Skip to content
7 reacties
434 weergaves

seksuele voorlichting overbodig ?

Toen ik 9 jaar oud was heeft mijn vader me seksuele voorlichting gegeven. Ik wist niet veel van voortplanting en nog minder van seks. ik zat ook niet aan mezelf te friemelen en dat soort dingen. Mijn vader heeft me vertelt hoe kinderen gemaakt worden en wat seks is. Ook dat mijn piemel en ballen zouden gaan groeien en dat ik zou gaan masturberen, Omdat ik niet wist wat dat was, heeft hij me ook dat uitgelegd. Hij heeft me toen hij een keer onder de douche stond laten zien hoe een volwassen man eruit ziet en hoe ik er ook uit zou gaan zien Ik vertel dit omdat ik als ik soms lees wat sommige jongens vragen of schrijven de indruk krijg dat ze geen voorlichting gehad hebben.Wie heeft er nooit voorlichting gehad ? Is dat niet ontzettend vervelend? Hoe ben je dan aan je kennis hierover gekomen ?

17 jaar
5 jaren geleden

7 Reacties

  • Nadat ik mijn eerste natte droom had gehad en morgens wakker werd aan mijn vader gevraagd wat dat was. Denk dat ik nog 13 was. Mijn vader heeft er de tijd voor genomen is op de rand van mijn bed gaan zitten en heeft uitgelegd wat dat was. Ik had nog nooit met m’n piemel iets gedaan. Daarna wist ik hoe het zat. Heb er nu veel plezier van.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • De enige seksuele voorlichting die ik heb gehad was op school. Maar zoals mijn voorganger al zei durf je bepaalde dingen ook niet te vragen omdat je met zo'n grote groep bent. En was het nogal gefocust op voortplanting, Sommige dingen werden helemaal niet besproken zoals masturberen, gay of lesbi zijn , dat soort dingen. Mijn moeder zei op mijn vragen altijd "dat vertel ik je nog wel een keer" en ik wacht er nog steed op haha.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Op school krijg je wel voorlichting, maar omdat het in een gemengde groep gebeurt, durf je niet te vragen wat je eigenlijk wilt weten. Thuis geven moeders meestal voorlichting aan meisjes, omdat er natuurlijk ook over de menstruatie gesproken moet worden. Jongens worden door hun vader voorgelicht. Dat moet voordat ze wakker worden met het vocht van een natte droom. Als je niet weet wat er aan te hand is, kan je je daar onnodig zorgen over maken.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Op school nooit voorlichting gehad. Alleen in de tweede klas middelbare school werd er door die zuster die je komt meten en wegen gezegd dat je condooms moest gebruiken als je seks had,Dit om soa's te voorkomen. Als ik zelf kinderen zou hebben,zou ik die zeker seksuele voorlichting geven. Ook over masturbatie en homoseksualiteit. Op school werd ook dat doodgezwegen

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Erg goed hoe je vader dit gedaan heeft toen je 9 was. Op school krijg je ook voorlichting, maar dat is heel anders en niet zo persoonlijk als bij jou. ook goed dat hij je naar hem heeft laten kijken onder de douche. Ik heb nog nooit in het echt een blote volwassen man gezien.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • K heb voortplanting in de 2e gehad maar sv niet

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Voorlichting wordt gewoon op iedere school gegeven. Is niets bijzonders aan. Snap niet waar je je druk over maakt.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten