelijks aanwezig zijn. Dus kan je nu eens uitleggen wat er zo vreselijk zonde is en waarom jij zo verdrietig wordt?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • TS is net 18 en dus voelt hij zich soort van verplicht om het op een zuipen te zetten. En meteen in de sterke drank. Dat is zo vreselijk zonde dat ik er verdrietig van wordt. Maja wat doe je er aan?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Raket: Bacardi Razz + Fanta + Flügel
    Aptea: Appeljenever + Ice Tea
    Malibu + Ananassap
    Malibu + Sprite
    Eristoff Red + Red Bull
    Eristoff Lime + Sprite

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @J22. Het leven moet ook wel een beetje leuk blijven hè!
    Ik was niet van plan om alcoholist te worden, daarnaast beschik ik over excellente zelfbeheersing en ben ik ingelicht over de gevolgen van alcohol op de gezondheid.

    Alle anderen bedankt voor de reacties. Bacardi (cola) heb ik al wel eens op en dat was best lekker. Maar ik wist niet dat er zo veel verschillende smaakjes waren! Ik denk dat ik er daar wel een van ga kopen. Moet ik dan gelijk gaan voor de 700 ml?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik raad het je af om aan drank te beginnen, je denk vermogen gaan er op achteruit, je lichaam neemt alcohol vetten schenk op,tijden het fietsen en of auto rijden, neem je reactie vermogen zeer af! En te veel om op te noemen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • je kan t best beginnen met mixen. maak t alleen niet te sterk! veel mix drankjes zijn erg zoet en zo kan je er makkelijk teveel en of te snel van drinken.
    tips om te mixen:
    baco (bacardi cola), mojito (is wel iets lastiger, zeker zonder cocktail set), bruine rum met gingerbeer en sinasappelschijfje, gt (gin tonic), vieux cola, gin met gingerale, bacardi ras met 7up, screwdriver vodka jus.

    genoeg inspiratie zo?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Bacardi lemon ice tea! Cassis met amaretto .

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zelf zit standard meestal aan de bacardi clasic. Maar als ik met vriendinnen ben is bacardi razz met orange en raket ijsjes ook een goede keus. Als ik een ander soort drank zie die me aanspreekt neem ik deze meestal ook mee in een kleine fles om te proberen want ieder heeft een eigen smaak en moet het dus ook zelf proberen. S6?

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten