Skip to content
10 reacties
412 weergaves

5 prikken

Vandaag 5 prikken gehaald. 3 in mijn linkerarm en 2 rechts. Nodig voor een reis naar Indonesië.Is wel een beetje stijf en rood op mijn armen. Hebben jullie last gehad van die prikken.? Het had eerder gekund, maar nu moest alles ineens omdat we het vergeten waren

15 jaar
5 jaren geleden

10 Reacties

  • Internetwijsheid is voor iedereen toegankelijk. Er is niemand nodig om die via dit forum door te geven.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje van 19. De vraag was of jullie last gehad hebben van die prikken. Die vraag beantwoord je niet ! Je komt met wat informatie over welke vaccinaties je nodig hebt voor een bezoek aan Indonesië. Dat is heel wat anders.De vraagsteller volgt het advies van zijn eigen arts.
    Waarom geef je niet gewoon antwoord op zijn vraag ?

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 16 jr en evt. ook anderen;
    Nee, natuurlijk ben ik geen arts, maar ik weet wel waar ik mijn informatie moet halen. Ben verschillende keren in Indonesië geweest en ook in andere landen van Azië.
    Kijk hier zelf maar als je mijn uitleg niet gelooft;
    http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-indonesie/

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Werd vrijdag opgeroepen voor een thorax foto. Met bloot bovenlichaam moet je dan tegen dat koude röntgenapparaat aan gaan staan. Daarna kreeg ik ook nog een prik in m'n onderarm. Venijnige prik waarbij onder je huid een bultje vloeistof wordt gespoten . Hebben ze dit bij jullie ook wel eens gedaan ? Het heeft te maken met tbc. Ik ben in contact geweest met iemand die die ziekte had. Die bult van die prik zit er nog steeds, maar slinkt nu wel.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik weet van al die prikken die ik gekregen heb niet veel af. Volgens mij zijn die verplicht volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Ik heb een boekje met alles wat is ingespoten sinds mijn geboorte !
    Ik ben op de lagere school ook nog een aantal keer medisch onderzocht door de schooldokter. Dat is in de tweede klas van het gymnasium nog een keer gedaan. Dat is aan het begin van de puberteit. De gezondheidszorg voor jongeren lijkt me wel goed geregeld. Ik ben nu 16 en krijg misschien nog herhaalprikken en zal nog wel eens gekeurd moeten worden voor verzekeringen ofzo.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb eigenlijk nooit last van prikken. Ook niet als ze je er meer tegelijk geven. Alleen van die BCG prik tegen tuberculose heb ik last gehad. Echt een rot prik die ze net onder je huid zetten. Dat gaat zweren en je houdt er ook nog een klein ovaal litteken heel hoog op je arm aan over. dat zit bijna op mijn schouder. niet mooi, maar altijd nog beter dan de 2 littekens die mijn pa heeft van de pokkenprikken die je vroeger verplicht kreeg. In militaire dienst kreeg hij die nog een keer, maar die gaven geen littekens meer.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb ook heel veel prikken gehad. Voor hepatitis B krijg je zelfs 2 prikken in korte tijd en dan een paar maanden later nog 1. Kort geleden werd ik opgeroepen voor een meningokokkenprik in de sporthal.Daar waren ook meisjes opgeroepen. Het meisje van 19 had die prik ook moeten krijgen, maar daar heeft ze het helemaal niet over. Zijn ze haar vergeten, of wilde ze niet ? Ik ga altijd als ik een oproep krijg. Moet ook van mijn ouders, maar als dat niet hoefde zou ik ook gaan. Dat prikken slecht voor je zijn geloof ik helemaal niet.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een onverstandig advies van het 19 jarige meisje. Ik ga vaak op reis en woon soms maanden in het buitenland ( Azië Africa, Zuid Amerika ) Ik ben tegen vrijwel alle ziektes ingeënt en loop dus weinig risico. Ook wie niet naar ongebruikelijke gebieden reist, doet er verstandig aan vaccinaties geldig te houden Ik ben gevaccineerd tegen hepatitis A en B, DTP, BMR, buiktyfus, rabiës,cholera, gele koorts, tuberculose, meningococcen AC
    Een meisje van 19 kan geen arts zijn en zou geen medische adviezen moeten geven. Ik volg de adviezen van de arts van het werk van mijn vader.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • welke vaccinaties heb jij dan allemaal gehad??? De enige 2 vaccinatie die voor Indonesië verplicht zijn:
    -1.- die tegen gele koorts. Maar dan ook nog alleen als je in de zeven dagen voordat je Indonesië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.
    -2.- Wanneer je langer dan 4 weken in de provincie Papoea verblijft dan is een poliovaccinatie verplicht. Je moet de poliovaccinatie (dtP) ontvangen minimaal vier weken en maximaal twaalf maanden voordat u het land weer verlaat.

    Elders en voor het overige zijn geen vaccinaties verplicht. Maar aanbevolen wordt altijd wel;
    -1.- DTP
    -2.- Hepatitus A.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Het maakt wat de werking betreft niet uit hoeveel prikken je tegelijkertijd krijgt Ook niet voor de bijwerkingen. Ik heb er het liefst zo veel mogelijk in 1 x, dan ben ik er vanaf, want ik heb een hekel aan die naalden in mijn lijf.

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten