Skip to content
18 reacties
400 weergaves

negatieve reacties op regenboogbandjes

Ik draag sinds kort polsbanden en een brede halsband in regenboogvlag-kleuren. Zodat iedereen duidelijk kan zien dat ik homoseksueel geaard ben. Nu krijg ik veel negatieve reacties. Van jongens natuurlijk, dat was te verwachten, maar ook van meisjes en vrouwen. En zelfs ook van andere homoseksueel geaarde mannen en jongens die zeggen dat ik provoceer en ermee moet stoppen. Ik vind het juist goed dat ik uiting geef aan mijn homoseksualiteit. Moet ik stoppen met het dragen van de regenboog-bandjes? Vinden jullie het provocerend?

18 jaar
5 jaren geleden

18 Reacties

  • idd hoog tijd voor een goede psycho-analyse....

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Als ik jou was, zou ik eens naar een psycholoog gaan om dit verder te bespreken en van hem te vernemen hoe hij ertegenaan kijkt. De manier waarop jij met je homo-zijn omgaat lijkt mij verknipt en zal nog tot heel wat onaangename confrontaties leiden.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik draag de regenboogbanden zodat het onmogelijk voor mij is om mijn homo zijn te verbergen. Dat is heel erg zwaar. Want het is nu in alle situaties voor iedereen meteen duidelijk dat ik homo ben. Geen ontkomen of verstoppen meer mogelijk voor mij. Het maakt mij de gehele dag continue bewust van mijn homoseksualiteit. Naast de vele nadelen heeft het als voordeel dat ik makkelijker leuke jongens benader, ook hetero, want ze zien toch al dat ik homo bent, dus dan kan ik ze net zo goed proberen te versieren.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je je hier goed bij voelt, TS, dan houd ik je niet tegen. :-) Zolang je anderen in hun waarde laat, wees vooral jezelf! Maar ik ben wel benieuwd naar je motivatie: je zegt dat je je zo kleedt zodat je er niet meer omheen kunt dat je homo bent. Als ik eerlijk ben klinkt dat een beetje alsof je jezelf op de een of andere manier probeert te straffen, of probeert zo iets van onzekerheid weg te dringen. Als je zoiets bij jezelf herkent, dan lijkt dit me geen goede oplossing; maar het kan natuurlijk dat je het heel anders ervaart.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Met 7 cm grote banden, snap ik de reacties al helemaal. En vooral als jij dan zegt "alleen maar lelijke hetero-kerels" maak je het alleen maar erger. Heb je een hekel aan hetero mensen ofzo? Doe alsjeblieft normaal

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • 7 centimeter breed? Ehm, ja dat moet nogal opvallen. Sorry voor het antwoord dan, maar dat is eigenlijk wel provocerend dan. Ik heb bijvoorbeeld ook eentje van Greenpeace om. Een hele groene. Zo een stoffen, want die plastieken draag ik niet graag. Is wel al heel ver versleten ook al kan ik die losknopen voor het wassen of douchen, maar doe dat meestal toch niet. Maar als ik die 7 cm breed ga dragen om polsen en nek, dan zou ik ook nogal bekeken worden en reacties krijgen, dat ik dan een te groene ben of zo. Het is gewoon vragen om reacties dan en dan al zeker als het gelijk bij u de regenboogkleuren zijn. Aléja, als ge niet gepest wilt worden zou ik die toch niet aandoen hoor.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja TS, ik snap je wel hoor maar is het nou echt nodig om je altijd en overal zo nadrukkelijk als homo te profileren? Nota bene dan nog in de bouwmarkt waar tuurlijk alleen maar lelijke hetero bouwvakkers komen? (Sorry, bouwmarktklanten maar het klopt wel). Ik vraag me echt af wat je hiermee wil bereiken. Homo's zijn geaccepteerd in NL daar is al decennia geen discussie meer over. Ik maak me sterk dat iedere homo in dit land een vrij en ongehinderd en gewoon leuk leven kan hebben met of zonder partner. Dus what's the point om de hele emancipatie issue weer vanaf nul over te doen?

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • De halsband is een 7 cm brede band in de kleuren van de regenboogvlag. Valt heel erg op. Ook mijn polsbanden zijn 7 cm breed en vallen dus ook goed op. In sommige situaties is het echt moeilijk om er zo duidelijk homoseksueel bij te lopen. Ik moest pas in de bouwmarkt is halen en het leek of er alleen maar lelijke hetero-kerels waren met vervelende opmerkingen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Doet me denken aan die potsierlijk uitgedoste homo in de Engelse serie 'Little Britain', met name Daffyd, 'the only gay in town'. Anders gezegd : pure aanstellerij.    

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben geen pestkop maar als iemand in school zo rondloopt zou ik dat ook wel raar vinden. Zo een armbandje is OK, iedereen draagt er wel voor het een of ander of van festivals enzo en is best leuk om te zien wie van wat eentje heeft. Ik heb er een paar van loopwedstrijden en zwemwedstrijden en een paar andere. Maar een halsband vind ik er wel wat over. Of worden er in Nederland ook halsbanden gedragen? Ik weet niet goed wat ik daarbij moet voorstellen. Gelijk eentje bij een hond? Of eerder een kettinkje? Gelijk als eentje met een kruisje aan of zo. Twee polsbanden en een halsband zou bij ons in school gegarandeerd vragen zijn om gepest te worden, zeker door bepaalde jongens die er helemaal niet tegen kunnen dat iemand homo is. Na school zoud ge dan serieus afgerammeld worden omdat dat echt wel uitdagen zou zijn. Mijn broertje van 14 is voor de jongens en ik moet bekennen dat ik het moeilijk vind om dan een regenboog polsbandje eventueel aan te doen. Doet mijn broertje trouwens ook niet en zolang hij dat niet doet, ikke ook niet. Solidair zijn is één ding, uitdagen een andere. Of broertje zegt: ik ben het wel, maar daarom hoeft niet iedereen dat te weten.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik wil dat het in iedere situatie meteen duidelijk is dat ik homoseksueel geaard ben. Vooral mijn brede halsband in tegenboogvlag-kleuren valt goed op. Er is voor mij dan geen ontsnappen aan mijn homoseksueel. In het verleden merkte ik dat ik wel eens in sommige situaties niet duidelijk was over mijn homo zijn, of me zelfs voordeed als een stoere hetero. Nu ik de regenboogsymbolen draag gaat dat echt niet meer. Veel mensen vinden het niet leuk dat ik zo duidelijk ben over mijn homo zijn, vooral als ik laat merken jongens seksueel aantrekkelijk te vinden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat is er mis met een regenboog bandje? Maakt toch niet uit. Als jij dat leuk vind moet je dat doen. Ik ben hetero en stoor mij er totaal niet aan.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat blijft er nog over van die mooie oer-Hollandse uitdrukkingen als "doe gewoon dan doe je al gek genoeg" of "steek je kop niet boven het maaiveld"? Nee hoor, iedereen moet zo nodig voortdurend zijn/haar statement maken. Zonder statement en "profilering" tel je niet meer mee. Allemaal de schuld van het Binnenhof, daar doen ze niks anders.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Klopt jongen16. Geaardheid is privé. Niemand zit te wachten op vertoon van geaardheid. En macho hetero's zijn al even irritant als homo's met lange tenen. Waarom kan nou nooit nog eens iemand nog gewoon doen in dit land?

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik snap de reactie wel. Je hoeft niet aan iedereen zo duidelijk je geaardheid te laten zien. Denk eraan hoe jij het zou vinden als een hetero jongen telkens zegt dat hij hetero is. Ik ben hetero en vind het ook raar om het telkens te roepen, zo van kijk eens ik vind meiden leuk. Kijk mee eens een vriendin en geen vriend hebben. Dat is toch ook raar. Er is niks mis mee om homo te zijn, maar dat hoef je niet zo duidelijk te laten merken.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook homo, maar loop er niet mee te koop.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Vreemd dat je zulke negatieve reacties krijgt. Ik draag verschillende polsbandjes waaronder eentje in de regenboogkleuren hoewel ik niet gay ben. Heeft nog nooit iemand wat van gezegd. De regenboogkleuren staan voor diversiteit en verdraagzaamheid in de samenleving. Ook Greenpeace gebruikt ze. Los daarvan vind ik het geen goed idee om je geaardheid al te nadrukkelijk te etaleren. Maar het is zeker geen provocatie. Dan is er ander provocerend gedrag waar ik me wel aan erger zoals mannen in leder stringetjes die op boten staan te hossen tijdens de Canal Parade. Blijf ze rustig dragen. Die negatieve reacties zeggen meer over jouw omgeving dan over jou. Gewoon negeren dus.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom vind je het juist goed om uiting te geven aan je homoseksualiteit ? Kijk, natuurlijk hoef je je niet te schamen voor je geaardheid en moet je het ook niet ontkennen of wegstoppen. Maar bewust gewoon continu daar uiting aan geven..... Wat is je beweegreden. Waarom?
    Je moet weten dat het hokjes-denken en je eigen hokje verdedigen ten overstaande van anderen in de hele wereld al heel veel ellende en de meest afschuwelijke oorlogen heeft voortgebracht gedurende de hele wereldgeschiedenis. Denk maar aan het geloof, of je eigen ras, of je eigen land, of je eigen familie, etc. Mensen hebben klaarblijkelijk de behoefte om ergens bij te horen en daaraan dan hun steentje bij te dragen door het te verdedigen ten overstaande van anderen..... Waarom is dat toch? Leef je eigen leven, ben trots op wie en wat je bent maar respecteer ook de ander in zijn / haar keuze. En dat respect begint dan al bij het niet irritant anderen te confronteren met jouw keuzes.....

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten