Skip to content
16 reacties
1422 weergaves

Balzak

Heyyy,

Ik heb eventjes een vraagje. Ik merkte de laatste tijd dat er meer dan alleen mijn ballen in mijn balzak zitten. Dit klinkt natuurlijk heel raar maar bijv. op een afbeelding van een bio boek staat dat je 2 ballen met zaadleiders heb enz, maar als ik in mijn balzak voel lijkt het net of ik meer voel. Het zit niet op mijn bal zelf maar er meer omheen gewoon los in mijn balzak. Hebben jullie dit ook en is dit normaal?

groetjes

17 jaar
5 jaren geleden

16 Reacties

  • @18,
    jaja, en zo heb jij natuurlijk altijd gelijk.
    het ging mij niet om het onderzoek, maar om jouw hardnekkige ongeloof.
    maar goed, je doet maar; ik ga er geen energie en tijd meer aan verspillen; heb wel nuttigere dingen te doen dan iemand iets proberen uit te leggen die toch niet wil horen.
    in de middeleeuwen zeiden ze al: "wat baten kaars en bril, als de uil niet lezen wil."

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een moeite om te "bewijzen" dat in het buitenland een medisch onderzoekje is. Rare fasinatie. Zeker voor een jongen van 14 jaar.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @18,
    nog even een aanvulling:
    https://www.vwvj.be/hoe-de-pubertaire-ontwikkeling-evalueren
    dit is een van de links die in het docx-document staat dat ik eerder postte. als je die verschillende linkjes van deze website overloopt, zie je precies wat er bij jongens en meisjes onderzocht wordt, hoe het gedaan moet worden en wat eruit afgeleid kan worden.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een rare reactie jongen van 18. Fijn voor je dat er nooit onderzocht is hoe jouw ontwikkeling geweest is. Dat is in Nederland vrij normaal, maar waarom zoek je niet zelf op hoe dat in Vlaanderen en landen als Frankrijk, Duitsland en de USA gaat.Ben je zelf bang of preuts ?

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @J18,
    Lees dit eens op de officiële website van het Ministerie van Onderwijs van Vlaanderen:
    https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/systematisch-contact-medisch-onderzoek-en-vaccinaties
    bekijk ook eens:
    https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/onderwijspersoneel/van-basis-tot-volwassenenonderwijs/werken-in-een-clb/preventieve-gezondheidszorg/systematische-contacten-medische-onderzoeken#modelverslag
    en open daar een keertje:
    docx bestandModelverslag 3de jaar SO (Word, 3 p.) (88 kB)
    Duidelijker kan het niet zijn, toch?
    Of lijden wij nog steeds aan een overmatige fantasie?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit lijkt me een heel sterk verhaal: een dokter die aan je ballen gaat voelen. En ineens komt iedereen uit vlaanderen omdat het daar zou gebeuren. Wel erg toevallig allemaal.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik woon in Nederland dicht bij de grens. Ik zit in Vlaanderen op school.Je wordt daar via school bij het CLB verplicht medisch gekeurd. Op de manier zoals beschreven door de jongen van 18 Iedereen vindt dat gewoon. Hoewel ik dus Nederlander ben moet ik ook naar die dokter.De laatste keer kreeg ik ook nog een prik. Daar hadden mijn ouders toestemming voor gegeven.
    Ik vind het geen probleem dat je naar het CLB moet. Het is weer eens wat anders dan school en je kan er ook nog wel lachen om de gang van zaken. Het onderzoek bij de meisjes gaat een stuk minder ver dan bij jongens.Meisjes mogen volgens mij gewoon hun slip aanhouden, wel wordt er aan hun borsten gevoeld. Dat hoeft dan weer niet bij de jongens.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kom uit vlaanderen en bij ons werd er wel gevoeld aan de balletjes.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • J18: Jij komt dan zeker niet uit Vlaanderen hè?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Leuk verzonnen. Bij mij heeft nog nooit een dokter aan mijn ballen gevoeldt.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je bent nogal slecht geïnformeerd J18. In Vlaanderen is het sowieso standaard onderzoek van je ballen bij CLB. Hieronder de tekst van hun website: Bij jongens zal arts de groei van het schaamhaar nakijken en de grootte van de teelballen meten. Dit doet de arts door de grootte van de teelbal te vergelijken met houten teelbalmodelletjes. Om dit op een juiste manier te beoordelen moet de arts de teelbal zachtjes tussen duim en wijsvinger houden en vergelijken met de modelletjes. We gaan ervan uit dat de puberteit start vanaf een teelbalvolume van 4 ml. De teelballen zullen dan rustig verder groeien tot een volume van 20 à 25 ml. Daarnaast geven het uitzicht van de balzak en de penis ook mee aan hoe ver je staat in de puberteit. De arts zal dan in je dossier noteren hoe ver je staat in de puberteit volgens vaste wetenschappelijke afspraken.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een onzin over die schooldokter die zogenaamd je ballen zou controleren. Dat gebeurt echt niet. Leuk fantasietje van iemand.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ben je toen je 14 was niet bij de schooldokter geweest? Misschien ben je het vergeten , maar die heeft je teelballen gecontroleerd. Hij voelt dan in je zak of je ballen en bijballen goed ontwikkeld zijn. Alles zal dus in orde zijn en je hoeft je nergens druk om te maken.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Het lijkt wel of iedereen hier problemen heeft ze er allemaal mee naar de dokter moeten. Die gaat het nog druk krijgen met al die puber jongens.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit zijn je bijballen. Dit heeft iedereen en is normaal volgens mij. Als je het toch niet vertrouwd kan je altijd ff langs de huisarts gaan om het ff te laten checken.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Zijn het niet gewoon je bijballen ? Daarin wordt je sperma opgeslagen tot je het gebruikt bij het neuken. De schooldokter voelt er altijd aan. Als je zeker weet dat het niet je bijballen zijn, zou ik zo snel mogelijk naar je huisarts gaan, want dan is er iets vreemds aan de hand.Je kan ook even aan je vader of een vriend vragen of die even willen voelen in je balzak.Ik denk niet dat er wt aan de hand is, maar laat er wel even naar kijken

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten