Skip to content
10 reacties
551 weergaves

Uit de kast komen

Hoi. Ik ben 14 en ik wil uit de kast komen, ik val op beide geslachten. Maar er is een probleem. Ik ben moslim. En in het islam is net als het christendom en jodendom homo, lesbie, transgender en biseksueel zijn verboden. Dus hoe moet ik uit de kast komen.

14 jaar
5 jaren geleden

10 Reacties

  • Jonge 18, dat klopt niet. Je krijgt geen stok slagen. Hoewel het wel in de wet staan in Saudi Arabië of Iran is het eigenlijk niet strafbaar. Het is alleen een grote zonde die te zwaar bestraft wordt

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Eyy topicstarter wat is je afkomst dat speelt ook een rol hoe je ouders erover zouden denken

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Zoek op youtube Quinbezemer hij heeft een video waar in hij alles uitlegt hoe hij dit deed op zijn 15e. Heel intressant en ik denk dat je er van kan leren

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi Jongen 14! Wat goed dat je het al weet. Ik snap dat je het moeilijk vind om uit de kast te komen. Ik weet niet hoe streng jou ouders zijn? En heb je er al een keer over gesproken met je ouders. Ik vind persoonlijk dat iedereen zichzelf mag zijn, maakt niks uit of je moslim of christelijk bent.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Volgens de islam is homoseksualiteit strafbaar. Je krijgt dan straf volgens de islamitische regels: zweepslagen of stokslagen. In de ergste geval krijg iemand een bastinado (een van de meest pijnlijk straffen). Niet gek dat er geen moslimsjongens homo zijn, niemand durft er voor uit te komen vanwege de straf.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • In het christendom is homoseksualiteit niet per definitie verboden. Net als in andere geloofsovertuigingen zijn er strenge en minder strenge stromingen. Ik ben zelf protestant, van hervormde zijde. Mijn vriend is ook christelijk. Wij krijgen van onze ouders alle ruimte voor onze relatie. Als je op de bijbelbelt woont (midden Nederland, Zeeland) zal het voor christenen ook moeilijk zijn om uit de kast te komen.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat goed van je dat je er mee bezig bent. 'Ik wil uit de kast komen' betekent dat je er zelf goed over nagedacht hebt. Nu ben ik niet zo bekend met de islam, toch geldt bij elk geloof: God heeft je geschapen zoals je bent en God is liefde. Zelf ben ik christen en liep er ook lang mee rond. Mensen denken vaak dat je hierin een keuze hebt, maar dat is niet zo. Al toen ik kleuter was, trokken jongens me aan. Wat het was, wist ik niet. Ik had dat besef van homo, bi of hetero natuurlijk nog niet. Later begreep ik hierdoor wel dat het aangeboren moet zijn. Als gelovige, geloof ik er dan ook in, dat het God`s doel was, mij zo te laten zijn. Anders had God me wel als hetero geschapen. Op jouw vraag is mijn antwoord: zoek op internet wat fora af op: "homo/bi en islam.' Misschien kom je daar verhalen en/of tips tegen die het je makkelijker maken om als islam uit de kast te komen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • vind dat stiekem doen van jongen18 wat vreemd. wat heb je daar nu aan? ofwel val je op jongens, ofwel op meisjes, ofwel op beiden. waarom zou je je outen als hetero, en stiekem het ook met jongens doen. dat komt uit ! ken nog jongens die dat deden, maar alles komt vroeg of laat uit!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Pech en geluk voor jouw. Pech: uit de kast komen is in jouw situatie helaas niet mogelijk in verband met het verbod bij jullie geloof. Geluk: je bent bi, je valt dus ook op meisjes en niet alleen op jongens. Mijn advies: zoek een leuk meisje als vriendinnetje en ga als hetero door het leven en vergeet verder jongens (of als het toch nodig is: doe het stiekem met jongens, maar kom vooral niet uit de kast). De straffen op homoseksueel gedrag zijn heftig in de islam. Sommige jongens krijgen zweepslagen daarvoor.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou nog even wachten. Kan over 2 jaar ook nog wel. Maar geniet van de momenten die je met andere jongens of meisjes beleefd.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten