Skip to content
30 reacties
984 weergaves

Homoseksualiteit laten zien in corona-tijd

Vanwege corona zijn alle gay-pride's afgelast, ook in Amsterdam. Tijdens de lockdown is homoseksualiteit onzichtbaar geworden. Geinspireerd door de black lives matters demonstraties denk ik dat homoseksualiteit weer nadrukkelijker in het straatbeeld zichtbaar moet worden. Dit om aan de maatschappij te laten weten dat homoseksualiteit bestaat en om aan jongeren te laten weten dat homo zijn oké is en heel normaal. Onderzoek heeft aangetoond dat 50% niet uit de kast durft te komen. Ook vrouwelijke gays en travestieten moeten normaal worden in het straatbeeld. Vrouwelijkheid is nu niet geaccepteerd in de Nederlandse maatschappij. Wie doet mee?

18 jaar
4 jaren geleden

30 Reacties

  • O ja, ik was bijna vergeten te reageren op de toevoeging aan je betoog.
    Ik had mij namelijk gewoon vergist, toen ik je 'meisje 20 ' noemde ipv 'meisje 19'. Zo is het nu eenmaal ; dat is een feit.

    Dat je mij er echter meteen van verdacht, te menen dat meisjes van 19 niet kunnen redeneren is weer zo 'n voorbeeld van rechtse paranoia. En voor het overige zie ik geen enkele reden om je te complimenteren. Maar intussen hebben we allebei weer iets bijgeleerd.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Laat ons eerlijk zijn : Trump is een kwaadaardige en incompetente clown, die zelfs tijdens een plenaire vergadering van de Verenigde Naties werd uitgelachen toen hij toeterde over zijn ' verwezenlijkingen ' die ' ongezien ' waren in de Amerikaanse geschiedenis.

    Dat jij een Amerikaanse prof in Geschiedenis aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld simpelweg wegzet als links-elitair die het verchil niet kent tussen 'goed' en 'slecht', terwijl zij zopas een boek heeft gepubliceerd over de geschiedenis van de VS, is illustratief voor de manier waarop rechts reageert en wetenschappers a priori verdacht maakt, alleen al omwille van het feit dat ze wetenschapper zijn. Heb jij op dat vlak al iets gepresteerd ? Ik dacht het niet gezien je leeftijd. Een minimum aan respect is hier wel op zijn plaats.

    Neen ? Kies dan maar voor een beunhaas, waarvan we intussen al weten dat hij een racist, een seksist en een fascist van het zuiverste water is. Nog geen oorlog begonnen ? Dat is gewoon een kwestie van tijd. Een boost aan de Amerikaanse economie gegeven ? Door zijn non-beleid op het vlak van coronabestrijding zeker ? Zijn medisch adviseur terzake, Dr. Fauci, een wereldautoriteit ( ook iemand van de linkse elite ? ) schaamde zich zichtbaar de keren toen we hem nog zagen aan de zijde van Trump tijdens een van diens stompzinnige uitspraken over corona : ' U inspuiten met bleekwater, zou dat geen goed idee zijn ? Dat is toch ontsmettend ? ' Ik kwam niet meer bij, toen ik het hoorde. Het schijnt dat Fauci intussen van het Witte Huis spreekverbod in het openbaar heeft opgelegd gekregen.

    En Joe Biden, zijn opponent bij de volgende presidentsverkiezingen, hoeft alleen maar toe te kijken hoe Trump finaal zijn eigen graf graaft. Hopelijk zijn we dan voorgoed verlost van deze narcistische psychopaat.
    Van empathie is bij deze man namelijk geen sprake, zoals die andere rechtse idioot in Brazilie, Bolsonaro, die intussen zelf een infectie met corona heeft opgelopen. Intussen swingen de coronacijfers zowel in Brazilie als in de VS de pan uit. En intussen doet Trump mij denken aan keizer Nero die op het dak van een gebouw op zijn harp stond te spelen, terwijl het oude Rome in brand stond.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • citaat; "Uiteraard is het ' meisje 19 '. Dit was pas ' fake news "
    .......want meisjes van 19 kunnen niet redeneren naar jouw mening? Dat is pas seksistisch!! Maar dank je voor je compliment :)

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • professoren aan een universiteit horen sowieso bij de linkse grachtengordel-elite; erger kun je ze niet treffen.Daarnaast zijn begrippen als 'goed' en 'slecht' nogal relatief. Zolang er geen vergelijk met iets wordt gemaakt zijn die begrippen op zich totaal nietszeggend. Louter stemming makend dus. Punt is dat de Amerikaanse economie een aardige boost heeft gekregen door de besluiten van Trump. Mogelijk dat niet alles een schoonheidsprijs verdient, maar voor hem geldt louter het resultaat. De rest vindt hij bullshit.
    Tot aan dit moment heeft hij in tegenstelling tot zijn voorgangers ook nog geen nutteloze en volledig verwerpelijke oorlog waar dan ook in de wereld begonnen. Hij vindt dit terecht geldverspilling. Hij wil zelfs de internationale troepenmacht afbouwen daar waar andere presidenten daar hun kracht mee wilden uitstralen. Trump vindt dat onzin..... Hij is anders, inderdaad. En veel mensen hebben daar angst voor. Zeker zij die status en prestige willen vasthouden.... Trump sabelt deze heilige huisjes neer.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Uiteraard is het ' meisje 19 '. Dit was pas ' fake news '.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 20 Onlangs nog las ik een interview met Jill Lepore (57), professor Geschiedenis aan de universiteit van Harvard. Daarin zegt ze o.m. dat Trump de slechtste Amerikaanse president aller tijden is en dat geen enkele andere president nog maar in de buurt komt. Ook Nostradamus had het in zijn voorspellingen over ' la fausse trompette '.

    Dat ik beïnvloed zou zijn door de ' linkse media ' ? Daar werken blijkbaar alleen maar idioten. Nu praat jij dus gewoon Trump na met zijn riedeltje over ' fake news ' ; met name alles wat niet in zijn kraam past is ' fake news ' ; en zijn domme achterban gelooft toch alles wat hij zegt.

    En nu men zijn belastingen gaat uitspitten, zullen we nog eens zien of zijn zakenimperium te danken is aan zijn zelfverklaard ' stabiel genie ' of eerder aan leugens, bedrog, afdreigen enz..

    Ik hoop van harte dat het coronavirus hem eronder krijgt. Daar ziet het wel naar uit. Dat is ook in de meerderheid nu. Zelfs de gewezen ambassadeur van de VS onder Obama in België, Howard Gutman, had het in dat verband in een praatprogramma eerder dit jaar over dit onderwerp en besloot zijn betoog met ' Hail Corona ! '

    En uiteraard zijn we aan het afdwalen, maar het ene woord brengt blijkbaar het andere mee. Ten slotte verwijs ik nog even naar de jaren '30 van vorige eeuw in Duitsland : daar werd toen een zekere Hitler democratisch verkozen ; daarna schafte hij de democratie gewoon af en besloot hij de ' minderheden ' te elimineren ( bij gratie van de ' meerderheid ' ). Ook ' fake news ' ?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 20; en jij bent ook zwaar beinvloed door de linkse (grachtengordel) media die Trump constant willen neersabelen. De linkse elite wil dit omdat ze bang zijn vooe veranderingen waardoor hun zekerheden zouden wegvallen. En dat willen ze natuurlijk niet. Punt is dat Teump zeker niet slechter is dan de zijn leugenachtige voorgangers. Kijk naar Bush die 'the war on terrorism' heeft gestart en daarvoor de boel aan elkaar heeft gelogen. Hoe je het ook bekijkt, Trump is een meer dan geslaagde zakenman die uitstekend weet hoe hij zijn doelen kan behalen. Hij heeft daardoor zelf zijn imperium kunnen opbouwen. Hij heeft slagkrachr. Dat moeten andete presidenten hem nog maar eens nadoen. Maar al met al is dit een andere discussie batuurlijk.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Tja, het is niet omdat je met velen ongelijk hebt dat je gelijk hebt. Kijk maar naar het Amerika van Trump, een pathologische leugenaar en brulboei, die desnoods wordt teruggefloten door Het Hooggerechtshof, omdat ook hij de regels van de rechtsstaat moet eerbiedigen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 20; niks geen gulden middenweg. Een meerderheid hoort natuuelijk de mening van de minderheid, weegt de argumenten en neemt vervolgens een standpunt in. Natuurlijk zal er daardoor een evolutie zitten in de mening van de meerderheid. Maar deze laat zich niet dwingen, noch ophaasten hoe hard een minderheid ook gaat schreeuwen. Een minderheid zal dat moeten accepteren en dat kan frusterend zijn met als gevolg een verharding van standpunten. Zeker als de minderheid blijft pushen en niet wil accepteren. Radicaal rechts ligt dan op de loer....

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje van 19: Ik zeg toch ook nergens dat we moeten doen wat minderheden graag zouden willen? Alleen dat je minderheden niet zomaar moet negeren, want dan liggen zaken als uitsluiting, discriminatie en racisme op de loer.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier geldt de gulden middenweg. In een democratie beslist de meerderheid in het besef, dat ook minderheden rechten hebben en niet gediscrimineerd of uitgesloten mogen worden. Niemand zal echter tolereren, dat minderheden op hun beurt de lakens gaan uitdelen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • jongen 23; 'rekening houden met' is beslist niet hetzelfde als 'doen wat minderheden graag zouden willen'.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 19, hier schrik ik van. Wat vind jij dat ze met een jongen op hoge naaldhakken moeten doen? 100 zweepslagen op de voetzolen zoals in Iran?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje van 19: Democratie is dat je ook rekening houdt met de belangen van minderheden!

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • De gemiddelde, autochtone, normale, hetero Nederlander die nog steeds de grootste meerderheid vormen (jaja, ze zijn er nog, gelukkig maar), zijn door al het geschreeuw van de minderheidsgroeperingen compleet onzichtbaar geworden.
    Het wordt tijd dat de grondbeginselen van onze democratie weer eens door iedereen worden gerespecteerd, nl. de meeste stemmen gelden. En de minderheden moeten zich daar maar bij neerleggen. Zo werkt dat nl.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben er absoluut voor dat iedereen zichzelf kan zijn op straat, of je nu hetero, bi, homo, lesbo of travo of nog iets anders bent. Ik heb er alleen weinig behoefte aan om mijn homo zijn met opzet nadrukkelijk te gaan uiten in het straatbeeld. Niet dat ik bang ben of me schaam, integendeel, ik voel de behoefte niet. Ik ben gewoon een jongen die ook homo is. Maar iedereen moet doen wat hij/zij wil.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat is dan jouw idee van schoonheid. En eindelijk geef je toe dat hoge naaldhakken vreselijk onhandig zijn. Dus je wil lijden voor de 'schoonheid', terwijl iedereen je uitlacht of er het zijne van denkt.

    En de link met homoseksualiteit ? Hetero jongens of mannen zullen dat nooit aan hun voeten doen - tenzij met carnaval misschien.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoge naaldhakken zijn voor schoonheid, waarom ga je anders op zulke vreselijke onhandige dingen lopen? Heeft niets met homoseksualiteit te maken. Ze worden zelfs meer gedragen door hetero-vrouwen dan door lesbisch geaarde dames.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • J18 Normale jongens of mannen willen zoiets niet dragen, omdat ze maar al te goed beseffen dat ze er dan niet mooi maar belachelijk uitzien. Het is bovendien nog slecht voor je voeten ook. Dit beseffen de vrouwen zelf maar al te goed ; daarom dat je er weinigen met hoge naaldhakken tegenkomt. Bovendien hebben vrouwen dat niet nodig om er mooi uit te zien. En ten slotte is schoonheid een heel subjectief begrip en vertaalt zich dat bij mannen heel anders dan bij vrouwen. Ik vraag mij af wat voor spiegel jij thuis hebt.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, ik ben een jongen en draag laarsjes met hele hoge naaldhakken. Gewoon omdat hooggehakte laarzen veel mooier zijn dan platte en omdat je er heel mooi elegant van gaat lopen. Heeft dus helemaal niets met homoseksualiteit te maken, maar met mooi zijn. Er mooi uit willen zien is voor mannen en vrouwen gelijk, hoge naaldhakken dragen heeft dus niets met vrouwelijkheid te maken.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten