Skip to content
16 reacties
670 weergaves

Broek zakt af, te licht?

Ik ben wel 1.85 en weeg maar 52 kilo. Ik eet goed, ik fiets altijd naar school en zit op voetbal en hockey. Voel me goed. Volgens de huisarts heb ik ondergewicht. Ik heb er geen problemen mee. Maar met kleren is het wel eens een probleem. Heb xxs en mijn broeken zakken af met riem om.... Hebben meer jongens dit?

15 jaar
5 jaren geleden

16 Reacties

  • Houd je er wel rekening mee dat als je veel sport je ook meer moet eten?
    Als je niet genoeg eet, maakt je lichaam energie door vet af te breken (of als dat er niet is spieren).

    Ik heb het idee dat je misschien de hoeveelheid eten die je nodig hebt om gewicht erbij te krijgen, je sporten te ondersteunen en gezond te blijven allemaal bij elkaar veel meer is dan je denkt.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Bretels zijn een optie. Desnoods onder een shirt zodat niemand het ziet als je het jezelf niet ziet dragen. Anders riem met veel gaatjes of skinny jeans

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben ts. Ik eet 8 boterhammen per dag (2 ontbijt en 6 op school). Haal wel eens iets uit de muur op het station en warm eten die ik ook goed. Dus ik heb geen anorexia. Anders had ik het sporten nooit volgehouden. Heb wel eens het gevoel dat ik moet eten om niet om te vallen. Heb ook geen suiker oid. Ik groei gewoon nergens van

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je huisarts je zegt dat je ondergewicht hebt is de kans zeer groot dat je dat ook echt hebt. Ik had vroeger een vriend die min of meer hetzelfde meegemaakt heeft. Hij zei dat hij zich prima voelde maar verschillende schooldokters zeiden hem dat hij ondergewicht had en om eerlijk te zijn, had je gewoon naar hem gekeken had je dat ook gezien, hij was enorm mager. Hij bleef echter volhouden dat hij zich prima voelde totdat het echt naar anorexia kantelde. Hij vroeg vaak van: "Hoeveel boterhammen eet jij 's middags" en zo'n dingen, puur om er zeker van te zijn dat hij altijd minder at dan anderen. Ik hoop echt dat dit bij jou niet het geval is want het was echt niet leuk om hem zo te zien. Het is bij hem trouwens nog steeds niet echt gebeterd. Dus, volg de raad van je huisarts

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom neem je niet een skinny jeans,een echt strakke zit zowat geplakt aan je benen

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat is het probleem met een riem? Die kan je toch zo strak omdoen als je wil. Dat moet toch werken? Ik ben ook slank, en heb ook altijd een riem om wat goed werkt. En een riem is nog stoer ook ;)

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb/had dezelfde problemen. Ik ben 2 meter en 60 - 65 kg. Broeken bestel ik altijd online, in winkels ga je toch niets vinden. Kijk eens op jeansgek.nl voor bovenkleding kom ik vaak bij Girav uit. Een duurdere optie is american tall. Daar komen namelijk nog hoge verzendkosten bij.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ts. Ik heb er verder geen last van. Maar broeken blijft een probleem. Mijn vrienden zijn ook alle drie slank maar zij gaan naar een winkel, zoeken hun maat uit, passen en klaar. Lengte is geen probleem, wijdte wel... Zij kunnen elkaars broeken aan, ik niet.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • In mijn ogen ben je wel iets te licht. Zelf ben ik 1.88 en ~78 kilo. Helemaal als je ernaast sport kan je verwachten dat je door middel van je spiermassa zwaarder bent. Maar dit kan ook genetisch bepaald zijn natuurlijk.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja dat had ik ook. Je kan kleinere riemen kopen of extra gaatjes in je riem maken. Dat hielp bij mij goed. Inmiddels ben ik best veel aangekomen, een kilo of 7, zonder veel anders te doen. Het komt bij je vast ook goed

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Bretels kopen

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja ik heb dat ook. Niet zo erg als jij, ik ben even lang en 60 kg ongeveer. Je kan er niet echt iets aan doen. Van meer eten krijg je alleen maar een vet laag. Je kan niet een andere bouw krijgen door meer of iets anders te eten. Net als dat je niet langer kunt worden als je dat wilt. Niks aan de hand dus. Alleen kleding is inderdaad super kut altijd vooral broeken. Niks past moet uren zoeken. Of het is te wijd of te kort

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Had ik ook op die leeftijd. Je kan er maar weinig aan doen. Sommige mensen groeien nou eenmaal eerst in de lengte en pas daarna in de breedte. Komt heus wel goed. Voetbal en hockey zijn goed maar je word er niet breed van. Daarvoor moet je zwemmen. Geen recreatiezwemmen maar 3X week een uurtje baantjes trekken. Geloof me: je ziet jezelf maand na maand breder worden.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat je te licht bent voor je lengte

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • helpt een extra gaatje in je riem ook niet dan?
    Wat is je middelomtrek? Is xxs de maat van je onderbroek?
    Voor uitleg zie https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/afvallen-en-gewicht/heb-ik-een-gezond-gewicht.aspx#omtrek

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Op jouw leeftijd was ik 1m95 en 68 kg. Jij bent wel heel erg licht! Maar je bent pas 15, je bent nog in de groei en je zult zien dat de kilo's er op een gegeven moment aanvliegen, ik ben sindsdien in de lengte nauwelijks meer gegroeid maar wel in de breedte!

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten