Skip to content
17 reacties
1141 weergaves

Velletje losmaken

Ik ben net met me moeder bij de dokter geweest en die zei dat ze me velletje los ging maken. Ze liet een soort staafje zien en toen is een afspraak gemaakt. Wie heeft dit ook gehad en doet dat pijn? Eind van de week gaat het gebeuren dus graag reactie.

11 jaar
5 jaren geleden

17 Reacties

  • Bij mij moet mijn velletje ook losgemaakt worden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is gewoon dagelijks werk van de dokter.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij de meeste jongens maakt de dokter even het velletje los, niets gek aan.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is gewoon het werk van de dokter. De dokter geeft aan wanneer het voldoende is genezen en je het velletje naar achter mag doen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hi, het gaat nog steeds goed. Ik denk dat het wel genezen is nu. Je ziet nog wel waar het losgemaakt is zeg maar, maar er zit nu gewoon huid overheen. Het korstje is weg. Ik ben gisteren voor het eerst met vriendje gaan zwemmen en heb velletje naar achter gedaan in me zwembroek. Dat kon nu :) Voelde beetje vreemd eerst maar was in het water goed te doen. Na een uur weer teruggedaan. Morgen weer naar school en gelukkig niet meteen sport. Half september is laatste controle.

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey TS. Hoe is het? Denk dat je het vervelendste wel achter je hebt.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ha jongens, het gaat best goed. Wondjes lijken dicht te gaan maar er lijkt een soort korstje overheen te zitten nu. Dat zal er nog wel af gaan hoop ik want ziet er raar uit. Me eikel is nog wel gevoelig dus ik hou voorhuid nog maar zoveel mogelijk naar voren. Ik moet nog rustig aan doen van me moeder, mag niet gaan voetballen of op de trampoline. Gelukkig is er nog een week vakantie. Niemand ziet wat :p

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi ik reageerde als eerste. Hoe is het er nu mee? Viel wel mee toch?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • OK t is gebeurd. Het is precies zo gegaan als jongen18 schreef. Ik moet nu afwachten en kijken hoe het gaat. De twee wondjes moeten schoon blijven en ik moet zalf smeren om te voorkomen dat het weer gaat vastgroeien. Over 3 weken terugkomen en dan kijkt de huisarts of het OK is. Ze zeiden dat het met een week ongeveer genezen is. Weinig kans dat ik besneden hoef te worden. Ik moet er idd aan denken dat ik vaker mijn voorhuid nu terugdoe. Bedankt voor jullie reacties

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Toen ik 10 was hebben ze mijn voorhuid losgemaakt. Ik moest mijn broek en onderbroek uitdoen (alleen naar beneden mocht ook, maar uit lag comfortabeler) en kon toen gaan liggen. Eerst werd er gekeken tot hoever mijn voorhuid al naar beneden kon. Toen dit was vastgesteld werd mijn eikel + het stuk wat ze los gingen maken ingesmeerd met een verdovende zalf. Deze zalf had 15 min nodig om in te werken, dus kreeg ik een handdoek over mij heen. Toen de zalf was ingewerkt trok de arts mijn voorhuid zo ver mogelijk naar achter om met een soort breinaald het nog vastzittende stuk los te "schrapen", net zolang totdat mijn hele eikel bloot gemaakt kon worden. Toen ze klaar was deed ze een paar keer mijn voorhuid heen en weer en moest ik het zelf ook een paar keer doen. Ik heb daar denk ik bij elkaar ongeveer 45 min gelegen. Het enige wat je voelt (voor zover ik het kan herinneren) is een soort gekietel, maar geen pijn. De pijn kwam bij mij pas tegen de tijd dat de zalf begon uit te werken. Hier was ik al voor gewaarschuwd en had dus het tubetje zalf meegekregen mocht het te pijnlijk worden. Na 2 dagen had ik nergens meer last van. Mij werd meegegeven om de eerste 4 weken zoveel mogelijk mijn voorhuid een keer heen en weer te halen omdat het mogelijk is dat het weer aan elkaar zou gaan groeien. Dus tijdens het plassen, douchen en evt. bij het omkleden voor zwemmen of welke andere activiteit dan ook waarbij je je piemel bloot hebt even je eikel bloot maken. Ook als je met een groep bent. Dit is zeker ongemakkelijk, maar het is voor je eigen bestwil en het went vanzelf. Ik heb er een gewoonte van gemaakt en doe nogsteeds als ik mijn onderbroek uitdoe even mijn voorhuid naar achter en weer terug. Voor de ingreep zag ik er heel erg tegenop, maar het stelt echt niks voor en je hebt er een levenlang plezier van (als je het goed onderhoudt natuurlijk ;) ) Laat je weten hoe het is gegaan?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, vrouwelijke dokter. Ze zei ook dat ik niet de eerste was die het probleem had.

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij veel jongens van jouw leeftijd moet het velletje losgemaakt worden. De dokter heeft het goedgezien dat het nu moet gebeuren omdat gezien je leeftijd je binnenkort waarschïjnlijk wel erecties gaat krijgen en behoefte om te masturberen. Met een nog vastzittend velletje gaat dat niet. Het zal eerst nog wel wat pijn doen. Als ik je vraag goed lees heb je een vrouwelijke dokter?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Meeste is vanzelf losgekomen maar mag verder niet zelf proberen omdat het dan fout kan gaan. Het zit te vast zei de dokter en doet pijn. De dokter zei ook dat het nu losgemaakt moest worden omdat het anders kan gaan ontsteken. Als dat gebeurt, zou ik zelfs besneden moeten worden en dat wil ik niet.

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Dus het grootste deel is vanzelf losgekomen? Ik heb het oom meegemaakt en soms heb ik zelf een beetje geholpen. Lukt je dat niet omdat te veel pijn doet, dan is de behandeling wel een goed idee. Het laten zitten ziet er niet zo mooi uit.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • hi TS hier dankjewel j17. Het is idd zo dat het bovenop bij het randje zeg maar nog vast zit en een beetje onderaan bij dat riempje. Dat was een probleem zei de dokter. Had al lang los moeten zijn en dat is niet zo. Dat is bij me broertje al wel zo en hij is pas 9. Ik moet vrijdag naar ziekenhuis zei me moeder net. Ik hoop dat het genezen is als school straks weer begint.

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Oei dan is het bij jou nog wel vast denk ik. Bij mij is het laatste stukje op mn 13e losgemaakt ook vlakbij toompje haha. Dat gaf een soort schaafwondje en was na 3 dagen zo'n beetje wel over. Ik heb daar vaseline voor gekregen om te voorkomen dat het weer ging vergroeien. Ik weet niet meer goed hoe gevoelig het was vlak daarna maar je kunt je voorhuid het beste gewoon naar voren laten zitten zoals de meeste jongens doen toch?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • hi TS, ik herken dat wel. Wat de dokter bedoelde is denk ik dat je voorhuid nog op bepaalde plaatsen vastzit en ze het beter vond dat los te gaan maken. Dat zal wel in het ziekenhuis gebeuren. Dat staafje is een sonde (zo heet dat). Die gaat de dokter tussen je eikel en voorhuid heen en weer bewegen en zo voorzichtig die vastzittende plekken los maken zodat je je voorhuid straks helemaal naar achter kunt doen. Dat losmaken wordt verdoofd en zul je niet zo veel van voelen. Daarna denk ik wel als die plekken waar het vastzat gaan genezen en als je je eikel een keer bloot in je broek hebt. Af en toe paracetamol helpt. Als je een stijve krijgt zal je eikel wel gevoelig zijn maar dat went op den duur en wordt minder gevoelig. Laat maar horen hoe het is gegaan.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten