Skip to content
4 reacties
947 weergaves

Beste vriend heeft gevoelens voor me?

Hallo iedereen. Ik was een gisteren op een feestje bij wat vrienden. Nu was het plan dat vriend 1(mijn beste vriend) en 2 andere vrienden (S en B) zouden afspreken bij iemand van hun thuis en we daar dus een klein feestje zouden houden. Dit gebeurde alleen toen ik aankwam waren er 4 mensen die ik nog nooit gezien had ook bij. Na een tijdje en wat sterke drank begonnen allemaal vragen over gevoelens te komen etc. Nu is het zo dat ik een tijdje geleden het idee had dat vriend 1 gevoelens voor me had en heb dit toen gevraagd. Hij vertelde dat hij hetero was en dit niet zo was. Maar ik begon me een beetje ongemakkelijk te voelen omdat ik merkte dat de vragen over hem gingen en ik stiekem wel gevoelens heb voor hem. Maar na een tijdje begon me op te vallen dat vriend 1 iets probeerde te vertellen en zei dat ik niet boos moest zijn. Ik luisterde maar het kwam er niet makkelijk bij hem uit. Uiteindelijk heeft hij op dat moment ook niet verteld dat hij bi of homo was. Hij liet wel merken dat er gevoelens waren. Even later begonnen allemaal signalen te komen dat hij sex wou. Want alles kon zei hij en die vrienden S en B zaten erbij. Die andere 4 sliepen al. Nu is het zo dat ik heel graag erop in wou gaan en mijn gevoelens ook wou vertellen. Maar ik kon het helemaal niet begrijpen dat mijn beste vriend gevoelens voor me heeft en dat hij dit vertelde. Ik stond dus echt helemaal verbaasd en overweldigd het kwam niet binnen. Toen dus het aanbod tot sex kwam wist ik echt niet hoe ik moest reageren want ik wou het graag maar ik durfde het niet te vertellen met die andere personen erbij. Nu is het zo toen we vertrokken naar huis ik het erover wou hebben. toen heeft hij het eerst ontkent en later toegegeven en daarna weer ontkent. Nu is het zo dat ik binnenkort ga eten met die vriend en ik er heel graag op in wil gaan. Ik wil hem graag laten weten dat ik ook die gevoelens heb maar weet niet hoe ik dit moet zeggen en of het niet al te laat is. We vallen beide op meiden maar we hebben wel eens samen afgetrokken (niet elkaar) maar we beseffen beide ook wel dat we bij elkaar passen aangezien we dit ook vaker voor de grap zeggen van was je maar een meid haha. dus is er iemand die me kan helpen? groeten  !

18 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Jongen 21 aan je lange bericht maak ik op dat je H bent, je wordt een beetje een sociaal werker op deze site. Je hebt mij ook advies gegeven , ja, het is vaak onzekerheid, heb ik nog, heb gechat, gereageerd op een contactzoeker, maar afgewezen door een jongen die me op zocht, en met wie ik kennis heb gemaakt, maar hij viel op slank,ja , en dat ben ik niet.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, In dit soort gevallen is er maar een oplossing en dat is helemaal eerlijk zijn tegenover elkaar. Zeg straks als je hem weer ziet dat je graag wil praten over wat voor soort relatie jullie samen hebben. Zeg dat je niets uit de weg gaat, geen taboes hebt en jij zelf ook heel eerlijk wil zijn. Zeg dat je hem als goede vriend ziet en jullie relatie heel belangrijk voor je is. Vertel dat jij hem helemaal wil accepteren zoals hij is omdat jij om hem geeft. Jullie voelen vriendschap naar elkaar en vriendschap is tenslotte liefde.

    Als jongen ontdekken dat je seksuele gevoelens hebt naar een andere jongen is voor de meesten een onaangename ontdekking. Je natuurlijke neiging is dat te verdringen, maar dat gaat niet.
    Je praat over seks, maar hoe zie jij het hebben van seks met je vriend?
    Seks kun je hebben met als doel het ervaren van genot, maar ook om zo dicht bij je partner te zijn als mogelijk is en het meest intense gevoel te ervaren van het samen zijn en elkaar lief te hebben.
    Voel je het verlangen hem te kussen als je bij hem bent? Te liefkozen? Of voel je gewoon lichamelijke opwinding als je aan bepaalde dingen denkt? Kortom, is het vooral lust die je wil ervaren of is er ook liefde die je wilt delen? Hoe is dat bij jou en hoe bij hem? Hoe diep gaan jullie gevoelens voor elkaar?

    Misschien te moeilijke vragen om daar nu al antwoord op te geven. In jullie geval zal echte verliefdheid er nog niet zijn en het is de vraag of het er ooit van komt. Jullie vallen op meisjes zeg je, dus jullie hebben vriendinnen??? Wel eens echt verliefd geweest?

    Het hebben van seks met je vriend kan een extra dimensie geven aan jullie vriendschap, jullie worden meer vrienden omdat jullie hele persoonlijke intieme ervaringen delen. Misschien dat jullie na de eerste keer een tijdje een beetje verlegen naar elkaar zijn. De ervaring kan heel ingrijpend en emotioneel zijn. Schaam je daar niet voor. Erken het gewoon. Voor het eerst seks met je vriend, een jongen, het is niet zo maar iets. Vraag als je hem daarna weer ziet hoe hij het ervaren heeft en vertel hem hoe jij het ervaren hebt, wat je gevoeld hebt en hoe je het nu voelt.

    Het mooie van hier en nu is dat jullie gewoon kunnen doen waar je hart en je lichaam naar verlangen. Volg je gevoel en maak je niet druk over homo of hetero. In elkaars armen liggen is altijd fijn, of dat nu jongensarmen of meisjesarmen zijn. Tongen met een jongen is ook heel leuk lees ik hier en van vrijen wordt je gelukkig.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou je gevoelens vertellen dat je hem ook leuk vond en aangeven dat dit nieuw voor je is. Je geeft ook aan dat hij jou leuk vind dus dat probleem met niet leuk vinden heb je niet. Ik denk eerder dat jullie beide geen idee hebben hoe je je gevoelens voor elkaar uit. Maar ik denk dat jullie het eenmaa gesproken hebben dat het goed komt.

    TS ik hoop dat je wat aan me bericht hebt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Je moet altijd je gevoelens volgen. Tenzij die pervers of illegaal zouden zijn, dan moet je je verstand laten primeren. Maar dat is hier duidelijk niet het geval. En valt het dan tegen of is het niet wat je verwachtte, dan heb je het tenminste geprobeerd. We hebben maar 1 leven en voor je het weet ben je oud. En dan zal je verbitterd terugblikken op een saai leven vol gemiste kansen.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten