Skip to content
9 reacties
2123 weergaves

Mijn beste vriend is gay

Mijn maatje en echt beste vriend heeft mij verteld dat hij gay is. Zijn ouders weten nog niets. Hij heeft streng gelovige ouders en hij is bang dat ze dat niet accepteren. Ik ben nu de enige die hij in vertrouwen heeft genomen. Ik heb hem gezegd dat hij mijn beste vriend is en blijft. Hij slaapt regelmatig bij mij en dat gaan we gewoon ook doen. Hij is niet verliefd op mij, gewoon vrienden. Hoe kan ik hem steunen naar zijn ouders toe.

19 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Wij hebben een vrienden groep vanaf de havo. Een vriend van ons is homo. Eigenlijk wisten wij dat al maar ik heb ook gewacht met vragen tot hij er zelf mee kwam. Zijn ouders zijn ook streng gelovig en toch hebben ze het geaccepteerd. Het is een hele betrouwbare vriend. Vorig jaar zijn we met de groep op vakantie geweest veel lol gehad en ook n avond met z’n allen in n gay tent geweest. Hij gaat toch ook met ons mee. Niets mis mee en veel gelachen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Je vriend heeft dus besloten om ook tegenover zijn ouders uit te komen voor zijn gevoelens en dat is goed. Zo te lezen hebben zijn ouders dat rustig opgenomen, waarschijnlijk hadden ze al hun vermoedens. Ook met jou kunnen ze daar rationeel over praten en ook dat is bemoedigend.

    Je zegt dat de ouders vooral bezig zijn met hoe hun omgeving er over zal oordelen en dat is wel begrijpelijk. In conservatief religieuze kringen wordt niet altijd positief gedacht over homosexualiteit en ze willen natuurlijk niet buitengesloten worden, De gemeenschap waarin ze leven is hun leven.
    Veel conservatieve christenen nemen de Bijbel nogal letterlijk, van Genesis tot en met Openbaringen, en baseren daar hun oordeel op. In die Bijbel staat ook: "Oordeelt niet opdat ge niet geoordeeld wordt", maar dat wil men dan wel eens vergeten.

    Het is goed dat je met zijn ouders er over wil blijven praten, maar je moet ze niet te veel pushen. Luister vooral en vraag. Probeer begrip te tonen en te begrijpen hoe ze voelen en denken. De meeste mensen hebben er in het begin toch wel een beetje moeite mee als ze merken dat hun kinderen aan sex gaan doen en vooral als blijkt dat die sex op het eigen geslacht gericht is. Jongeren van vandaag zijn opgegroeid met internet en hebben alles gezien wat er te zien valt maar dat geldt niet voor mensen van zeg maar boven de veertig. Die kijken er anders tegen aan. Het belangrijkste is dat ze hun zoon accepteren zoals hij is en dat doen ze want ze houden van hem.

    Er liggen nog vele uitdagingen voor jullie. Die strijd waar je het over hebt is ook de strijd om een liefdespartner te vinden en daar een relatie mee op te bouwen. Ieder mens wil nu eenmaal een speciaal iemand hebben om van te houden en zijn/haar warme lichaam tegen zich aan te voelen. Jij houdt van je vriend en dat is al de helft van wat hij wil maar dat warme lichaam kan/wil jij niet zijn vermoed ik.
    Voor jullie allebei liggen nog veel uitdagingen voor je, maar je lijkt mij een verstandig en volwassen iemand. Als jullie eerlijk zijn naar elkaar wat jullie gevoelens betreft, ook als er iemand anders in jullie leven komt, dan moet het goed kunnen gaan.

    Veel sterkte en veel liefde jongens!



    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier TS Ik was deze week weer ff bij mijn vriend. Zijn ouders waren thuis en hij heeft het verteld dat hij homo is. Ik was daar niet bij. Ze wilden wel weten of hij met mij een relatie had. Hij heeft uitgelegd dat het niet zo is en dat ik ook niet op jongens val. Ik heb met zijn ouders gesproken en ze vinden het moeilijk. Die mensen zijn meer bezig met wat iedereen er wel niet van zal vinden. Ik wil graag in contact blijven met zijn ouders om te proberen uit te leggen dat het heel normaal is als je op jongens valt. Ik laat mijn beste vriend deze strijd niet alleen oplossen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Pfff het is 2020 waarom bestaan dat soort mensen nog.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Als jullie aan zijn ouders vragen hoe hun geloofsovertuiging met liefde tussen mannen of tussen vrouwen omgaat en daar een gesprek over te hebben, zoals ik hierboven lees, dan weten zijn ouders precies hoe laat het is. Dan hoeft hij ook niet meer uit de kast te komen.

    Ik zou pas uit de kast komen als je een liefdesrelatie met een jongen krijgt. Dan neem je je vriend mee naar huis en zeg je: hoi mam, dit is mijn vriend. Ik zou gewoon doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, want dat is het tenslotte ook.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is fijn dat je hem steunt en hem wilt steunen, hoe precies is moeilijk maar laat hem voor al merken dat je hem begrijpt en hij je beste vriend is.Dan vertel hem dat hij normaal is en dat er nu eenmaal hetero's en homo's zijn en als het goede ouders zijn zullen ze dit moeten begrijpen en accepteren. En dat hij hier niet te lang mee moet rondlopen daar heeft niemand iets aan.De waarheid is altijd het beste, weet niet hoe close jij met zijn ouders bent misschien samen ze het vertellen en duidelijk maken dat jij het erg vind voor hem dat hij zichzelf niet mag zijn, en dan weten ze het en als ze het weten kan dat het begin zijn van opluchting en op acceptatie.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Niet echt, uitkomen tegenover zijn ouders is een process dat hij alleen moet ondergaan. Wat je wel kunt doen is hem steunen en er gewoon voor hem zijn, maar als ik je berichtje lees doe je dat al. Heel goed dus! Hij heeft geluk met zo een goede vriend :)

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat je het al goed doet, ik ben homo en vond het ook fijn dat mijn vrienden het accepteerden. Een goed gesprek kan al veel helpen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Je vriend heeft jou zijn vertrouwen gegeven en jij hebt hem gezegd dat hij jouw vriend blijft. Op zich is dat al een hele grote steun voor hem. Hij hoeft niet meer alleen te zijn met zijn gevoelens. Dat jullie bij elkaar blijven logeren is een blijk van vertrouwen van jouw kant, ook dat zal hij erg fijn vinden.

    Zijn ouders baseren hun mening over homosexualiteit wellicht op wat in de bijbel staat, in het bijzonder het oude testament. Daar staat dat dat soort gedrag de Here een gruwel is. Zijn ouders zullen zich christenen noemen. Dat komt van de boodschap die Christus heeft verkondigd en dat is een boodschap van liefde. Bij homosexualiteit gaat het er om dat er liefde kan zijn tussen twee mannen, maar ook lustgevoelens. Jullie zijn vrienden, dus tussen jullie is ook een soort van liefde die voor zijn ouders heel acceptabel is. Waar ze moeite mee zullen hebben is de sex. In veel christelijke gemeenschappen wordt homo zijn geaccepteerd, maar homo doen niet.

    Of jij kan helpen hangt af van wat voor contact jij met zijn ouders hebt. Praat je wel eens met zijn ouders over dingen of is het alleen oppervlakkig van "hoi"en verder niets? Als jullie met elkaar praten zou je eens kunnen vragen hoe hun geloofsovertuiging met liefde tussen mannen of tussen vrouwen omgaat en daar een gesprek over te hebben. Zo kun je een beetje proberen hun mening te peilen en aanvoelen wat mogelijk is om uit de kast te komen.

    De meeste ouders houden van hun kinderen en vooral moeders zullen het homo zijn makkelijker accepteren dan vaders en misschien wel extra zorgzaam worden. (Mijn jongen blijft altijd mijn jongen!)
    Voor vaders is het wat moeilijker. Ze gaan zich afvragen of hun zoon wel een echte man is en of zij niet als vader gefaald hebben. Soms denken ze dat het een soort ziekte is die genezen kan worden. Jouw vriend heeft nog geen sex met mannen, dat maakt het makkelijker voor zijn ouders. Als je vriend later zelfstandig gaat wonen dan heeft hij meer vrijheid om zichzelf te zijn.

    Ik wens jullie veel sterkte en ik vind dat jij een goede vriend bent dat je die moeite wil doen voor hem. Jij bent een echte vriend! Later zal jouw vriend wel relaties hebben met mannen, maar jou zal hij nooit vergeten!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten