Skip to content
9 reacties
658 weergaves

bepaald het uiterlijk toch je gedrag?

Een vriend van mij zegt dat men zich aan past aan het uiterlijk.Knappe jongens en meisjes voelen zich zekerder van zichzelf omdat ze meer belangstelling krijgen. Slanke jongens zijn modebewuster en stevige jongens vaak stoerder of meer macho omdat ze fysiek vaak sterker zijn. Kiezen ook vaak stoerdere beroepen. Slanke meiden en jongens kiezen vaak ook vriendschap met jonge mensen die slank zijn. Terwijl iemand die dik is vaak ook weer kiest voor een ander die dit ook is. Zoals mijn vriend met wie ik een klik heb omdat we alle twee nogal stevig zijn, ben onzeker tegen over meiden en hij ook maar eigenlijk hebben we genoeg aan elkaar we gaan vrij met elkaar om,en voelen ergens een soort aantrekkingskracht, zou ik dit ook hebben gehad als ik slank was en heel populair bij de meiden.

17 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Maar de vraag was of je uiterlijk mee je gedrag bepaalt. Dat is zo klaar als een klontje. Mooie mensen hebben nou eenmaal een streepje voor. Ze krijgen alles cadeau in het leven waar anderen keihard voor moeten knokken. Staat tegenover dat mooie mensen vaak kil, hautain en arrogant zijn. De leukste karakters zitten bij de iets minder mooie mensen. Ware schoonheid zit van binnen, weet je wel.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Gevoelens hebben niets met dik of dun te maken.Je valt op meiden of op jongens of op alle twee.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Je zoekt excuses voor je vriendschap met die jongen, wees blij met zo'n vriend en geef toe dat je gay bent, wees een kerel en geen mietje met twijfel of zeurderigheid. Ook gay en zou niet anders willen,zelf slank maar een stevige vriend welkom.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Weet je ik zou me bij een slank iemand niet prettig voelen, daarom geef ik de voorkeur aan een vriend die ook hetzelfde postuur heeft als ik. Als ik een meid had dan ook liever een stevige meid omdat ik me dan denk ik zekerder zal voelen. Maar mijn vriend valt ook op stevig en heeft geen problemen met zijn lijf. Om nu mezelf als homo te zien,ja,weet niet, twijfel teveel, al daagt hij me wel eens uit met een worstel partij en soms doen we dit ook,en merk ik dat ik het spannend vind, dan mijn ouders denken dat ik op jongens val, ergens begrijp ik hun gedachten wel, maar heb zoiets als ik nu slank was en als meiden aandacht aan me gaven en ik was heel vlot,wat dan. gek maar zo denk ik.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Onzin, dat dik op dik valt of slank op slank. Verder je denkt dat als je slank was en populair bij meisjes was je wel een vriendin had? Leg de schuld niet neer bij je uiterlijk of gebruik geen excuses, nergens voor nodig. Je vriend is wat onzeker tegen over meisjes, logisch omdat hij niet op meisjes valt, en jij ook niet, dat haal je zo uit je mail. Maar jij bezorgt hem twijfel ondanks jullie goede verhouding, wees eerlijk en geniet van elkaar, meisjes passen niet bij jullie en wees gewoon een stoere homojongen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Wie knap is krijgt nu eenmaal meer belangstelling, streelt het ego waardoor ze zich anders gedragen dan die gewoon zijn en dit minder ervaren. Maar leven vaak even zo gelukkig en zijn vaak tevreden met minder aandacht. Jongen 17 denkt dat als hij populair was bij de meisjes hij misschien wel met een meisje ging,inplaats vriendschap met dito jongen. Onzin,maak het je niet moeilijk en geniet samen met hem van jullie vriendschap,ps zelf slank maar val op dikke jongens, moet toch even gezegd worden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn vriend is ook stevig maar wel zelfverzekerd, alleen wel onzeker tegen over meisjes net als ik. Maar we vinden het niet zo erg nu wij bij elkaar zijn,vraag me alleen af zou die aantrekkingskracht er ook zijn als ik heel populair bij de meiden was of is het zoiets dan zoek ik dit.Hij heeft zoiets ga net zo lief met een jongen uit en lol beleven, makkelijker, je hoeft je niet zo uit te sloven,en ergens vind ik hem ook wel aantrekkelijk. Maar uit ervaring weet ik dat machojongens en die stoer doen vaak onzeker zijn tegen over meiden, dan jongen 18 je zegt jouw uiterlijk heeft jouw gedrag bepaalden dat vraag ik me ook af.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik merkte dat ik veel complimentjes kreeg van mannen omdat ik zo mooi slank was en zo goed figuurtje had. Daardoor ben ik nog meer op mijn uiterlijk gaan letten en strakkere kleding gaan dragen om goed mijn lichaam te tonen. In de buurt van mannen ga ik me steeds uitdagender gedragen omdat ik weet dat ze me lekker vinden. Ik vind het dan weer heel spannend als ze naar me kijken. Waardoor ik nog meer mijn lijf show. Mijn uiterlijk heeft echt mijn gedrag bepaald. Keerzijde is wel, dat als een keer een man niet kijkt, ik me onzeker voel dat ik niet meer goed ben.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • ja dit hangt af van persoon tot persoon en mensen gedragen zich anders omdat dat in hun aard zit en stevigere gebouwde mensen zullen dan ook onzekerder zijn, zoo ervaar ik dit ook

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten