Skip to content
6 reacties
245 weergaves

Prikken weigeren

Van mijn vader moest ik altijd naar de dokter als ik werd opgeroepen voor prikken. Ikzelf weiger nu sinds ik 16 ben. Ik heb er geen zin in levende en/of dode ziekteverwekkers in m'n bloed te laten spuiten. Dat kan nooit goed zijn en is allesbehalve natuurlijk. Het is echt geen ramp een keer ziek te zijn en daarom thuis of in bed te moeten blijven. Er is wel op me ingepraat me die troep wel te laten inspuiten.Ik pieker er niet over. het is mijn lichaam en ik mag daar zelf over beslissen. In de grondwet staat dat je dat recht hebt. Laten jullie je wel prikken of ook niet meer ?

16 jaar
5 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik vind het dom je niet te laten prikken. Als ik word opgeroepen ga ik. Jammer dat ze niet gewoon op school komen. Dan gebeurt het ook nog in "werktijd " De laatste keer kreeg ik 2 prikken. Handig dan hoef je er een keer minder naar toe.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 16 Zie internet Je hebt geen gelijk. Het interesseert landen waar gele koorts is uitgebroken totaal niet of je daartegen bent ingeënt. Ze hebben daar geen belang bij.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • J16: het is wel omgekeerd. Als je naar een land wil gaan waar gele koorts heerst mag je dat land niet binnen zonder inenting.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Man van 23 Je praat de industrie na die groot financieel belang hebben bij dit soort meningen. Gele koorts is in geen enkel land verplicht, tenzij je uit een land komt waar deze ziekte heerst. Geen probleem dus.Dat de rotzooi die ze bij je inspuiten geen kwaad kan, is ook nooit bewezen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb niet veel last van die prikken. Ik heb er nooit over nagedacht, maar misschien heb je wel gelijk.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het slecht voor je zou zijn. Er is wel wetenschappelijk bewijs dat inentingen ziektes kunnen voorkomen.

    Je bent 16 dus ja, dan mag je zelf beslissen. Niemand kan jou dwingen. Maar niet miepen als je straks ziek wordt omdat je je niet hebt laten inenten. Een keertje ziek op bed liggen is niet zo erg, maar inentingen zijn voor ziektes die wel wat erger zijn dan alleen maar ziek op bed liggen. En mocht jij ziek worden omdat je niet voldoende beschermd bent omdat je inentingen weigert, dan loop je ook kans om andere mensen, die om verschillende redenen niet ingeënt zijn te besmetten. Bijvoorbeeld een baby. Jonge baby's mogen bijvoorbeeld nog niet ingeënt worden, dat mag pas vanaf een bepaalde leeftijd. Een ziekte waarvoor de meeste volwassenen beschermd zijn middels inentingen kan voor een baby dodelijk zijn. Vaccinaties werken zolang voldoende mensen gevaccineerd zijn. Je hebt geen enkele goed onderbouwde reden om je niet te laten vaccineren. Ik vind het ontzettend dom om het niet te doen.

    Hou er overigens rekening mee dat als je ooit nog een verre reis maakt, in sommige landen een vaccinatie voor gele koorts verplicht is, anders kom je het land niet binnen. Dan ontkom je er dus niet aan om je te laten prikken.

    23 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten