Skip to content
26 reacties
739 weergaves

Oorringen in tunnels dragen

Hallo, ik wil oorringen gaan dragen, en meteen in beide oren. Grote ronde zilveren ringen. Nooit eerder gedaan. Dat wilde ik al heel lang, maar het duurde even voor ik het ook durfde. Als jongen echte oorringen gaan dragen is namelijk toch iets anders dan diamantjes of zo. In mijn directe omgeving is er eigenlijk niemand die ze heeft. Eerst dacht ik nog meer aan plugs, zoals veel andere jongens inhebben. Of in elk geval om daar mee te beginnen. Dat is veel minder opvallend, en ronde ringen zijn sowieso bij jongens nog veel minder gangbaar. Maar ik realiseerde mij al snel, dat ik dat eigenlijk maar niets vind, en dat ik de zilveren ringen wilde! Ik denk overigens dat er meer jongens zijn die dat geweldig zouden vinden en heel graag de zilveren oorringen zouden willen dragen, maar dat vanwege de mogelijke reacties niet durven en zich tot plugs, studs of diamantjes beperken. Dat was ook de reden dat ik het zelf lang niet durfde. Maar ik heb in diverse fora begrepen dat jongens die inderdaad oorringen in plaats van diamantjes zijn gaan dragen, daar geen spijt van hebben. De meeste jongens hebben hun ringen direct door hun oorlellen, ik wil ze echter in tunnels gaan dragen, dat vind ik een stuk stoerder. Een maand geleden heb ik al die tunnels laten aanbrengen, in elke oorlel een zilveren van 7mm doorsnee, waar die ringen straks doorheen moeten, als het wondje helemaal genezen is. Het moeten echt stevige ringen worden, 3mm dik en 2cm diameter. Ik hoor graag van andere jongens met oorringen in tunnels over hun ervaringen, hoe dat is, en waar je op moet letten (veiligheid, hygiene en zo). Over oorringen direct in de oorlellen heb ik wel eens gelezen dat je de oorringen dan voelt meebewegen. Hoe is dat met oorringen in tunnels? Is dat afhankelijk van omvang en gewicht? Is dat een prettig gevoel?

22 jaar
4 jaren geleden

26 Reacties

  • Het zijn gewone klik-ringen, dus een makkelijk systeem. Voorlopig vind ik dit format perfect.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Mooi dat ze overal even dik zijn. Hoe maak je zulke ringen vast en los? Naarmate je ze nu al wat langer draagt, heb je nu ook dat je aan het formaat van de ringen begint te wennen en ook al grotere ringen zou willen proberen?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23. Nee, alleen de ringen gaan dan uit. De tunnels laat ik uiteraard zitten. Ja, die ringen zijn overal even dik,. echt over de hele linie 3 mm. Ja, intussen begint het te wennen, dat bewegen *grijns*

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22. Doe je dan altijd alleen je ringen uit of ook je tunnels? Ik kan mee voorstellen dat de tunnels ook als blokken tegen je wangen drukken in een helm. Zijn jou ringen eigenlijk overal even dik? Want mijn ringen bestaan deels uit een dun pennetje als het ware die door mijn oor gaat. Ik ken ook wel een aantal jongens met oorbellen, waarvan best nog wel een paar ook echt oorringen hebben. En een jongen dus ook met 1 tunnel met vaak een ring erdoor. Wen je nu ook elke dag wat meer aan het bewegen enzo van de ringen?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23. Nee, dat met de vingers gaat niet, is in elk geval een heel gedoe, want een motorhelm moet strak zitten, dus daar kom je niet goed tussen. Maar het is niet zo'n punt om de ringen uit te doen. Ja, jongens met oorplugs, diamantjes of alleen tunnels ken ik wel. Maar oorringen is natuurlijk toch wat anders. Heb wel het idee dat een van hen (met diamantjes) best beetje jaloers keek. Er schijnen veel jongens met plugs of diamantjes te zijn die eigenlijk ontzettend graag ook grote zilveren ringen zouden willen, maar dat niet durven.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22. Mijn ringen rinkelen niet, maar ik kan me voorstellen dat dat meevalt. Als ik in bed lig voel ik ze wel, maar het stoort me niet. Kun je de ringen niet met je vingers de helm uit begeleiden? Ik heb wel eens een helm op gehad met karten, maar kan me niet meer herinneren hoe dit met mijn oorringen ging eigenlijk. Als ze omhoog mee worden getrokken kan misschien niet prettig zijn dan. Naar beneden hangen ze toch al dus zal inderdaad makelijker zijn. Ik merk ook regelmatig dat mensen langs mij heen kijken naar mijn oorringen. Ken je ook geen jongens met "gewone" oorringen/oorbellen?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jonge 23. Ja dat gerinkel overleef ik wel *grijns*. Bij het liggen storen ze niet, daarvoor zijn de ringen niet groot genoeg denk ik. Met helm op is het vooral lastig met de helm afdoen, dan worden ze meegetrokken (helm opdoen is minder een punt, en als de helm eenmaal op is, ook geen probleem met dragen, maar helm afdoen is dan dus vervelend). Ja, ik vind het er zo heel mooi uitzien. Erg veel reacties krijg ik niet, maar veel mensen zijn welk duidelijk verrast, in mijn omgeving draagt niemand ze namelijk. Daarom val ik met oorringen dus toch wel op.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22. Dat gerinkel zal ook wel niet het ergste zijn haha Zelf heb ik alleen dat ze soms wat raar dubbel onder mijn oor liggen als ik in bed lig, maar ik laat ze ook altijd gewoon in. Zelf heb ik nog eigenlijk nooit een helm op, waarom doe je ze dan uit? Is het lastig met op en af zetten, of zit het gewoon niet prettig in de helm? Ik heb ook ooit eens oorringen van dat formaat gehad, en op den duur wend dat weer en heb ik toch weer grotere genomen haha Zoals jij het nu hebt lijkt het mij ook wel mooi in proportie bij elkaar. Fijn dat je nog geen negatieve opmerkingen gekregen hebt! Hoe reageren de meeste er bij jou op?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23. Als ik mij in bed omdraai hoor ik ze wel, ja. Nee, ik laat ze in, elke keer uitnemen is mij teveel gedoe. Ik denk alleen wel dat ik ze op de motor uitneem, vanwege de helm. Als ik nu minder dikke ringen los in de oren zou hangen, krimpen de gaatjes, en dat is niet de bedoeling. Heb ze nu net laten stretchen omdat ik juist de combinatie van tunnels en oorringen supergaaf vind. Wat ik later doe, weet ik nog niet, maar voorlopig zijn de huidige ringen groot genoeg! En ja, het is allemaal vast een kwestie van wennen, maar ik voel me nu nog erg bekeken. Gelukkig geen negatieve opmerkingen tot nu toe.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22. Dus als je snachts in bed ligt hoor je je ringen duidelijk rinkelen. Of haal jij je ringen elke avond uit? Doe je ze vaker uit bij bepaalde activiteiten, momenten, etc. of laat je ze in principe altijd in? Ik bedoel met losse ringen niet persé dat je ook ringen neemt van 7mm. dik, maar dat je de huidige ringen los in je oor hangt. Zoals jij het nu hebt is ook een gave combinatie. Als je alleen de ringen er los in hangt gaan je oorlellen waarschijnlijk wat hangen. Ga je ook geen grotere ringen nemen met dezelfde dikte als je nu hebt? Dat mensen kijken en het gevoel van slingerende ringen is allemaal een kwestie van wennen ;)

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23 jaar. Ik weet eigenlijk nog niet of ik dat vervelend of prettig vind, in elk geval wel apart. Ja, ik hoor heel licht gerinkel als ik mijn hoofd beweeg. Deze ringen zijn inderdaad wel zo'n beetje het uiteindelijke doel. In elk geval laat ik het er voorlopig bij. Nee, de tunnels laat ik zitten. Ik vind juist de combinatie veel mooier dan losse ringen in de oren. Dan zouden bovendien de ringen met 7mm wel heel erg dik worden, dat vind ik niet mooi. Zoals het nu is, is het al heftig genoeg. Ik merk dat er regelmatig mensen naar kijken, dat is ook al best wennen….

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22. Vind je het vervelend of juist niet dat die ringen constant tegen je wangen aan slingeren? Ik zelf vind dit totaal niet vervelend. Zo'n klein verschil in formaat is inderdaad meer dan je zou denken. De ringen die ik nu heb zijn 2mm., maar ik heb ook eens zulke ringen van 4mm. gehad. Dit verschil is behoorlijk! Zowel in het aanzicht als in het gevoel in mijn oren. Je hoort dus wel gerinkel van de ringen in de tunnels. Is dit zoals je het nu hebt je uiteindelijke doel? Of ben je later als je oorgaten geheeld zijn nog van plan de tunnels er uit te doen en alleen de ringen in je grote oorgaten te hangen?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 23 jaar. Ja ik voel de ringen echt behoorlijk, als ik mijn hoofd al een beetje beweeg, slingeren ze tegen mijn wangen aan. En ik hoor ook duidelijk nu een licht gerinkel. Nee, voorlopig ga ik niet verder stretchen, en laat ik bij deze tunnels en ringen.. Ik moet eerst zelf nog wennen aan het feit dat ik nu oorringen draag, en aan het feit dat iedereen op grote afstand meteen ziet dat ik oorringen draag. Want 2 of 3mm dik, en 14 of 16mm doorsnee lijkt misschien weinig verschil uit te maken, maar deze ringen vallen echt veel meer op. Ook omdat ze bij het minste al bewegen en daarom enorm de aandacht trekken. Ik snap best dat sommige jongens met plugs heel graag de zilveren ringen zouden willen, maar dat uiteindelijk toch niet durven.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • steek er tunnels in van 30-35 lengte 10cm dus je kan er nog veel aan

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22. Als oorbellen heb ik altijd al ringen gehad. Reacties heb ik er zeker op gekregen, en nog wel eens. Vrienden en familie vinden het helemaal te gek. Misschien ook wat makelijker omdat er meer jongens in mijn familie zijn en ik meerdere vrienden heb die ook oorringen hebben. Daarbuiten ook wel eens negatieve reacties, maar nooit zo veel. Gaaf dat je grotere ringen hebt nu. Het is inderdaad even wennen, maar dit wend wel snel. Dat ze alle kanten op slingeren zul je wel flink voelen denk ik en dat ze steeds tegen je wangen slaan ook. Ik voel ze ook altijd tegen mijn wangen tikken. Ga jij je oren nog verder strechen? En ga je nog grotere en/of dikkere ringen er in hangen?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23. Dus je draagt al een hele tijd oorringen. Krijg/kreeg je veel reacties? Ben vanochtend bij de piercer langs geweest, en de tunnels van 6mm zijn door tunnels van 7mm vervangen. Daarin heeft hij meteen stoere zilveren ringen van 3mm dikte en 16m doorsnee gehangen. Was best opgewonden toen ik mij daarna in de spiegel zag. Wat een verschil met de vorige kleinere ringen! Echt geweldig! Maar ook wel wennen, want ziet er best heftig uit! Ook voelde ik meteen een groot verschil, qua gewicht. Ze zijn duidelijk een stuk zwaarder en ze bewegen veel meer. Ze slingeren in de tunnels echt alle kanten op. Een heel aparte ervaring!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22. Toen ik 12 was kreeg ik oorbellen, dus ondertussen al zo'n 11 jaar lang oorbellen in. De ringen die ik meestal draag zijn zilveren ringen van 2cm. Daarnaast heb ik ook nog zulke ringen van 3cm., die ik zo af en toe eens draag. Ik voel altijd wel verschil tussen beide soorten. De ringen van 3cm. voel ik altijd duidelijk meer bewegen dan mijn ringen van 2cm., terwijl die ook al behoorlijk bewegen.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23 jaar. Hoe groot zijn jouw ringen? En hoe lang heb je die al? Ja, dat hevig meebewegen in de tunnel moet een heel speciaal gevoel zijn, dat is nu al een beetje met de kleine ringen die nu in mijn tunnels zitten, dus dat wordt straks vast meer als ik grotere tunnels met zwaardere ringen ga dragen!! Ga vandaag bij de piercingshop langs om te kijken of dat al kan. Als het heel stil is kan ik de ringen nu ook bij het bewegen zachtjes horen, een zwaardere ring zal vast ook veel meer geluid maken.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Zelf heb ik al jaren "gewone" oorbellen. In beide oren een zilveren ring (dus zonder tunnels). Het bewegen van de ringen voelt gaaf, maar dit wend wel op den duur. Hoe groter, dikker en zwaarder de ringen; hoe meer ze zullen bewegen en hoe meer je ze zult voelen. Als je ringen in je tunnels gaat hangen hebben de ringen veel ruimte (omdat de gaatjes in je oren groter zijn) om te bewegen, dus dit zul je ongetwijfeld veel gaan voelen. Ik ken een jongen die dit in 1 oor heeft zoals op die foto. Het ziet er erg gaaf uit vind ik. Die ring van hem beweegt ook altijd erg veel en hevig in zijn tunnel. Het enige is dat je de ring in de tunnel zult horen bewegen, omdat dit metaal op metaal is. Maar dit zal ook ongetwijfeld snel wennen. Zeker doen zou ik zeggen!

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 18 jaar. Wat leuk dat je dat ook een super foto vindt. Ik ben met die foto dus november de piercingshop binnengestapt en heb tegen de piercer gezegd: precies zo wil ik het ook. Zulke zilveren tunnels, en zulke zilveren ringen, precies van die grootte. Binnen een paar weken is het zo ver, en mogen er grotere tunnels en ringen in. Vooral die grotere ringen moeten een bijzonder gevoel zijn, als je die voelt bewegen.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten