Skip to content
18 reacties
560 weergaves

Uiting geven aan homoseksualiteit

Ik geef duidelijk uiting aan mijn homoseksualiteit want dat vind ik belangrijk voor de acceptatie van de maatschappij. Helaas veel negatieve reacties. Je mag er blijkbaar niet homoseksueel op hoge hakken bijlopen. Wat vinden jullie?

18 jaar
4 jaren geleden

18 Reacties

  • De meeste mensen zijn hetero ; een minderheid is homo. Als vrouwen zich zo uitdossen als jij zegt, dan wordt dat volkomen normaal gevonden. Als een homo dat doet, komt dat over als een man die 'vrouwelijk' wil doen. Dat wordt door de meeste hetero 's dan belachelijk of lachwekkend gevonden. En dat zal niet zo gauw veranderen. Dus leg je erbij neer en pas je aan. Doe maar gewoon, dat is al gek genoeg.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Door de maatschappij wordt voor homo-jongens opgelegd dat ze zich als neutrale seks-loze wezens moeten gedragen en vooral geen uiting moeten geven. Maar als je ziet hoe meiden erbij lopen: die stralen van top tot teen seks uit: geverfde haren, laag make-up, nagels gelakt, strakke kleding zodat hun lichaamsvormen en rondingen zichtbaar zijn. En dat wordt dan door hetero-mannen "lekker" gevonden. En als je er als homo "lekker" bij wilt lopen vinden ze het opeens "provocerend". Wat is het verschil tussen een mooie meid en een homo dan?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Als iemand vraagt wat je van het weekend hebt gedaan, kan je uiteraard vertellen dat je op stap ben geweest met je vriendje, maar je moet niet vergeten dat er ook ongepaste momenten zijn om je seksueliteit ter sprake te brengen.

    Je gaat op de verjaardag van je kleine neefje niet praten over wat je samen in bed hebt gedaan. Dat is voor een heteroseksueel stel ook niet gepast.

    Homoseksualiteit meer geaccepteerd te maken is een stuk simpeler als je jezelf afvraagt of je opmerking gepast zou zijn als het in een hetero-context gezegd zou worden. Hetero mannen hebben het regelmatig over hun vrouw, dus jij mag ook over je vriend of je man praten.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben niet van plan nog veel garen te spinnen met betrekking tot dit onderwerp. Mijn bijdrage is voornamelijk voortgekomen uit ergernis omwille van de bekeringsijver van jongen 18 die bijv. jongens van 14 een pad wil opsturen waar ze helemaal (nog) niet aan toe zijn.

    Dat er bovengemiddeld veel homo 's onder de kunstenaars zouden zijn is een aanname waarvan ik mij afvraag of ze wel wetenschappelijk is aangetoond. Of is het niet eerder zo, dat men steeds 'verrast' reageert, telkens wanneer blijkt dat die of die een homo is of was ? Verrast vaak in de zin van : die ook al ? Dan lijkt het er bijna op alsof iemand die creatief is, dat alleen maar kan zijn omdàt hij homo is, waardoor tal van homo 's van de weeromstuit gaan denken dat zij een trapje hoger staan dan de rest van ons, gewone stervelingen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen 22, Het is wel duidelijk dat je niet van homo's houdt en dat mag. Maar je moet bedenken dat homo's er niet om gevraagd hebben om homo te zijn en dat het mensen zijn met gevoel die ook recht hebben op wat geluk, liefde en vriendschap in het leven. Gun ze dat.
    Dan die mannelijkheid. Volgens jou is mannelijkheid voorbehouden aan hetero's. Daar ben ik het niet mee eens. Er zijn verwijfde homo's en er zijn homo's die aan voetbal of rugby doen. Dat zijn typisch mannelijke sporten. Zijn dat dan geen mannen? Volgens mij is mannelijkheid een kwestie van karakter, niet van geaardheid.

    Tenslotte het laatste punt. Ik denk dat die jongen van 18 het moeilijk heeft met hoe hij is. Wat ik graag wil is dat hij in harmonie met zijn geaardheid kan leven en het gevoel heeft dat hij een gewaardeerde plaats in de samenleving kan hebben. Daarom wil ik hem wat bemoedigen.
    Er zijn redenen om aan te nemen dat man zijn met een tikje vrouwelijkheid positief kan werken. Bij vrouwen is het helaas omgekeerd. In de wereld van de creatieve beroepen vind je bovengemiddeld veel homo's. Schrijvers, schilders, musici, denk eens aan Leonardo da Vinci en Michelangelo. (In een kerk in Brugge staat een beeldje van hem waar ze heel trots op zijn). Soms ook maakt een tikje vrouwelijkheid in het gezicht een man aantrekkelijker. Kijk maar naar jongens van 14, 15, 16, die hebben vaak nog iets meisjesachtigs in hun gezicht en kunnen er heel mooi uit zien. Als ze ouder worden dan verdwijnt dat meestal.

    Die jongen van 18 heeft rare ideeen en soms is hij ronduit vervelend maar het is iemand die ook verlangt naar vriendschap, liefde en geluk. Hij zoekt het op de verkeerde manier, maar laten we hopen dat hij nog eens zijn verstand gaat gebruiken en begrijpt waar het echt om gaat in het leven. En daar wil ik hem best een beetje bij helpen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 21 Als ik niet op hoge hakken de straat opga, heeft dat niets te maken met durf, maar eerder met common sense en de overtuiging, dat zoiets belachelijk overkomt bij een jongen of man ; tenzij het echt zo bedoeld zou zijn, bij wijze van komisch effect dus.

    En hoezo geef ik ' een enge definitie van mannelijkheid ' ? Je hebt inderdaad allerlei soorten van mannen in diverse maten en gewichten, zolang een bepaalde norm niet overschreden wordt. Om kort en kernachtig weer te geven wat ik bedoel : ik ben van Antwerpen en weet je hoe men een homo noemt in het Antwerps dialect ? Een ' jeannet ' of ' ne verkeerde ' . Dat zegt toch genoeg ? Deze benamingen reflecteren een oude volkswijsheid. En geloof me vrij, wij Belgen zijn écht niet zo dom als veel Hollanders denken. Maar dat is dan weer een andere discussie.

    In je laatste paragraaf ten slotte ga je toch wel even uit de bocht : een hetero jongen kan net zo goed leuk, creatief, aantrekkelijk of flamboyant zijn als een homo jongen. Dat is niet typisch eigen aan het homo zijn.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 22, je moet niet te eng zijn in je definitie van mannelijkheid. Een homo en wat mij betreft ook een nicht, kan best mannelijke kwaliteiten hebben. Voor mij zijn mannelijke kwaliteiten zaken zoals moed, eerlijkheid, betrouwbaarheid. Ts heeft in ieder geval wel moed als hij met hoge hakken en wie weet wat nog meer de straat op durft te gaan. Jij zal dat waarschijnlijk niet durven.
    Wat zo jammer is, vooral voor hem zelf, is zijn obsessie met zich als homo te moeten manifesteren, en dan precies op de verkeerde manier. Als ik het mij goed herinner heeft hij aan ballet gedaan dus heeft hij waarschijnlijk een goed lichaam. Als hij een skinny jeans aantrekt en een overhemd met een kleurige bloemenprint en korte mouwen dan ziet hij er waarschijnlijk al heel aantrekkelijk uit voor zowel mannen als voor vrouwen. Jongens van 18 hebben niet zo veel nodig om er aantrekkelijk uit te zien. Een paar mooie instappers in plaats van die hoge hakken, wat accessoires zoals een kettinkje, iets glimmends in een oor en een regenboogarmbandje en het is perfect.
    Hij is zo te zien wat vrouwelijk ingesteld, maar dat geeft niet. Alleen jammer dat zulke jongens de neiging hebben door te schieten en een karikatuur van zichzelf maken. Dat vrouwen negatief oordelen zegt al genoeg.

    Beste ts, als jij de homo gemeenschap een dienst wil bewijzen dan laat je zien dat homo's gewone jongens zijn die soms net wat leuker, creatiever, aantrekkelijker of flamboyanter zijn dan de gewone mensen.
    Ergens anders heb ik ze de bloemen in het grasveld van de gewone mensenwereld genoemd. Wees een paradijsvogel maar stel je niet aan.


    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja ?! Hahahaha ! Nu kom ik écht niet meer bij. Dat jij anders naar een man kijkt dan een hetero - dus échte - man dat doet wil ik wel aannemen. Maar - nogmaals - een échte man is volgens mij hetero, hoe jij er ook naar kijkt. En een échte man houdt van vrouwen en loopt ook niet ' met kleine, elegante pasjes '. Of ga jij als homo nu opeens bepalen wat een échte man is.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Mannelijkheid en "echte mannen" zien er vanuit homoseksueel gezien anders uit dan vanuit hetero's gezien.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 18     Ik denk dat jij gewoon graag provoceert. Wat voor onzin, zeg : zich mannelijk voelen door ' mooi en elegant met kleine pasjes te lopen ' ?   Echte mannen bewegen zich zo niet voort en dat weet jij verdomd goed !      

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 21

    Ik ben het volledig met je eens. Elke homo die zich meent te moeten aanstellen, om vervolgens zijn beklag te doen als zou hij niet 'aanvaard' worden als homo zou deze tekst boven zijn bed moeten hangen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Als ik mooi elegant loop met kleine pasjes voel ik mij juist mannelijk. Gelukkig zijn er ook mannen die dat ook vinden want ik krijg ook complimentjes dat ik er goed uitzie. Helaas ook negatieve reacties van vrouwen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, met jouw manier van "uiting geven aan je homoseksualiteit" bevestig je alleen maar alle negatieve vooroordelen die er bestaan over homo zijn. Jouw gedrag is volledig a-typisch. Je bent gewoon een extreme nicht en je denkt dat dat is hoe een homo hoort te zijn, en dan wil je anderen gaan vertellen dat ze dat ook zo moeten gaan doen. Zelfs wil je ze naar Barcelona laten verhuizen om daar homobars te gaan bezoeken. Dat zeg je dan tegen een jongen van 14! En je blijft maar doordrammen. Je bent echt de weg kwijt.     Voor de meesten met homoseksuele gevoelens houdt dat alleen maar in dat ze zich lichamelijk aangetrokken voelen tot het eigen geslacht. Sommigen hebben misschien een wat zachter of een wat vrouwelijker karakter, maar het zijn verder gewone jongens en mannen met dezelfde liefhebberijen, ambities en dromen als hetero's. Seks is belangrijk in het leven, maar het is maar een onderdeel van een relatie die veel meer inhoudt. Liefde bijvoorbeeld, ken je dat? Samenzijn, solidariteit.     Jouw leven lijkt vooral gericht op demonstratief homo zijn en narcisme. Als man ben je een aanfluiting. Elegant lopen met kleine pasjes! Doe normaal! Je verpest het voor de "gewone" homo en maakt jongens bang om uit de kast te komen.   Naar homobars ga je vooral voor de seks, niet om een relatie op te bouwen. Jij bent iemand die jongens met homoseksuele gevoelens zeker NIET als voorbeeld moeten nemen!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Geen hoge hakken dragen is voor mij geen optie: die torenhoge hakken dwingen mij om mooi elegant en sierlijk met hele kleine pasjes te lopen. Dat is precies wat ik wil en daarom moeten de hakken zo hoog mogelijk zijn. Ik wil mij echt zo uiten.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom uiting geven? Door je anders te kleden of hoge hakken dragen alleen op uiting te geven dat je homo bent lokt reactie's uit. Zelf ook homo maar hoeft niet iedereen te weten of te zien,waarom. Vind mezelf normaal, gewoon en voel me geen hetero dus maar ook geen homo maar in de eerste plaats een jongen die niet op meisjes maar op jongens valt,dat is het enigste verschil.Mijn vrienden en familie mogen het wel weten maar waarom moet iedereen dit weten, die mensen die ik in de stad voor bij loop kennen me niet en ik ook niet. Maak het jezelf niet moeilijk,dan als jij toch op hoge hakken wilt lopen nu dan moet je dit doen, maar doe het niet voor de buitenwereld.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Er zijn mensen die dat provoceren noemen. En dat roept dan een reactie op....... Weet dus wat je over je afroept.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • De meeste zullen het raar vinden omdat ze denken dat alleen maar vrouwen hakken dragen. Kijk wel uit want helaas kunnen mensen ook wel echt agressief worden:/ Loop er desnoods alleen thuis op of op een rustige plek. Als je het zelf leuk vindt dan is het toch prima?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Er zijn genoeg homo 's die voor tv werken en op de radio, publieke figuren, waarvan iedereen het weet en die zich 'normaal' gedragen. Wat jij doet, hoge hakken dragen en wat nog, doet de acceptatie van homo 's geen goed. Je zou beter moeten weten en beseffen dat je nichterig gedragen door veel mensen beschouwd wordt als een provocatie. Ik zou zeggen : doe maar gewoon, dat is al gek genoeg.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten