Skip to content
12 reacties
496 weergaves

Lage pijngrens

Ik vind het harsen altijd erg pijn doen. Nu zegt mijn schoonheidsspecialiste dat het komt vanwege mijn homo zijn. Weet iemand of dit echt zo is?. Ze zegt trouwens ook dat meiden een veel hogere pijngrens hebben dan jongens. Ze merkt echt dat vrouwen meer pijn kunnen verdragen bij het harsen.

18 jaar
4 jaren geleden

12 Reacties

  • Gewoon scheren. Electrisch of met een krabbertje maakt niet uit. Ook je zaadbalzak goed ontharen.Ik onthaar onder de gordel eigenlijk alles, behalve m'n perineum. Dat vind ik te lastig en het prikt te veel als het haar weer gaat groeien.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik hoorde nu van meisje dat het harsen bij haar ook pijn doet, maar dat je daar gewoon tegen moet kunnen. Ze vind het geen probleem. Maar ik kan het niet aan. Zijn er meer jongens die harsen niet aankunnen? Of ben ik de enige? Ik schaam me er echt voor dat ik het niet aan kan en dat meisje wat ik sprak wel.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Nu ik er nog eens goed over nadenk was het dus best beledigend wat de schoonheidsspecialiste tegen mij zei? Volgens mij was ze geirtiteerd omdat ik zo klaagde over de pijn en het harsen niet aankon. Maar dat is dan toch geen reden om over mijn homoseksualiteit te beginnen? Vanwege de situatie toen durfde ik op dat moment er niets tegen in te brengen. Omdat het me toch dwars zit wil ik het met haar gaan bespreken? Wat kan ik dan het beste zeggen?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Natuurlijk heeft dat niks met je geaardheid te maken. Er zijn homo's met een lage pijngrens, en net zo goed homo's met een hoge pijngrens.

    Dat het toegeschreven wordt aan 'homo' zijn, lijkt me puur een gevalletje stereotyperen. Het past tenslotte al snel in het plaatje dat homo's minder stoer/krachtig/etc. zijn dan hetero's. Maar dat is een stereotype, en er zijn voldoende homo's die daar van afwijken.

    Heb je je al vaak laten harsen? Waarschijnlijk zal je merken dat na verloop van tijd de pijn minder zal worden. Alleen al om het simpele feit dat je gewend zal raken aan de pijn.

    Als je scheren niet ideaal vindt en daarom gaat harsen, maar daar ook bedenkingen bij hebt, overweeg dan eens een IPL-ontharingsapparaat voor thuis. Kan goede resultaten leveren, terwijl je het lekker op de badkamer/slaapkamer kan doen. Lees je wel goed in via Google, zodat je weet waar je mee bezig bent. Maar dat geld ook voor harsen en scheren: het is altijd handig om goed te weten waar je mee bezig bent.

    Succes, en laat je niet leiden door wat anderen over je zeggen of denken. Iedereen denkt anders over je, er bestaat geen goed of fout. Stukken makkelijker om gewoon jezelf te zijn =)

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat ik wel weet is dat de meeste jongens een lagere pijngrens hebben

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Is het echt vanwege mijn homo zijn? Mijn schoonheidsspecialiste zei toen ik klaagde over de pijn "ja, homo's kunnen niets hebben" en ze zei dat vrouwen nooit klaagden bij het harsen, maar de pijn gewoon ondergingen. Nu wordt bij sommige reacties bevestigd dat het echt is omdat ik homo ben. Daar ben ik best van geschrokken. Hoe kunnen die jongens weten dat dit echt zo is of roepen ze maar wat? Ik weet niet of mijn schoonheidsspecialiste ook hetero-jongens als klant heeft en of die het harsen wel aan kunnen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Natuurlijk is het omdat je homo bent welke man gaat daarvoor naar een schoonheidsspecialiste

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Je zou naar een alternatief voor harsen kunnen kijken? Bijvoorbeeld ontharingsspray. Groeien de haartjes iets sneller terug, maar heb je geen pijn.

    Laseren kan ook een overweging zijn. Je bent dan in een aantal behandelingen voorgoed van de ongewenste haargroei af en hoeft niet meer te harsen etc.

    Ook wil ik nog zeggen dat er meer jongens en mannen zijn, zowel homo, bi als hetero, die hun lichaam ontharen.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • kan je kan je beter laser laten ontharen. minder pijn en effectiever.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ze heeft gelijk. Vrouwen kunnen veel meer hebben dan mannen. Mannen zijn watjes. Ikzelf ook.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja homos hebben een lagere pijngrens

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Je schoonheidsspecialiste zal vermoedelijk geen hetero mannen als klant hebben. Die laten zich niet harsen en hebben geen schoonheidsspecialiste.
    Het lijkt me te kort door de bocht als zij stelt dat alle homo's een lage pijngrens hebben. Wel is het vaak zo dat mannen vaak nogal kleinzerig zijn. Ze maken er vaker een drama van als ze een prik moeten halen, vallen soms zelfs flauw e.d. Meisjes en vrouwen maken er niet vaak een preobleem van en zijn dus veel sterker .

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten