Skip to content
10 reacties
759 weergaves

verlegen ?

Ik vind het niet prettig als mijn vader of broer me naakt zien onder de douche. Ik probeer het te vermijden door de badkamerdeur dicht te houden. Op slot doe ik hem niet omdat dat van mijn vader niet mag. Hij heeft zelfs de knip onklaar gemaakt .Mijn broer en hij lopen zelf ongegeneerd in blote kont door het huis en douchen met de deur wagenwijd open. Zijn er andere jongens die het ook vervelend vinden bloot te zijn ?

14 jaar
5 jaren geleden

10 Reacties

  • Jongen 17 Jij moet toch maar eens eerst leren wat bepaalde woorden echt betekenen. 'Trots' heeft een heel andere betekenis dan degene die jij eraan geeft : kijk naar jouw eerste zin en betrek het op iets totaal anders. Bijv. jij hebt een gouden medaille behaald op de Olympische Spelen ; daar mag je dan terecht trots op zijn. Zou dat volgens jou dan betekenen, dat je je er niet voor hoeft te schamen ? En iedereen mag inderdaad jouw medaille zien, maar ... een medaille is nu eenmaal geen piemel. Als je de andere reacties op dit topic goed had gelezen en niet alleen geïnteresseerd zou zijn in je eigen navelstaarderij, dan had je het verschil al lang begrepen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Volgens mij betekent trots dat je je er niet voor schaamt en dat anderen het mogen zien. Ik loop niet met mijn lijf te showen, maar vind het geen probleem me uit te kleden waar anderen bij zijn. Of dat vrouwen of mannen zijn maakt me niet uit. Ik krijg er geen stijve door, behalve als ik me uitkleed omdat ik sex wil hebben. Dat is bijna iedere dag tegenwoordig.Het is goed voor je lijf en de productie van sperma. Ik vind het heel ontspannend en slaap daarna vrijwel meteen in !

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Verlegenheid voor TS betekent ook niet, dat hij zich schaamt voor zijn eigen lichaam. Wat betekent dat trouwens : ' trots op je lichaam ' ? Ga je voor jan en alleman met je piemel staan zwaaien, omdat je er trots op bent ? Het getuigt juist van zelfrespect door dat niet te doen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit laatste is, wat mij betreft, een totaal onzinnig voorstel, dat ook geen enkele kans heeft om ooit gerealiseerd te worden. Iedereen heeft het recht zichzelf te zijn, zoals ook iedereen recht heeft op een eigen mening, ook al staat ze jou niet aan ; en die 'verlegenheid ' is echt niet hetzelfde als een fobie, waar je dan maar een soort van gedragstherapie moet op toepassen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongens moeten van iedere vorm van verlegenheid wat hun lichaam betreft af. Desnoods door verplicht een aantal uren in een groep naakt door te brengen. Na een tijdje merk je niet eens meer dat je naakt bent en maakt het je ook niet meer uit. Dit moet een aantal keer herhaald worden om definitief van je verlegenheid af te komen Elkaar aanraken op de intieme delen helpt ook je naaktheid te ervaren en trots op je lichaam te worden.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Toen ik 10 was, moest ik voor een maand naar een kuuroord aan zee. Wij sliepen toen met veel jongens van mijn leeftijd op een zaal. Op een bepaald moment moesten wij ons op die zaal omkleden om te gaan zwemmen, zonder enige vorm van privacy. Ik weet nog dat ik in paniek was,
    omdat ik niet wilde dat andere jongens mijn piemel zouden zien, wanneer ik mijn onderbroek uitdeed. Toen ik een van de leiders daarvoor aansprak, zei hij dat we toch allemaal een piemel hadden ? Daar nam ik geen genoegen mee en besloot op bed te gaan zitten, een handdoek over mijn benen te leggen t.h.v. de lendenstreek en daaronder mijn slipje te verwisselen voor mijn zwembroek. Dus ja, die verlegenheid had ik dus ook heel sterk.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Er bestaat natuurlijk verlegenheid in het algemeen, waardoor je niet gemakkelijk contact zoekt zoekt met anderen. In deze topic echter focust die verlegenheid zich eerder op het geslachtsdeel van het eigen lichaam en hoe je daarmee omgaat.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook verlegen, maar laat dat niet merken. Als je verlegen bent, word je vaak gepest in een groep jongens. ik heb het meegemaakt bij gym dat ze mijn broek omlaag trokken en zelfs aan mijn kloten trokken. Dat bleef bij één keer omdat ik flink heb teruggevochten en die jongen een pijnlijk knietje heb gegeven in zijn zak.Ik kon niet anders, maar vond het heel rot dat die jongen verging van de pijn.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Interessante vraag ! Er zullen ongetwijfeld reacties komen in de zin van : we hebben toch allemaal een piemel enz. Maar ik begrijp dat gevoel van 'schaamte' en 'verlegenheid'. Zelf ben ik opgegroeid zonder broers of zussen, dus dat probleem stelde zich bij mij thuis niet. Maar ik had toch steeds het gevoel dat mijn piemel 'privé' is, en dat in wezen niemand hem moet zien, als ik zelf dat niet wil. We lopen toch ook niet naakt over straat ? Naturisten houden het ook privé door het enkel thuis te doen of op voorbehouden stranden. Daarnaast is er echter ook het besef, dat een piemel geen neutraal lichaamsdeel is : je gebruikt hem niet alleen om te plassen, maar hij is ook een bron van genot, en dat soort lustgevoel wil je enkel delen met bepaalde jongens of meisjes. Een heel eenvoudig voorbeeld : je staat in de urinoirs op school en je merkt dat de jongen naast jou naar je piemel kijkt : waarom reageer je bij de ene jongen je geschokt en probeer je hem zo veel mogelijk te verbergen, terwijl je je bij een andere jongen vreemd opgewonden voelt en zelfs een stijve van krijgt ?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja want ik schaam me dan dus je bent niet de enige :D

    11 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten