Skip to content
25 reacties
2423 weergaves

Waarom al die preutsheid

Verbaas me over al die vragen over naakt slapen , of douchen met elkaar, of jongens die bang zijn dat ze betrapt worden voor iets wat alle jongens doen, bedoel maar. Gelukkig speelt dit bij ons thuis niet. Hoef niets stiekum te doen, of iets geheim willen houden. Omdat het gewoon normaal is.

18 jaar
4 jaren geleden

25 Reacties

  • Bij mij thuis wordt er niet zo moeilijk gedaan. Ik zie mijn pa en m’n broer vaak naakt in de badkamer. Wordt niet opgelet. Als mijn pa onder de douche staat poets ik mijn tanden bij de wasbak. Altijd al zo gedaan. En nee we lopen niet naakt boven als er iemand bij ons slaapt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben het eens dat Nederland steeds preutser wordt. Ikzelf heb geen enkel probleem met naakt zijn. Thuis ook totaal niet preuts, ik slaap naakt, en ook gewoon naakt naar beneden lopen in de ochtend of als je uit de badkamer komt. Ook op de voetbalclub douche ik gewoon naakt met mijn team, je kent elkaar toch allemaal, dus geen probleem. In de sauna gaan vind ik ook heerlijk.

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja dat was bij mijn voetbalteam ook, maar de Nederlanders bleven gewoon naakt gaan, waren maar 2 mocro maar die zeiden wel ja douchen zonder onderbroek is niet haram blabla.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • J22: maar Marokkaanse jochies van 14 mogen wel alle andere Nederlandse jongens opdringen om hun onderbroek aan te houden bij het douchen? Want anders ben je homo en krijg je klappen. Dat vind ik pas bizar dat dat gebeurt en ik kan het weten want ik heb het zelf meegemaakt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • jongen 22; dat is mooi wat jij allemaal vertelt over je geloof, maar vertel dat dan ook aan al die moslim-pubertjes hier in NL die zich nu in de zomermaanden in zwembaden en op stranden vergapen aan Westerse meisjes en vrouwen die daar conform de Westerse gewoontes gewoon in bikini of zwempak zijn. En het is niet alleen dat ze zich vergapen, ze gedragen zich ook heel opdringerig en irritant, want hormoontjes laten zich door geloof maar slecht sturen..... En als daar dan wat van wordt gezegd dan krijg je gelijk een grote mond, dan ben je gelijk een hoer....
    En daar heb ik dan wel een mening over.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Niet-moslims hebben vaak een mening over ons geloof. Dat mag, maar die moeten ze niet aan moslims opdringen. In de islam mogen gelovigen elkaar nuet onbedekt zien vanaf de navel tot iets boven de knie. Dat geldt voor mannen en vrouwen, behalve als je getrouwd bent en behoefte aan elkaars lichamelijkheid hebt. Die behoefte is wel gericht op de voortplanting en niet op lust.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen18; ik interpreteer de Islam niet verkeerd want ik geef inhoudelijk geen oordeel. Uiteindelijk moet iedeteen het geloof aanhangen wat hij zelf verkiest. Ik geef wel aan dat mede door de instroom van moslims in NL (maar ook door het digitale tijdperk waarin we leven) Nederland weer aan het verpreutsen is. Voor mij hoeven mensen echt niet hun hele lichaam te bedekken in het bijzijn van anderen. En dat heeft helemaal niets te maken met (zelf-)respect (wat de Iskam daarover ook zegt). Dat heeft wel alles te maken met Westerse vrijheid. En nee, ik kom niet ui een dorp. Vanwaar je behoefte om mij een etiket op te plakken. Overigens; er is helemaal niets mis met een dorp. Het is beslist niet dat je uit een dorp komt je niets kan snappen van jouw "wijsheden". Je klinkt nogal hooghartig. Waar haal je het recht vandaan om zo een beeld te hebben over mensen die in een dorp wonen? Je hebt nog veel te leren. Maar dat lukt pas op haar vroegst als je je wat minder hooghartig opstelt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Gewoon lekker naar een naaktstrand of naaktcamping gaan en lekker naakt douchen waar het ook is

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • J18 is dat geloof allemaal niet een beetje achterhaald we leven niet meer in 1600 ofzo

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje 19, die 2 dagen geleden reageerde De islam interpreteer je verkeerd, de islam weerhoudt Door de regels op te volgen (wat overigens ook veel atheïsten doen, en mensen die welvarend zijn) krijg je zelfdiscipline, dat is de sterkste vorm van liefde voor jezelf Niet drinken= geen gek gedrag, zoals dronkenheid Geen seks buiten huwelijk= geen soa, geen ongewilde zwangerschap, geen conflicten Bidden voor god zorgt voor o.a. rust in t hart, dat is iets wat mensen nauwelijks nog hebben vandaag de dag, kijk maar hoeveel mensen er door corona doordraaien, of zich constant er door onrustig voelen, Overigens hebben mensen met een godsdienst meer activiteit in de prefrontale cortex, iets wat atheisten met spiritualiteit nooit kunnen bereiken lmao Dus oordeel niet zo snel, jij woont wrsclijk nog in een dorp ofzo, en je hebt wrschlijk alleen over de islam op tv geleerd.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik laat me ook niet zomaar naakt zien aan vreemden maar met omkleden bij zwemmen in grote kleedkamer sta je maar heel Ff naakt en dst vind ik niet erg. Na voetbal douchen we wel gwn naakt maar das met je team dus dus dat vin dik ook gwn normaal.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier. Jongen 20 , er is wel verschil tussen banaal of gewoon gedrag bij bloot. Loop echt niet bloot buiten zodat anderen dit zien. Het is gewoon dat ik thuis me normaal kan gedragen zonder valse schaamte, of preutsheid. Douchen doe je gewoon zonder een kledingstuk. En naakt slapen hoef ik niet stikum te doen. En dan blijft er echt nog wel genoeg spanning ,avontuur en mysterie over.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Persoonlijk vind ik 'preutsheid' nog niet zo slecht, tenminste als je daar niet in overdrijft. Gewoon met al je hebben en houden zomaar te koop lopen is toch ontzettend banaal ? Waar is het mysterie, de spanning, het avontuur gebleven ?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het gewoon niet fijn me te moeten uitkleden. Mijn vader doet dat ook niet als ik erbij ben.Hij is best goed gebouwd, dus hij hoeft zich nergens voor te schamen.. Ik heb hem 1x naakt gezien, toen ik niet wist dat hij in de badkamer was.
    De schooldokter zal best veel jongens gekeurd hebben en dus veel naakt gezien hebben, maar ik vind het vervelend als hij mij ziet. Ik vraag altijd of ik mijn onderbroek mag aanhouden. Dat mag bijna altijd. Soms niet, maar dan kijkt hij alleen aan het eind even in je broek. Ik vind dat heel vervelend. Zijn er jongens die dat ook vinden, of vinden jullie het wel best?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Het ligt misschien wel aan de cultuur waarin je bent op gegroeid . Maar denk toch ook wel aan je opvoeding.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Het heeft volgens mij niks te maken met cultuur maar met opvoeding. Ik ben thuis heel vrij in opvoeding praten gewoon over sexualiteit en ik loop net zoals m’n broertje zoveel mogelijk naakt omdat we dat gewoon prettig vinden. Er zijn mensen die niks met naakt te maken willen hebben en de ander vind het geweldig om naakt te zijn. Dat laatste is bij ons

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben het wel met jongen van 22 eens. Het is een stukje cultuur. In bijvoorbeeld Zuid-Amerikaanse landen is men veel minder preuts.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Social media en de Islam hebben er zeker mee te maken. Maar vooraleer we met de vinger gaan wijzen toch even dit. Het is onze Calvinistische inborst. Voor heel wat Nederlanders = naaktheid = seks = genot = Zonde.
    Preutsheid zit in ons DNA.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier, denk dat niet iedereen me begrijpt. Met preutsheid bedoel ik valse schaamte. Natuurlijk hoeft een leraar of grootouders of anderen me niet naakt te zien, maar dit doet zich ook niet voor. Heb het gewoon over ons eigen gezien, geen broers, wel zussen. Maar we zien echt elkaar niet naakt,evenals mijn ouders. En we praten er ook niet echt over. Omdat het gewoon is voor ons, mijn zussen slapen niet naakt, mijn ouders ook niet. Maar ze weten dat veel jongens dit graag willen, nu prima toch? En ook dat jongens trekken, heb dus wel voorlichting gehad en ze vertelden dit gewoon en dat het normaal was. En dat ik me er niet voor hoefde te schamen. Als ik met vrienden sport of op vakantie ga ja dan douchen we samen allemaal gewoon naakt, en verder niets. Omdat wij vinden dat dit bij douchen hoort. Dan de schoolarts, niemand vind een doktersbezoek leuk, ik ook niet, maar een dokter ziet zoveel naakt dat ik me niet schaam ,en bij de volgende patient is hij jou al weer vergeten. Maar thuis heb ik alle vrijheid, heb een grote kamer met tv, computer, en mijn ouders of zussen komen nooit zo bij me binnen vallen, ze kloppen eerst, maar als mijn moeder mijn kamer stof zuigt of de ramen lapt dan hoef ik niets te verstoppen, een sexfilm of de playboy laat ik rustig liggen, omdat ze dit normaal vinden, en waarom stikum er over doen als ze weten dat jongens gewoon deze interesse hebben.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit is jouw mening en dat is prima. Vrijwel alle jongens/mannen onaneren, maar dat houdt voor mij niet in dat iedereen dat mg zien. Ik vind het niet fijn als mijn ouders het zien,grootouders, leraren etc. Ik weet dat zij zelf ook masturberen maar wil dat niet zien.Ik zou er opgewonden door kunnen raken. Ik kleed me liever niet uit in gezelschap. Alleen als ik sex wil. Waarom zou de leraar l.o. me naakt moeten zien of klasgenoten e.d. Ook uitkleden bij de schoolarts vind ik een ramp en probeer ik te ontlopen. Ziek zijn als ik er naar toe moet e.d.
    Zijn er meer jongens die er zo over denken als ik ? Of zijn jullie het eens met de jongen van 18 voor wie het geen enkel probleem is?

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten