Skip to content
7 reacties
556 weergaves

rood worden

Yo, Ik ben al een tijdje bezig geweest om te kijken wat mijn seksuele voorkeur is en ik ben dus bi. Ik heb dit mijn ouders vertelt en het was heet moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen. Ze namen het allemaal super positief op en dat is super nice. Ik heb nu alleen het probleem dat als iemand erover begint te praten bvb homo´s dat ik super snel rood word (of op tv komt). Het is super vervelend maar ik wil mensen nog niet vertellen dat ik bi bent omdat ik denk dat ze anders met me om zullen gaan, Ik ben namelijk helemaal niet van het nichterige gedoe en mensen denken daar wel vaak aan. Heeft iemand hier ook ervaring mee gehad en hoe hebben jullie dit opgelost. Ik ben wel van plan het ze te vertellen maar vind het nog lastig. Alvast bedankt!

17 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Ja homoseksualiteit is erg moeilijk in onze maatschappij, nog steeds niet geaccepteerd. Vooral als je "nichterig" bent. Ik geef zelf nadrukkelijk uiting aan mijn homoseksualiteit. Dus roze gelakte nagels, hele hoge naaldhakken dragen, brede regenboogkleuren halsband, zo sierlijk elegant lopen, enz. Geeft helaas heel veel negatieve reacties. Nog een lange weg te gaan.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb echt precies het zelfde, word ook zo snel rood als het gaat om mijn geaardheid pfff

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je zelf denkt dat mensen je gaan associeren met dat 'nichterig' gedoe lijkt het mij dat je nog niet genoeg zelfvertrouwen hebt om uit te kast te komen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier.

    Ik ben wel open over mijn gevoelens behalve dan op seksueel gebied. Mensen zien seksualiteit ook vaak als een persoonlijkheid wat natuurlijk nergens op slaat. Als er bijvoorbeeld op tv een homo koppel is word ik er heel ongemakkelijk van ofso het is heel apart. Ik vind het sws maar raar in me hoofd haha want overdag zit ik meer aan de hetro kant maar ´s avond meer de homo kant. Herkent iemand zich daar ook in?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier, thanks man je hebt wel gelijk. Als ze er naar vragen zal ik het ze wel gwn vertellen maar ik ga het niet zelf aan bod brengen want bij mijn ouders vond ik dat toen erg lastig en niet iedereen hoeft het te weten haha

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ken je natuurlijk niet persoonlijk, maar mensen die minder openlijk zijn van zichzelf kunnen het weleens niet fijn vinden als er een onderwerp is met betrekking tot je persoonlijkheid. Dit hoeft niet per se 'negatief' te zijn (ik accepteer homo/bi/hetero volledig) maar dat mensen het niet van houden dat de aandacht op hen gevestigd is (ondanks dat het helemala niet naar buiten is gebracht). Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel maar kan natuurlijk dat dat helemaal niet het geval is bij jou. In ieder geval wat de jongen hierboven zegt, niet iedereen hoeft het direct te weten. En als je met je goede vrienden erover hebt, kun je er best makkelijk over praten en misschien went dat dan ook wel in andere situaties.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben ook gay, waarom moet je dit iedereen vertellen, doe ik ok niet, sinds kort weet ik zeker dat ik gay ben. Als ze het horen zijn ze heel verbaasd want ze vinden me juist nogal stoer over komen. Heb ook vrienden die absoluut niet nichterig zijn, we zijn gewoon normale jongens die alleen niet op meiden vallen, jij bent bi nu dat zijn er zoveel, niemand is 100% hetero of homo, zoek gewoon vrienden die je vertrouwt en als het echte vrienden zijn dan zullen ze dit echt niet erg vinden,en waarom, had er eerst ook wat moeite mee maar denk nu,vind het cool om iets anders te zijn dan de massa. Komt wel goed met jou,gun jezelf de tijd om jezelf te accepteren, want er is helemaal niets mis met je, je ouders accepteren je nu dit is het belangrijkst.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten