Skip to content
21 reacties
637 weergaves

orthopedische rugbeugel dragen

Mijn moeder vond dat ik een slechte houding had en moest daarom naar de huisarts. Die verwees door naar de orthopeed die zei dat ik een bochel aan het ontwikkelen was, die gecorrigeerd moest worden met een rugbeugel. Nu krijg ik van mijn moeder iedere ochtend die rugbeugel aan. Moet er ook mee naar school. Ik vind het echt een vreselijk rotding om te moeten dragen. Er zitten kindersluitingrn op zodat ik hem niet zelf uit kan doen. Mijn moeder trekt de spanbanden altijd heel erg hard aan zodat de beugel heel erg recht staat. Weet iemand of dit mag?

14 jaar
5 jaren geleden

21 Reacties

  • Ts, niet zeiken en luister naar je ouders en je dokter, anders krijg je er later spijt van

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 14 Niet zeuren ! Je bent krom en het is de plicht van je moeder ervoor te zorgen dat je weer een rechte rug krijgt. Je zal haar daar later dankbaar voor zijn Even doorzetten nu !

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb een kromme rug gekregen van teveel achter de computer te zitten. Ik moest met mijn moeder naar de huisarts en daarna naar de orthopeed. De rugbeugel is een soort van frame wat ik aan krijg en wat me helemaal recht trekt. De pijn komt daardat dan mijn spieren flink uitgetrokken worden. Mijn moeder klikt de sluitingen altijd dicht en die kan ik dan zelf niet meer loskrijgen. Dat vind ik het allerergste van dat ding, dat ik hem zelf niet af kan doen. Alleen mijn moeder kan de sluitingen met een speciaal sleuteltje losmaken. Ik vind het echt gemeen wat ze met me doen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is vervelend dat het zo pijn doet. Ik heb helaas zelf geen idee wat zo'n rugbeugel is maar enige wat ik je kan zeggen is dat het helaas volhouden is. Om heel eerlijk te zijn vraag ik me wel af waarom dit niet al veel eerder aangepakt is als je (vermoeddelijk) voor jaren zo'n slechte houding hebt gehad.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Heel erg voor je, maar wat vind je er zelf van als je later met een bochel loopt? Ik denk dat er geen andere oplossing is, maar het kan wel zijn dat het te veel pijn doet. De beugel niet dragen is dan geen oplossing, misschien kan de beugel wel iets minder recht gezet worden en dan over een tijdje weer wat rechter, zodat het wat minder heftig is. Ik snap dat je klaagt, dat is logisch, maar wil je zelf ook meedenken? Ik denk dat je moeder heus snapt dat het niet leuk voor je is en dat de specialist dat ook snapt, maar probeer het te bespreken, kom voor jezelf op, maar zei ook het belang van die beugel. Hoe is het verder thuis, broers of zussen, vader? De sfeer in huis?

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Help! Vandaag controle gehad bij de orthopeed in het ziekenhuis. Hij vond dat mijn rugbeugel rechter bijgesteld kon worden voor verdere correctie van mijn houding. Toen hebben ze mijn rugbeugel superrecht gezet en meteen weer gefixeerd met sluitingen zodat ik hem niet af kan doen. Toen ik moest huilen en zei dat ik het teveel pijn vond doen, zei de assistente dat een flinke jongen dat vol moest kunnen houden. Wie kan mij helpen, want het doet pijn.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja en nu ophouden met je geklaag. Dit moet voor je eigen bestwil.Houd nu eindelijk eens op met je zelfmedelijden!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik krijg de rugbeugel iedere ochtend na het douchen van mijn moeder aan. Ze klikt dan de sluitingen dicht. De beugel moet ik heel de dag dragen. Dat heeft mijn moeder zo besproken met de orthopeed. s avonds maakt mijn moeder de sluitingen pas los. Omdat het kindersluitingen zijn kan ik ze zelf niet losmaken om de beugel al eerder af te doen. Mijn moeder zegt dat erover klagen geen zin heeft en ik echt de beugel iedere dag aan krijg. Het moet echt van haar. Er is voor mij dus geen andere mogelijkheid dan dat rotding te dragen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts, wat ga je doen??

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts, wat ga je doen??

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind het heel rot voor je, kan me wel wat voorstellen als het lang pijn doet, heb ik ook gehad met een wond aan mijn voet. Stil zitten is voor mij geen goed idee, ik ben en echte beweger, maar elke stap deed pijn, heeft een maand geduurd. De dokter zei dat bewegen goed was voor de genezing.
    Bij jou denk ik dat het echt nodig is, stel je voor dat je later met een bochel moet lopen en er niets meer aan te doen is. Nu kan het nog en ja, het doet pijn, net als met een beugel voor je tanden, dat is ook niet leuk. Ik denk dat jouw beugel wel lastiger is en meer pijn geeft. Praat er toch maar over met je moeder en in het ziekenhuis, maar vergeet niet dat het er uiteindelijk om gaat dat je straks een normale rechte rug hebt.
    Sterkte!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Je moeder weet natuurlijk samen met de dokter wat het beste voor jou is, met het oog op de toekomst. Juist omdat je zelf vooral naar het hier en nu kijkt, en dus de pijn en het ongemak ervaart.
    Het feit dat je schrijft dat je zelf de bandjes niet kunt verstellen laat al zien dat je de consequenties van een kromme rug niet overziet.
    Ook al is het moeilijk, probeer toch je eigen rotgevoel opzij te zetten en vertrouw er maar op dat de dokter en je moeder het beste met je voor hebben.
    Als de beugel af mag zul je blij zijn met een rechte rug, geloof mij en de andere schrijvers maar.
    Ik heb zelf een tijd orthopedische schoenen moeten dragen, waarmee ik mezelf voor gek vond lopen, maar na twee jaar waren mijn voeten zeg maar recht gegroeid, nu kan ik alle schoenen dragen die ik wil! Ik ben blij dat ik zo lang heb doorgezet (onder dwang van mijn moeder).

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts is niet verstandig als jij het sleuteltje krijgt

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Niet klagen is heel moeilijk, want het is echt heel zwaar om te moeten ondergaan, helemaal nu de ortopeed de beugel nog rechter heeft afgesteld. Mijn moeder maakt de rugbeugel pas los als mijn dagelijkse verplichte draagtijd van 16 uur per dag er op zit. Mijn moeder zegt dat de slotjes op de sluitingen zitten om te voorkomen dat ik de beugel stiekem afdoe. Ik vind dat ze het sleuteltje aan mij moet geven.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Geen zelfmedelijden hebben. Je schiet daar niets mee op. Het is niet anders. Houd op met klagen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Maar dit ding dwingt mijn rug helemaal recht en trekt mijn schouders naar achteren met de spanbanden. De beugel rekt en stretcht mijn spieren van mijn borstkast enorm en dat doet pijn. Het ergste vind ik dat ik de sluitingen niet zelf kan losmaken, maar alleen mijn moeder met een speciaal sleuteltje. De orthopeed die de beugel rechter afstelde zei: we gaan jouw nog een maandje pijn doen. Ik moet over 4 weken weer terugkomen voor controle. Ik vind dit echt zo zwaar om te moeten ondergaan.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Je zal het moeten zien als een hulpmiddel,net als bijv.een prothese van een arm of been.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoe zouden we je kunnen helpen ? Dit moet nu eenmaal. Wel een beetje flink zijn en vooral geen zelfmedelijden hebben.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat je beter naar je arts en moeder kunt luisteren. Anders komt het misschien nooit meer goed.nu ben je nog niet uitgegroeid

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Vandaag teruggeweest naar het ziekenhuis voor controle. Mijn rugbeugel moest bijgesteld worden. Ze hebben hem nu rechter gezet en deed nu superveel pijn. Mijn moeder heeft hem nu net losgemaakt zodat ik hem af kon doen. Mijn moeder zegt dat de rugbeugel morgen echt in deze stand weer aan moet. Nu zie ik daar echt tegenop, maar mijn moeder zegt dat het echt moet. Wie kan mij helpen want ik zie er zo tegenop.

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten