Skip to content
10 reacties
525 weergaves

Flaporen

Ik zie de laatste tijd steeds meer jongens met flaporen. Zelf heb ik ze ook en ik heb er geen problemen mee. Ik vind ze juist wel cute staan. Maar wat vinden jullie van flaporen. Heb je ze zelf? En heb je er problemen mee?

19 jaar
4 jaren geleden

10 Reacties

  • @ jongen 19

    Ik ben dus die eerste jongen 21. Ten eerste heb ik de Bijbel niet geschreven en ben dus niet verantwoordelijk voor de geciteerde zinssnede.

    Ten tweede heb ik duidelijk gezegd, dat je die passage niet letterlijk hoeft te nemen. Integendeel : al van plastische chirurgie gehoord ? Door een heel eenvoudige ingreep kunnen flaporen gecorrigeerd worden. M.a.w. heb je een probleem ? Los het op, maar wel op een humane manier.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @eerste jongen21. Ik ben gematigd moslim en waag me niet aan bijbelstudie. Maar ik was geschokt door jouw reactie dat jongen22 dus maar zijn oren had moeten afsnijden als die hem ergerden. Eigen schuld dikke bult dus wat ik zo vaak hoor in dit land. @tweede jongen21. Bedankt voor je toelichting. Nu snap ik het wel.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @ andere jongen 21

    Blijkbaar heb jij een andere Bijbel dan de mijne en dus ook een andere interpretatie van wat er geschreven staat. Bij mij is er sprake van : als het u ERGERT, dan ... Dat lijkt mij trouwens logischer.

    Verder maakt het mij niet uit of iemand met flaporen wil blijven rondlopen. Dat is zoals ik al zei een kwestie van persoonlijke appreciatie. Maar 'cute' is hier voor mij een zonevreemd Engels woord dat lijkt op 'kut'.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • @ Jongen 19, Jongen 21 heeft het verhaal uit de Bijbel niet helemaal begrepen. Er staat dat als je oog je verleidt tot het kwade dat je het dan moet uitrukken en ook dat als je hand kwade dingen wil doen dat je hem dan moet afhakken. Je moet dat niet letterlijk nemen, het is meer zinnebeeldig bedoeld. Dus oren die niet bevallen mogen gewoon blijven, net zoals de rest.

    Jammer dat er scholen zijn waar zulke onbenullen op zitten dat ze niets anders weten dan iemand elke dag met hetzelfde te pesten. Er zat blijkbaar niet veel in die hoofden. Ook jammer dat j22 gezwicht is om van het gepest af te komen. Pesters moet je nooit hun zin geven maar soms is het moeilijk.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Tja, neem dan het verhaal met de pestervaringen van jongen 22 ... snap je dat wél ?!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen hierboven. Ik snap niks van jou Bijbelverhalen. Wat is er nou cuter dan een knul met flapoortjes en sproetjes?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb ook flaporen. Vroeger werden er wel eens opmerkingen over gemaakt, maar nu niet meer. Het past nu ook wel bij mij ofzo.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Iedereen bepaalt voor zichzelf met welke onvolkomenheden hij verder door het leven wil.
    Dat niet iedereen flaporen wil, een hazenlip of een grote neus is volkomen aanvaardbaar, rekening gehouden met de specifieke gevoeligheid van die persoon. Ik ben niet echt religieus, maar ik neem er toch even de Bijbel bij, waar ergens te lezen staat : ' Als uw oog u ergert, ruk het uit ! '. Dat hoeven we niet letterlijk te nemen, maar is een aansporing om datgene op te lossen wat als een probleem wordt ervaren.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Blij voor jou dat je er geen problemen mee hebt. En dat je er niet mee gepest wordt. Dat was bij mij wel even anders. Op school werd ik elke dag gepest tot ik er depressief door werd. Ze noemden mij Dumbo en zeiden nare dingen als "loop jij maar niet te dicht langs de rijbaan" of achter me komen staan en "hehe, ff schuilen voor de wind".
    Dus ging ik spijbelen om maar niet naar school te hoeven. Na lang zeuren mocht ik dan toch mijn oren laten corrigeren hoewel mijn ouders dat voor een jongen helemaal niet belangrijk vonden.
    Maar je hebt gelijk: het is best cute op mijn oude foto's. Het is verdomme godgeklaagd dat een mens zich moet laten opereren om van het gepest af te zijn.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb ze niet maar ik vind ze best wel cute inderdaad.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten